Adások

Genesis

A genesis kazánokra manapság mindenki a gőzölés fekete bárányaiként tekint. Aki nem használja őket az utálja, aki pedig használja az valószínüleg nem is használna mást. Én pont a két csoport között állok, úgyhogy szívesen beszélek nektek elfogulatlanul a dologról.

Ezen kazánok vattával és más aljas dolgokkal való megszentségtelenítéséről most inkább nem beszélnék, mert az egy értelmetlen dolog. Viszont a fémszövet már annál izgalmasabb és tekintve, hogy nem csak genesis kazánban használjuk, érdemel egy bekezdést.

A fémszövetet elsősorban azért használjuk, mert az elemi szálak között lévő rés segíti elő a folyadék áramlását annak felületi feszültsége révén. A fémszövet avagy mesh jelzőszáma (pl.:200, 325, 400) azt mutatja meg, hány elemi szálat tartalmaz hüvelykenként, egyszerűbben fogalmazva minél magasabb a szám, annál vékonyabb huzalból készül és kisebbek a rések, annál sűrűbb a szövet. Esetünkben a folyadékvezető-képességére is utal: minél kisebb ez a szám, annál jobban vezeti a sűrűbb folyadékot. 50PG-50VG, vagy PG többlethez 400-as vagy 500-as mesh is teljesen jó, 60VG-40PG esetén a 325-ös, ennél sűrűbbekhez 300-250 körüli mesh az ideális.
Ami még érdekes lehet, hogy minél nagyobb ez a szám, annál kevésbé hajlamos a tekerés a hotspot kialakulására. (erről később) Találkozhatunk még a Superfine-jelöléssel, ami pusztán annyit tesz, hogy a mesh felülete finomabb, simább, ezáltal szintén csökkenti a hotspot kialakulását.

20150831_191155
Ilyen formában kapjuk kézhez.

A bejegyzés további tartalmához jelentkezz be!

Szerző: matyi94

Az elektronok áramának szerelmese, ki sohasem rest idézni a tananyagból, amiből éppen bukásra áll. Szereti szétfúrkálni a kazánjait és folyamatosan kutat a tökéletes készülék után. Van neki genesis, bottom feeder, dripper és mindenféle tankos jószág.

Ez is érdekelhet

Mod akkumulátorok

Ahogy Matyi már mesélte korábban, a lítium-ion akkumulátorra esett a választás, amikor az e-cigaretta ötlete …

Egy megjegyzés

  1. Nincs jogosultságod a hozzáaszólások megtekintéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

E-mail értesítést küldünk, ha a tudásbázis megválaszolásra/frissítésre került!

+ = Ember vagy, vagy spambot?