BREAKING NEWS

Nikotin vakcina

Manapság az ártalomcsökkentés kicsit divat is lett, ami egyrészt nagyon jó dolog, másrészről a közegészségügy úgy használja, mintha szitok-szó lenne. A társadalmi változások hatására az emberek egyszerűen megértek arra, hogy ilyen termékeket használjanak. Jómagam már több, mint tíz éve használok elektromos cigarettát, így érdeklődve figyeltem a hevített dohánytermékekkel kapcsolatos híreket és megoldásokat. Néhány hónapja már két dohánycég terméke is elérhető a piacon, ezért adódott a lehetőség, hogy mind a két terméket teszteljem. Amit leírok, az a saját véleményem, nem fizetett promóció, így azt írhatok ezekről a termékekről, amit jónak látok. Akik most szeretnék letenni a cigarettát, azoknak mindenképp hasznos lesz ez a kis összefoglaló!

IQOS

Az IQOS volt az első amivel találkoztam, évekkel ezelőtt egy kiállításon Dortmundban. Természetesen kipróbáltam, és emlékszem hogyan néztem azokra furcsa rövid cigarettákra. Később Romániában szereztem be az első készülékem több mint négy éve, azóta is működik, bár az utóbbi két hónapban a teszt kedvéért rendszeresen használtam, előtte csak néha, egyfajta kuriózumként.

Az IQOS egy hevítőpengével ellátott készülék, a penge hatol be a dohánytöltet közepébe és ott szabályozott módon, hevíti azt, belülről kifelé. Az első slukk lehet hogy túl melegnek tűnik, de ez szinte azonnal elmúlik, illetve megszokható. A töltetek széles választékban kaphatók a trafikokban, rengeteg íz közül lehet válogatni. Az ízviláguk egészen közel áll a dohányhoz, azok akik különbséget tudnak tenni a dohányfajták között, itt is megtalálhatják azokat a finom különbségeket amelyek a dohányokra annyira jellemzőek. Szinte bármilyen ízesítést is használunk, mindig ott van mögötte a dohány íz is. A dohányosok közti különbségek nem annyira markánsak, inkább egy gurman kifinomult ízlésére vannak belőve. Egyik kedvenc ízem a YELLOW SELECTION, enyhe csonthéjas dohány, egy felsejlő citrus beütéssel, ami kifújáskor határozottan a citromhéj ízvilágához közelít. Természetesen mindenki kedvére válogathat:

  • HEETS Bronze Selection – barna színű, intenzív dohányaroma
  • HEETS Sienna Selection – piros szín, jellegzetes dohányaroma
  • HEETS Amber Selection – narancssárga színű, intenzív íz, diós aroma
  • HEETS Yellow Selection – sárga szín, enyhe íz, citrusos aroma
  • HEETS Turquoise Selection – türkiz színű, enyhe mentol aroma
  • HEETS Blue Selection – sötétkék színű, jeges-mentolos aroma
  • HEETS Willow Selection – zöld színű, mentol-citrus aroma
  • HEETS Purple Wave – lila, mentol áfonya aroma

A készülékek több generációja létezik a trafikokban, ezekből mindenki az egyéni ízlése, preferenciája szerint választhat. Az IQOS leginkább sérülékeny pontja a hevítő penge, erre oda kell figyelni, de garanciában cserélik ezt is.

glo™ hyper+

Ez a termék pár hónapja van a trafikokban. Működése eltér az IQOS-tól, kívülről befelé hevíti a töltetet, egy speciális indukciós technológiával. Az első slukk itt is forró, de ez is megszokható. Az ízválaszték aránylag szűk, de nagyon markáns. A töltet nagyobb, teljesen olyan, mint egy demislim cigaretta. A dohányos íz csak a TERRACOTTA TOBACCO neo™ dohánytöltet esetében dominál. Ízre, torokhatásra, ezek a töltetek állnak leginkább közel a hagyományos cigarettákhoz. Az ízesített töltetek aroma golyót tartalmaznak, elpattintás után intenzív ízélményt biztosítanak. Kedvencem a…

A cikk nem ért véget, olvasd tovább a Füstmentes blogon!

patreon_below_ad

Szerző: Charlie

Aktív vaper, a MOD-ok, tankkazánok és hatalmas gőzök szerelmese. Aktívan készíti 2 másik harcostársával a Párásító podcast című rádiónovellát. Szabadidejében (amiből nem sok van) erős autókat bámul, videókat vág, és végeláthatatlan kütyübuzériáját próbálja kielégíteni.

Ez is érdekelhet

Légzésfunkciók vs. E-cigaretta

A Clinical Science ez év augusztus 19-én publikált egy igen komoly, egy évig tartó randomizált …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?