BREAKING NEWS
ios app

Milyen USB töltőt használhatok?

Az USB töltőkön találunk egy mérőszámot, ami megmutatja a terhelhetőségét. Ami minden esetben azonos, az a kimeneti feszültség, ami 5 V.  Az áramleadási képességét ez mellett szokás megadni, gyakori számok pl. az 500 mA, 800 mA, 1.5 A, 2 A. Ez mutatja meg, hogy maximum mennyivel terhelhető, de nem feltétlen fog ennyi áramot leadni, csak annyit, amennyit a töltőelektronika elkér.

usb-charger-ac-power-supply-travel-wall-adapter-adaptor-5v-1000ma-eu-plug-mp3-mp4

Egy minőségi Ego töltőt bedughatunk egy 2A- es fali adapterbe, az akkura akkor is csak az Ego töltőn feltüntetett 420 mA jut, ha a fene fenét eszik, mert a töltőelektronika leszabályozza a kívánt értékre.

Fordított esetben sem történhet baj, ha pl. egy 500 mA-es USB portról töltünk egy beépített akkus, microUSB aljzaton 1A-rel tölthető készüléket. Csupán annyi történik, hogy a töltési idő cirka a duplája lesz.

FONTOS! Nem szaküzletből, hanem Vaterán, Jófogáson, kínai piacon, aluljáróban, újságosnál vásárolt Ego készülékek esetén gyakori, hogy a töltője nincs ellátva megfelelő elektronikával, magyarán nincs, ami a 2A-es USB csati áramát lekorlátozza 420 mA-re és az akkumulátor fel is robbanhat! Csak megbízható helyről szerezzük be az ilyen jellegű készülékeinket!

chg

február 22, 2015   954  
Total 2 Votes:
0

Mondd el hogyan tehetnénk jobbá ezt a bejegyzést!

+ = Verify Human or Spambot ?

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?

Ez is érdekelhet

Podcast #238 – Sárkány mód

Kínoz minket az időjárás, de reménykedünk, hogy idén még lesz jobb. Autópályázunk, évfordulót ünneplünk, szálszakadás miatt aggódunk, de ezt is meg fogjuk oldani Stuttgartig!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?