BREAKING NEWS

Blog archívum

Hevítő penge

A hevítő penge az IQOS készülékeinek része, ez a szabadalmaztatott HeatControl™ technológiájának köszönhetően a dohányt legfeljebb 350 °C-ra hevíti fel anélkül, hogy égetné azt, így az IQOS rendszere pontosan szabályozza a hőmérsékletet.

Tovább olvasom »

NEO

A glo™ hyper+ dohánytöltete.

Tovább olvasom »

Heats, heatstick

Az IQOS dohánytöltete.

Tovább olvasom »

MRTP (Modified Risk Tobacco Product)

Módosított Kockázatú Dohánytermékek. Ezt a „státuszt” eddig csak a PMI (Philip Morris International) IQOS termékei tudták elérni. Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatala (FDA) lehetővé tette az IQOS, valamint a hozzátartozó dohánytöltetek módosított kockázatú termékként (Modified Risk Tobacco Product – MRTP) történő forgalmazását az Egyesült Államokban, ezáltal az IQOS az első és eddig egyetlen dohány-hevítéses rendszer az Egyesült …

Tovább olvasom »

HTP (Heated Tobacco Product)

Fűtött dohánytermék. A köznyelvben a „hevített dohánytermék” az elterjedt kifejezés. Nem égetéssel, hanem hevítéssel jut a nikotin a dohánylevélből a szervezetbe.

Tovább olvasom »

H’n’B?

Heat not Burn, azaz égés nélküli hevítéses technológia. A dohányt égetés helyett alacsonyabb hőmérsékletre melegíti, mint a cigaretta meggyújtásával, így füst, hamu, tehát égéstermékek nélkül tud a felhasználó nikotint juttatni a szervezetébe, jóval kevesebb károsanyaggal. A technológia a ’80-as évek végén jelent meg a piacon, de az elmúlt években tovább fejlesztették az olyan fejlett technológiai rendszerek bevezetésével, mint az IQOS, …

Tovább olvasom »

RTA

RTA: Rebuildable Tank Atomizer, azaz olyan felújítható kazán (RBA), amiben a porlasztáshoz szükséges folyadékot a porlasztókamra alatt/felett/körül elhelyezett tartály (ang. ‘tank’ = tartály) tárolja.

Tovább olvasom »

BF

BF: Bottom Feeder, azaz “alulról etetett” kazán (BF RDA), avagy beeépített tartályból az 510 csatlakozón keresztül BF RDA töltésére alkalmas készülék (BF mod). Squonk néven is ismeretes. A BF RDA kazán az 510 csatlakozó középérintkezőjén keresztül (is) itatható egy furaton keresztül, ugyanígy a BF modok csatlakozójának közepén is egy üreges cső található, amihez alulról egy lágy falú liquides palack csatlakozik – …

Tovább olvasom »

RDA

RDA: Rebuildable Dripping Atomizer, azaz olyan felújítható kazán (RBA), aminek a folyadékkal történő ellátása külső tartályból történik, pl. e-liquides palackból, drip tip-en át csepegtetve. Léteznek azonban olyan RDA kazánok, amik az 510 csatlakozó középérintkezőjén keresztül is “itathatók” (lásd BF).

Tovább olvasom »

RBA

RBA, azaz ReBuildable Atomizer. Minden olyan porlasztó, kazán, kazánbetét gyűjtőneve, amibe mi magunk készítünk fűtőszálat. Attól függően, hogy a kazán/porlasztó folyadék-ellátása milyen módszerrel van megoldva, vannak alcsoportok (RDA, RTA, RDTA pl.)

Tovább olvasom »

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?