Adások

Milyen USB töltőt használhatok?

Az USB töltőkön találunk egy mérőszámot, ami megmutatja a terhelhetőségét. Ami minden esetben azonos, az a kimeneti feszültség, ami 5 V.  Az áramleadási képességét ez mellett szokás megadni, gyakori számok pl. az 500 mA, 800 mA, 1.5 A, 2 A. Ez mutatja meg, hogy maximum mennyivel terhelhető, de nem feltétlen fog ennyi áramot leadni, csak annyit, amennyit a töltőelektronika elkér.

usb-charger-ac-power-supply-travel-wall-adapter-adaptor-5v-1000ma-eu-plug-mp3-mp4

Egy minőségi Ego töltőt bedughatunk egy 2A- es fali adapterbe, az akkura akkor is csak az Ego töltőn feltüntetett 420 mA jut, ha a fene fenét eszik, mert a töltőelektronika leszabályozza a kívánt értékre.

Fordított esetben sem történhet baj, ha pl. egy 500 mA-es USB portról töltünk egy beépített akkus, microUSB aljzaton 1A-rel tölthető készüléket. Csupán annyi történik, hogy a töltési idő cirka a duplája lesz.

FONTOS! Nem szaküzletből, hanem Vaterán, Jófogáson, kínai piacon, aluljáróban, újságosnál vásárolt Ego készülékek esetén gyakori, hogy a töltője nincs ellátva megfelelő elektronikával, magyarán nincs, ami a 2A-es USB csati áramát lekorlátozza 420 mA-re és az akkumulátor fel is robbanhat! Csak megbízható helyről szerezzük be az ilyen jellegű készülékeinket!

chg

feb 22, 2015   730  
Total 2 Votes:
0

Mondd el hogyan tehetnénk jobbá ezt a bejegyzést!

+ = Ember vagy, vagy spambot?

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

E-mail értesítést küldünk, ha a tudásbázis megválaszolásra/frissítésre került!

+ = Ember vagy, vagy spambot?

Ez is érdekelhet

podcast

Podcast #163 – A dualizmus kora

Ketten maradtunk, az első adás Charlie nélkül. Fifika Dortmundban kalandozott. Kiosztjuk a tüdőgyógyászokat, minden rasszizmus …

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

E-mail értesítést küldünk, ha a tudásbázis megválaszolásra/frissítésre került!

+ = Ember vagy, vagy spambot?

Kövess!

Bezárás feliratkozás nélkül

Köszönjük!