BREAKING NEWS

Mi az akkumulátor terhelhetősége?

Az akkumulátor terhelhetősége gyártmánytól és típustól függően változhat. A legtöbb gyártó több  rendeltetési célra készít különféle termékeket, értelemszerűen a nagyobb “teherbírású” akkuk kisebb terheléssel is jól működnek, fordítva azonban nem igaz. Zseblámpába való 18650 nem lesz jó e-cigibe!

Az elektromos cigarettákban, különösen a mod készülékekben alkalmazott akkumulátoroknak közepes vagy magas terhelhetőségűnek kell lennie, hiszen a kazánunktól függően 2A – 15A közti áramot kell szolgáltatniuk. Lehetőség szerint a készülékünk teljesítményhatárához válasszunk akkumulátort.
– 15W-ig 5-7A-es akku (2C)
– 20-25W-ig 10A-es akku (4C)
– 30W és afelett csak high drain akku játszik, 15-20A (8-12C)

Sok esetben túlzó állításokkal találkozunk a cellákon, 30-40A van feltüntetve egyik-másikon. Az esetek többségében egyes gyártó/forgalmazó az időszakos terhelhetőség adatát adja meg, ami pl. motorindításra vonatkozik, nem pedig másodpercekig tartó slukkolásra, így ezt ne vegyük figyelembe!

2015-02-18 1224
Total 1 Votes:
0

Mondd el hogyan tehetnénk jobbá ezt a bejegyzést!

+ = Verify Human or Spambot ?

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #284 – Szorul a hurok

Kormányrendeletben bukkan fel az e-liquidek ízesítésének megszüntetése, az pedig az álmoskönyv szerint sem sok jóval kecsegtet. Szeretnénk azt hinni, hogy ez valami félreértés, pár nap múlva kiderül...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?

Elmúltál 18 éves?