BREAKING NEWS

Blog archívum

RTA

RTA: Rebuildable Tank Atomizer, azaz olyan felújítható kazán (RBA), amiben a porlasztáshoz szükséges folyadékot a porlasztókamra alatt/felett/körül elhelyezett tartály (ang. ‘tank’ = tartály) tárolja.

Tovább olvasom »

BF

BF: Bottom Feeder, azaz “alulról etetett” kazán (BF RDA), avagy beeépített tartályból az 510 csatlakozón keresztül BF RDA töltésére alkalmas készülék (BF mod). Squonk néven is ismeretes. A BF RDA kazán az 510 csatlakozó középérintkezőjén keresztül (is) itatható egy furaton keresztül, ugyanígy a BF modok csatlakozójának közepén is egy üreges cső található, amihez alulról egy lágy falú liquides palack csatlakozik – …

Tovább olvasom »

RDA

RDA: Rebuildable Dripping Atomizer, azaz olyan felújítható kazán (RBA), aminek a folyadékkal történő ellátása külső tartályból történik, pl. e-liquides palackból, drip tip-en át csepegtetve. Léteznek azonban olyan RDA kazánok, amik az 510 csatlakozó középérintkezőjén keresztül is “itathatók” (lásd BF).

Tovább olvasom »

RBA

RBA, azaz ReBuildable Atomizer. Minden olyan porlasztó, kazán, kazánbetét gyűjtőneve, amibe mi magunk készítünk fűtőszálat. Attól függően, hogy a kazán/porlasztó folyadék-ellátása milyen módszerrel van megoldva, vannak alcsoportok (RDA, RTA, RDTA pl.)

Tovább olvasom »

HV

Két (ritkábban akár több) akkuval üzemeltetett készülék, vagy ilyenhez használható kazán, porlasztó. 2015-ben már nem nagyon használt kifejezés, révén az új típusú VW eszközökkel is ki tudunk csiholni 4.2V feletti feszültséget. Ilyen magas feszültséghez illendő 4Ω feletti kazán ellenállás használata.

Tovább olvasom »

NR-R-NR

No Resistance – Resistance – No Resistance Nyakatekert magyarsággal: Ellenállás nélkül – Ellenállás – Ellenállás nélkül A gyakorlatban olyan ellenállás huzal darab, melynek a két végén levő darab más anyagból van (legtöbbször NI200), mint a középső rész, és a két szélső darabnak igen alacsony az ellenállása. Hosszú bekötési pontok esetén alkalmazzák, például Ithaka kazánoknál, mivel a 2 darab NR láb nem …

Tovább olvasom »

Patron

Porlasztó egységbe, kazánba helyezhető folyadéktároló, mely az esetek nagy részében szipkaként is funkcionál.

Tovább olvasom »

Clearo, clearomizer

Átlátszó integrált patron.

Tovább olvasom »

Carto, cartomizer

Vatelines integrált patron. Igen jó az ízvisszaadása az ilyen patronoknak.

Tovább olvasom »

VW

Variable Wattage, azaz változtatható teljesítmény. Mod készülékeknél találkozhatunk ezzel a fogalommal.

Tovább olvasom »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?