A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Podcast #471 – Savanyú liquid

Fél lábbal már Svájcban érezzük magunkat, jövő héten csak TikTokon leszünk. Addig viszont új protokollt vizsgálunk, ismerkedünk az ausztrál változásokkal, és keressük a savanyú liquid megfejtését.

Értékeld a podcastet iTunes-ban!
Jó szórakozást!
Adásmenet (megkattintható):

COEHAR – új protokoll
Ausztrál változások
Savanyú a liquid
Szlovák távértékesítés? OFF…
Hello NOKIA

Filmek, sorozatok

Átirat

Charlie: A mai epizódban megbeszéljük hogy a COEHAR milyen újfajta protokollokat dolgozott ki a tanulmányok ismertetéséhez illetve vetőcsövünket Ausztráliára fordítottuk nemrég, úgyhogy ők is változtattak az állnáspontjukon, ezt fogjuk ismertetni. 

Fifika: De lesz szó arról, hogy miért savanyú a likvid, illetve miért mondunk hellót a Nokiának.

Charlie: Fedélzetre felvitt podgyászban gazdag szép estét kívánok, szevasz! 

Fifika: Gurulós és hátizsákos szép napot! Szia Csárli!

Charlie: Na, nehéz szülés volt, de meg van, de meg lett. Még nem kaptam mindig pozét, értesítést. Ne aggódjál én sem. Na, mi történt veled? Addig összeszedem a gondolataimat. 

Fifika: Mi történt velem, mi történt velem? Hát egyrészt azt nem tudom, mondtam-e, hogy vett, lehet hogy neked mondtam. Nem biztos hogy adásban mondtam.

Vettem három darab pédéját. 

Charlie: És attól megszűnik a pattogás a hangodon? 

Fifika: Pálm. Pálm. Pédiát. 

Charlie: A történelem… Vettem három 

Fifika: Blackberry-t. A történelem… Az már van mindenféle. A történelem egy kis darabját. De ezek olyan pédiák Charlie, hogy álvány, rozsdamentes acélálvány, töltő, dok. Életükben nem voltak használók.

Ezek ilyen kiállítási darabok voltak valamikor. És ez már színes, de nem háttérvilágításos. Na, földuktam töltőre, öcsém. Így kinyílt konkrétan érted? Olyat púposodott benne az akkumulátor, hogy megőrülsz, megbolondulsz Viszont képzeld el még a neten. Magyarországról lehet belekapni Itt van a csörög zacskóban Igen, azután gyárt a taksi.

Igen, 870 millió ampere talán. De kivettem mindegyikből az akkumulátort. 

Charlie: Bocsáss meg rá akartam fűzni, hogy figyelj már, egy jó elf bár többet tud már, mint ez a szar.

Fifika: Kivettem mindegyikből az akkumulátort, mert nem akartam úgy járni vele hogy fölrobbanjon. És 5MX, azaz kobra, azaz. Látod vannak még emberek akik tudják hogy mi a stájsz. És egy kicsit megnyomkodtam tehát ilyen over-nosztalgia faktor egyébként ott határidő napló, levelezés. Infraporton tudsz fájt küldeni, meg valamilyen ős Nokia telefonnal még össze is lehet kapcsolni, és akkor tudsz modemként használni a Nokiát, tehát ilyen nagyon ez egy easy story.

Meg majd töltök le rá a szoftvereket, meg így tényleg ilyen nosztalgia faktor semmi más. De így ezerrel kell világítani szemből hogy lásd hogy mi van a kijelzőn mert egyébként elég botrányos a képe. Na mindegy ez volt az egyik A másik hogy hát Attilát ugye holnap megyünk Pestre föl a céghez. Most onboardingolod.

Így ahogy mondod. Így, ahogy mondod. És hát nyilván még Svájcba leszünk nem nálunk lesz, de hogy hát egy ilyen két-három hetet itt fog mellettem eltölteni amíg betanítom, meg bevezetem a labor rejtelmeibe. Aztán majd látjuk hogy mennyire lesz önálló. Úgyhogy velem ezek 

Charlie: történtek. Beugrott erről a palmadról hogy én még megboldogult fiatalomban használtam olyat hogy pszájon.

Az neked megvan? 

Fifika: Nincs olyanom de a kollégám elhagyott egyet Bécsbe, így föltett a kocsitet, és azt hazajöttünk. És az öt volt oda, aminek már színes volt a kijelzője. Az egy ilyen moduláris 

Charlie: valami volt, amire tudtál nyomtatót, tudtál anyámkinyát, mindent rá tudtál szúrni. És annak olyan memória modulja volt, hogy mint a két ujjad olyan széles volt, és azt kellett vele csúsztatni, és akkor azon volt a program, amit valaki megint…

Ahhoz érteni kellett apám. 

Fifika: Tehát az… Tehát valaki… Tehát hogy így… Tegyük képbe a hallgatókat, tehát hogy abban az időben a És kezd kialakulni az a vállalkozói réteg, amelyik már pénzt is tud keresni vagy csinálni. Mert ugye akkor nem keresték 

Charlie: a pénzt hanem csinálják Ez az az időszak volt, amikor még a telefon az akkora volt, mint egy diplomatatáska.

Fifika: És még, ha jól emlékszem, abban a, tehát az a téglafón időszaki így van, és semmi más nem tudtak a telefonok csak, idézőjelben csak telefonálni, úgyhogy bárhonnan tudtál telefonálni És még akkor is fizettél, ha téged hívtak. Igen. Igen. És hogy akkor mekkora zsír volt ez a…

Volt egy külön ilyen kategória ezekre a digitális határidőnapló, meg kalkulátor, meg a jóisten tudja miket tudtak ezek. De hogy akkora pszájom volt a mindennek a tetején. Baromi drága volt, az akkori pénzek, 100 ezer forint fölött volt az áruk, és akkor 10 ezer forint az jó pénznek számított. 

Charlie: De emlékszem volt még csipogóm.

Tehát engem meg lehetett csipogtatni, és nem robbantam föl mint mostanában Gáza környékén. 

Fifika: Mindenki hívott egyébként ezzel a csipogós botrányjal kapcsolatban, mert hogy a környékben nekem volt csipogóm, mert hogy az X magazinban hirdetett az a cég aki akkor Magyarországon a csipogókat forgalmazta. És ezért nekünk ingyen volt csipogónk.

És erre baromira emlékszem, hogy vezetékesről megcsörgetted, és akkor be kellett mondani hogy… 

Charlie: Mit üzensz? 

Fifika: Itt amelyik számot hívjad vissza Várjál volt olyan 

Charlie: amelyiket csak egy számot lehetett, az enyém már annyira pró volt, hogy arra szöveget is lehetett üzenni. Csak nem üzentek olyat, amiben csúnya szavak voltak ezzel, mindig játszottunk a haverokkal, és emlékszem, 1500 forint volt a havidíja ennek hogy tudjak fogadni esemest, hogy hívjál vissza te paraszt.

Óriási. 

Fifika: Milyen menő volt, hogy így ránéztél, hogy az volt alattról a csipogóra, és tudtad hogy kit kell visszahívni. Hát na, ezeknek vége. Na, de veled mi történt? 

Charlie: Mondanám hogy sok minden de hazudnék Voltam felfrissíteni a ruhatáramat, készülvén az útra, elkértem a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó és előállított asszonynak a Kerion bag-jét, mert az arafa arafa vigyázzál Samsonite és arafa a külseje, meg fogod csodálni így gyönyörűen néz ki egyébként.

És egyébként más nagyon nem volt, de nekem mindig adás közben jönnek ezek a dolgok, és el ne felejtsenem, hogy le kell mondani a Netflixet, mert le kell mondani a Netflixet, az anyja úristen De mikor ezt eldöntöttem, és végigmentem hogy lemondom a Netflixet, és pörgedve, és azt mondom, hogy ez egy jó film, ez is jó film, mondom jó, akkor gyorsan ledaráljuk, és utána lemondom.

A picsá. A picsá Na, hát körülbelül ennyi Körülbelül ennyi. Úgyhogy én azt mondom, ha megvagyunk ezzel a blokkal, akkor célkeresztben az új protokollok. Miót hoztál? Kérlek szépen, új kohár protokoll. Aki nem tudja hogy mi az a kohár, azt mindjárt képbe irányba állítjuk arccal előre. Ugye a kohár, ez egy kiválósági központ az ártalomcsökkentés gyorsításáért ernyőszervezetnek is hívhatnánk igazából.

Hát 

Fifika: ilyen gyöngetudományos… Nem tudom én, kik vannak abban a 

Charlie: koronában Ilyen jelentéktelen himi-humi senkik, mint például a polóza, for example. Olaszok egyébként, olasz maga szervezet. Szóval bemutattak egy új protokolt, amik összefoglalják a rendelkezésre álló bizonyítékokat a vépeszközök használatával kapcsolatban, és a légúti kitettséget is gorcsó alá veszi.

A összes rendelkezésre álló bizonyítékot figyelembe igyekeztek venni nehéz de igyekeztek figyelembe venni, ami… Elektronikus nikotinbeviteli eszközök kapcsán felmerülhetett,

és fontos kiemelni, hogy nem ilyen hogy patkányokkal lélegeztetünk 24 órán keresztül, meg az anyám kínja, hanem felnőttek általi használatnak a légzőszervi hatásait vizsgálja szokások alapján, és ezeket a hatásokat elemzi. A kolhár kijelenti, hogy az elektronikus nikotinbeviteli eszközök és rendszerek mára sok dohányos és véperszámára bevált és egy jó alternatívává váltak.

Egyre több tanulmány és kutatás szerint ezek az eszközök a cigarettafüsthöz képest lényegesen alacsonyabbak Káros anyagot bocsátanak ki, és káros összetevőt tudnak magukénak, ami ugye a kitettséget csökkenti a vegyületeknek. Ugyanakkor a felhasználóknak különbözőek a preferenciái, a fogyasztás, hogy mennyit fogyaszt, mit fogyaszt és a többi, és a többi.

Néhány ember aki ezeket az alternatív nikotinbeviteli eszközöket használja, cigarettát is szív tehát kettős felhasználó, mások akik korábban cigarettáztak teljesen felszámolták ezt a szokásukat és csak elektronikus eszközöket használnak, és vannak azok az emberek, akik soha nem szívtak cigarettát, de használnak valamilyen alternatív nikotinbeviteli eszközt, ez pedig akár naív nikotin használatnak is hívhatnánk A Cohen-hárnak a kutatói megkérdőjelezték hogy ezek a használati minták eltérő hatással lehetnek-e a felhasználók légúti egészségére, vagy egyáltalán nem, tehát hogy nem teszünk azért különbséget, mert valaki előtte cigarettázott, vagy mert valaki semmit nem szívott előtte, attól ugyanaz lesz a hatása az emberekre.

És az adatoknak a minőségének a biztosítása érdekében a kutatócsoport szisztematikusan áttekintette körülbelül a 2019 után megjelent tanulmányokat négy adatvázisban és három irodalmi forrásban, Vizsgálták ezeket és kialakítottak egy protokolt, ezt publikálták és most közé is tették a klinikusok számára részletes elemzést nyújt arról hogy a légzés funkciókat hogyan befolyásolják a termékek, rámutat a legjobb bizonyítékok forrásaira, és mindenki számára elérhető formában 2024.

decemberében teszik közé eredményeiket, és dokumentálják a torzításokat is, legyen az mondjuk a protokolloknak az eltéréséből adódó, mint ahogy ugye protokoll lehet az is, hogy hogy mérsz valamit, tehát hogy az IKEA-s PPM-e mérőddel, vagy egy labor eszközzel méred akkor nyilván teljesen más mérsz, Akkor vizsgálják és kiértékelik az Oxford katalogban való torzítást, és a belső adatok eltéréseit, és ennyi.

Tehát várjuk 2024. decembert, aztán meglátjuk, hogy Polóza professzorék mit csináltak. Egyébként ha a másik kettőt még meg akarjuk említeni akkor Giuzirita Maria Laróza és Rino Liri volt az, akik így hárman ezt összetették. 

Fifika: Annyit fűznék hozzá az egészhez, hogy egyrészt iszonyatosan hiányzik az elcigarettával és az általomcsökkentéssel kapcsolatos kutatásokból ez a fajta súlyozottság.

Nagyon sokszor látjuk azt, hogy… Olyan elcigarettásoknak az eredményeit keverik be bizonyos statisztikákba, akik kettős fölhasználók, tehát igazán nem tud rajtuk látni azt, hogy változott a tüdő funkciója, hogy könnyebb a légzése, és ha ezt így belekeverik a nagy levesbe, akkor azt tudják a végén mondani hogy lám-lám hiába szokott át az elcigarettára, nem javult az egészségi állapota.

Szóval mindenféle… A másik egyébként a líri az egy hihetetlen éleselméjű egészségügyi statisztikus, tehát hogy nem, hogy szokták ezt mondani… Nem szarral gurítanak ők amúgy. És neki volt még talán tavaly egy ilyen fölvetés hogy össze kéne már hasonlítani. Tudod a tudományos kutatásoknál van egy abstrakt, amikor összefoglalják vagy leírják hogy miről van szó, és hogy nagyon sokszor ez köszönő viszonyban nincs magával a A tényel, amit utána kutatásként leírnak.

Tehát az absztraktban megállapít valamit, amit nem igazol maga kutatás. És ez általában a kutatásokat úgy szokták listázni, hogy az absztraktokat emelik ki. Nyilván azt tartják egy ilyen összefoglalónak, és nagyon sokan úgy hivatkoznak, hogy csak az absztraktból hivatkoznak valamire, de meg se nézik hogy tulajdonképpen mi van mögötte.

Na most ők egy baromi nagy munkára vállalkoztak azzal, hogy összehasonlítják az absztraktokat a tényekkel, és megnézik hogy hogy torzulnak ezek a tényekhez képest. Szóval innen is minden elismerés sem az övék, mert erre még senki nem vállalkozott. Gyakorlatilag. 

Charlie: Hát arra legyünk majd kíváncsiak hogy mi lesz akkor, hogyha meglátjuk az eredményeket, és mit fog kiváltani.

Engem nem az érdeke hogy mit látok, mert polóza neve azért enged arra következtetni, hogy nem lesz rossz de hogy az mit fog kiváltani azokból, akiknek nem fog tetszeni az, amit látnak, az lesz inkább számomra az érdekes. Mint, ami ugyanennyire érdekes egyébként ami Ausztráliában zajlik. Ha-ha-ha-ha Igen.

Nem tudom hogy ők behúzták a kéziféket, vagy… Vagy jobb létre szenderült az, aki hülyeséget beszélt, vagy esetleg tényleg valaki valamit belátott, vannak még benne fura pontok számomra, de mindjárt kivesézzük, mert hogy szeptember 30-át írunk, kettő nap múlva Ausztráliában a 18 év felettiek vényi nélkül vásárolhatnak maximum 20 mg per milliliter, vagy annál alacsonyabb nikotin koncentrációjú.

Vépeszközöket a résztvevő gyógyszertárakból, ahol az államok és a területi törvények ezt lehetővé teszik, jelentette ma be az Ausztrál Egészségügyi és Idősgondozási Minisztérium. Vannak fenntartásaim azért, mikor ilyeneket olvasok, hogy már ott behúzott egy vény nélkül ott… Ott már valami nagyon nem tetszett.

Nálunk is próbálkoztak ilyen nem olyan, abba a baj lett. Így van. De hogy patikába ilyeneket? Likvidet. Hogy vagy mi? Vagy német vagy mi van? Vásárlás előtt konzultálniuk kell a gyógyszerésszel. Hú, aztán az nagyon fogja érdekelni. A konzultáció így fog kinézni. A termék és az adagolás megbeszélése. Naponta háromszor egyet.

Így írja rá a dobozra, már látom. Hallom a fülemben, ahogy a tolkaristola az elikvides dobozon. A dohányzás abba hagyására és, per, vagy a nikoténfüggőség kezelésére szolgáló egyéb lehetőségek megvitatása. Kedves Fifika, használj már tapaszt mert annak sokkal rosszabb a leszokási reáltája, de el kell, hogy mondjam hogy használj tapaszt.

Személyazonosító igazolomány biztosítása csak az életkor igazolása céljából. Én láttam már olyan mémeket mikor ugyanezt mondják az amerikai kocsmában, és a csávó így leveszi a sapkáját és mutatja a kopasz fejét, és mondja neki a csávó, hogy oké köszönöm. Tehát hogy szüriális hogy bemegyek a patikába likvidér, de még mindig nem látom, hogy ott mit fognak árulni ebből.

Nem derül ki számomra, hogy lesz majd egy nagy likvid… Engedélyező és ellenőrző hatóság és ha majd valaki engedélyezteti a likvidjét, az akkor bekerül az összes gyógyszertárnak a polcára, vagy úgy lesz mint nálunk a trafikokban, hogy tudod hogy melyik trafikba kiszállít és oda fogsz menni, vagy náluk is a fantasztikus ízesítetlen likvidek lesznek?

Fifika: Hát ugye Ausztrália azért már egy éve receptre árulja a likvidet. Tehát hogy itt… Igen, csak 

Charlie: ez most úgy van hogy 18 év feletti recept nélkül és akkor jön a többi rész, azt még nem olvastam föl hogy… Hogy egy hónap alatt csak egy havi készlet. Döntsd el, hogy most ez az én készletem vagy a tiéd. Nem tudjuk.

Egyébként 

Fifika: én kerestem hogy van-e az ausztráloknak erre bármi nemű utasításuk, hogy XY mennyi likvidet vált tehát hogy mennyi a havi. Mennyi az 

Charlie: annyi érted? Igen, igen. Illetve annyi van, hogy 18 éven aluliaknak receptre van továbbra is szükségük hogy hozzáférhessenek a napi betevő párájukhoz Ahol a területi törvények ezt lehetővé teszik, hogy megfelelő orvosi tanácssal és felügyelettel legyenek ellátva.

És azt is mondta ez is fura egyébként, hogy hát itt nincsen TPD 2.0, anyátokba elmentek. Tehát hogy ez nem az van, hogy 20 mg per milliliternél nem lesz erősebb, hanem hogyha 20-ig veszel valamit, bemész, olyan öreg vagy, mint a mátra, megkapod. Ha neked 22-es, vagy 24-es vagy 36-os kell, bemész, lecsapod a receptet az asztalra, és megkapod Tehát hogy…

Igazából ez egy ilyen baromi erős visszalépésnek tűnik, nem is visszalépésnek, hanem meghátrálásnak Az eredeti kiindulási terveikhez képest meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Én ezt életképtelennek tartom ezt a modellt egyébként. 

Fifika: A meglévő törvényükhöz képest mindenféleképpen egyfajta könnyítés. Azt így a lelki szemeim előtt már ott van, hogy az asszony nevére is kérek likvidet.

Töltse le a felőből az asszony likvidjét is! Érted? Tehát hogy mindjárt kettőt viszünk. A-a-a, 

Charlie: figyelj, likvid turizmus mikor azt mondod a lányodnak, hogy jelentkezzé vissza pád ingatlanjába, mert szükségem van a likvid adagodra. 

Fifika: Igen igen, ez a fejadag megosztás. Egyrészt másrészt pedig most ez hogy lesz te bemész, igazolod magad, kiadják a likvidet, és ha két sarokkal arrébb bemész egy másik patikába, ott is ki fognak szolgálni?

Charlie: Hát szerintem fel, hőfifika. 

Fifika: Nem tudom nem ismerem. Ráírják 

Charlie: hogy 30-án vettél 10 millilitert, és akkor azt a mit tudom én a havi kvótádból azt minuszolják. Nem tudom. És ha leállás van, akkor meg behörcsögözhetsz magadnak 5-6 literrel. De még mindig nem tudom. Tehát hogy az lesz szerintem az lesz egyébként, megveszed az ízesítetlen szart, és aztán otthon meg azt döntesz vele, amit nem szégyelsz 

Fifika: Nem tudom Érdekes élethelyzeteket fog teremteni Ausztrália, az teljesen biztos Ekkora hülyeséget szerintem senki nem csinált, mint ők.

Amúgy meg Ausztrália ilyen szempontból azt a jövőt vetíti elénk, ami nálunk lett volna hogyha nem küzdünk annak idején, hogy ne gyógyszertári termék legyen a likvid. Igen. Szóval az ilyen érdekes. 

Charlie: Most írt rám az egyik kollégám hogy kéne neki az Orbán Akart venni Orbán Viktorom elszobrot, mert megyünk szétlőni egy pár blade keretet, és 2500-ért árulják a Marketplace-en.

De mondom, papító, hát nekünk van ilyen STL-fájlunk, úgyhogy majd kinyomtatok egy párat. 

Fifika: De neked meg van még, mert már csak a ló poli van fönt. 

Charlie: Hát nem tudom. Én abból reverse engineering-el visszamodellezem. Visszamodellezem. Van ott a magyar csoport ma majd bedobom, akkor az egymillió százalék hogy a Tinkerkeden, vagy bárhol máshol fönn van még azért ez a ez az örök érvényű klasszikus.

Azt adunk neki, a sörétes se hadd szóljon. Ennyi körülbelül. Ennyi Ami így az Ausztrál helyzettel kapcsolatban eszembe jutott. Nem tudom hogy azért nem vagyok nagyon képbe velük, mert hogy én nem terveztem hogy Ausztráliába közeljövőben elutaznék és ezért likvidet kéne ott vennem Lehet úgy járni mint Krisztián Indiában, de a franc se tudja.

Fifika: Nincs a listámon Ausztrália Nekem az elővilág 

Charlie: miatt nincs a listámon. Tehát a ók A krokodilus, meg a cápa, az nálam erősen visszatartó tényező. Nincs olyan édes koala mackó és kenguru, ami ezeket ellentételezné nálam. Kérdezte Gabi, hogy hogy járt Krisztián Indiában. Hát Krisztián úgy járt Indiában, hogy azt hiszem kifele menet elkobozták a likvidjét, mert a palack az nagyobb volt, mint 100 milli, és úgy érkezett meg Indiába, hogy nem volt likvidje.

Ezért megvette az ottani magas minőségű elikvidet, amit még egyszer le akart velünk teszteltetni de valahogy ez… Az elmaradt. Hála Istennek szerintem elmaradt az 

Fifika: indiai likvid Látod, Indiában például van értelme az ízesítés nélküli likvidnek, mert ott olyan smog van, öcsém, hogy ott minden likvid dohányízű.

Charlie: Érted? A smog miatt. Minden likvid kipufogó ízű, inkább úgy mondom hogy füstös. Ott elnyeri értelmét az ólom ízű likvid, tehát hogy tényleg. 

Fifika: Krisztiánnak többször mondtuk hogy törője le a kameráját, és mondta hogy de le van törölve, tehát hogy ő úgy fényképez. 

Charlie: Ja. 

Fifika: Gabi írja hogy smog, mekkora brand lenne? Hát igen, van már smog, de a smognak legalább értelme is van.

De Ausztrálián kívül még azért az egy érdekes kérdés hogy savanyú-e a likvid, Csárli? 

Charlie: Tűha, itt nagy kanyar van. Na, beszéljünk a kocsmában akkor a savanyú likvidről.

Fifika: Képzeld el! Ma egy Facebook csoportos bejegyzést nézegettem, és valaki bekérdezett a csoportba, hogy melyik legsavanyúbb likvid, és nem kapott rá választ. Nekem eszembe jutott, hogy bakker, én ezzel a kérdéssel hivatalból foglalkoztam. Tehát hogy ez volt az egyik forgalmazónak a kérése annó, hogy csináljunk savanyú likvidet.

És hát ilyen három nap után jöttem rá arra, nem lehet csinálni savanyú likvidet. És tud-e, hogy 

Charlie: miért nem? Mert a savanyú íz nem tetszetős. Mert köhögtet. Köhögtet. 

Fifika: Tehát hogy ebben abszolút igazad van. Van háromféle ilyen… Állj meg, állj 

Charlie: meg, mondja már 

Fifika: egy 

Charlie: savanyú íz. Most nincs a fejemben savanyú íz. Hát például a citrom.

Hát volt azért citromos likvidünk. 

Fifika: Igen, csak annak nem volt… Nem az volt a jegye. Tehát hogy a citrom illat megvan, a citromhéjnek a keserűsége megvan, de a savanyúsága nincs ott. Érted? Tehát hogy az a fajta, tudod ez a szádba összefut a nyál, mert savanyú. Ezek 

Charlie: a direkt extra savanyú 

Fifika: gumicukrok. Cukrok például.

Igen, igen. Tehát hogy ezt nem lehet megoldani. Van vagy háromféle ilyen Gyakorlatilag sav, amivel kvázi savanyítani lehet az ízeket, de ezek egy nagyon óvatos túladagolásnál is már köhögtetnek. Egyébként abszolút rendben van, tehát én a savanyú káposztától, amikor dínzteled és belélegzed azt az ecetes gőzt, hát én attól meg tudok halni konkrétan, tehát iszonyúan irritálja a tüdőmet.

És így vissza is írtam hogy az olyat ne keressél, hogy savanyú íz, mert a tüdőd nem tudja ezt befogadni. Tehát mire a szádban a savanyú íz elindítaná nyálképződést az olyan mennyiségű sav a likvidbe, amitől szarrá köhögöd magad tehát szívhatatlan gyakorlatilag ezért nincs is. 

Charlie: Várjál megvan a piaci rész.

Olyan savanyú likvidet csinálni, amit nem úgy kell szívni mint a cigarettát, hanem mint a pipát vagy a szivart. Csak a szádban így megjáratod, az ízlelő bimboidnak orgazmus, és aztán kifúvod. Na? Ez 

Fifika: a tipp 

Charlie: még ingyen 

Fifika: volt. Nem tudom, tehát én próbálkoztam ugye a likvid savanyításhoz létezik citromsav, almasav és nem tudom mi a harmadik.

Mindegyikkel, de mondom, eszembe 

Charlie: jutott a licerg sav, dietylamid. Elestély. Egy. Megoldottuk Hello! 

Fifika: Biztos elég savanyú lesz, de hogy nem lehet fiziológiailag nem lehet megoldani. Egyébként ez, amit most mondtál, majd megnézem hogy van-e itthon almasavam, kipróbáljam. A likviden, ha így rácsöppented a nyelvedre, Érzed már, hogy savanyú, de az letüdőzve, az full köhögési rohamot okoz, szóval nem tudsz ilyet előállítani.

És ugye a gőznek az ízintenzitása, meg a nyálkahártyádon való kicsapódása és az ízérzékelésed, az sokkal gyöngébb, mint hogyha töményen kóstolod a likvidet. Szóval nem lehet. Ez a savanyú likvidnek az egyik kifejtése. A másik meg az, Csárli, hogy a szlovákoknál is bezárják a távértékesítést. A cseheknél is bezárják a távértékesítést.

Szóval, hogy így tudod ez amitről mi beszéltünk, hogy előbb-utóbb már csak az lesz hogy átballagsz személyesen a határon, és úgy vásárolsz be. Sajnos, úgyhogy ez a savanyú a likvid, az most már itt is kezd jelentkezni a hajtók záródnak, következik a, nem tudom én, melyik megálló lesz a következő, de hogy a közösségi likvid autók indítása a határon túl az lesz a következő megálló.

Ez csak azért jutott eszembe, mert egyrészt a… A Tészti Vép csoportban láttam ezt a létezik-e savanyú likvid. A másik meg az, hogy a Tészti Vép, az a srác akivel beszélgettünk az El-Cigi találkozón. 

Charlie: Igen. 

Fifika: Ugye ő a kvázi tulajdonos. Az most akciózik ennek apropóján, hogy Szlovákiából megszűnik mindenféle távértékesítés.

Mondjuk nekik előtte se volt, de most már egyáltalán. Tehát még a webshopot, amit ilyen kirakatnak használtak most már azt is becsukták. Tehát csak helyben értékesítenek. 

Charlie: Figyelj már bocsánat, hogy közbevágok. Most jött el az az értelme Annak, amit emlékszel hogy kérdeztem tőle? Hogy mennyire látszott az értékesítésben a magyar tiltás?

És most visszatérhetünk arra hogy fél év múlva, hogy na, és mennyire látszik a szlovák távértékesítéstiltás? Hello! Hello! Hát 

Fifika: lehet hogy két adás múlva érdemes lenne behívni egy beszélgetésre, egy újabb beszélgetésre vagy nekünk kimenni már végre. Most nagy kedvezmények vannak egyébként is, és hát ha találnánk valamit ami a kényes ízlésünknek megfelel.

Charlie: Menni kéne szerintem, mert ugye beszéltünk erősült akkor lehet hogy ott tudnánk beszélni erről hogy mi a kotta terakotta. Kíváncsi leszek rá. Én nem terveztem egyébként sose onnan rendelni hogy… Hogy milyen amikor megérkezik én jobban preferálnám ezt a kimegyünk, akkor kicsit nézelődünk aztán. Vagy ha hazajöttünk hát beszéljünk Persze Hogy lenne egyébként fantázia benne részemről, mert pont gondolkoztam hogy mit kéne vinni az útra, mert nem akarok nagyot vinni.

Kicsiből meg nincsen most értékelhető kazánom. Az a nagy bajom.

És megnéztem hogy nem akarok túlozni, de a repülőút az utunk fele, és onnan még autóval még ugyanannyi megőrülsz, hogy két órát ülni a mikrobuszba. Tehát az első mondat amit te is tanulj meg szépen, kerest ki, googlizd ki, hogy Lehet az autóban vépelni? Mert hogy ez lesz a legfontosabb. Én biztos engem nem érdekes semmi újságírót.

Én letekerem, kinyitom kihúzom, fújni fogom, letoljom hogy mi a… Véleményük természetesen miután megkérdeztem a sofőrt. Vagy beleszívok kifújom, ugye nem baj? Nem tudom. Nem tudom nem tudom. 

Fifika: Ne, azt úgy kell csinálni. Szereted a málna illatát? 

Charlie: Várjál várjál nem. Megszeretném kérdezni hogy te vajon azon táborát erősíted az embereknek azt az elenyésző tábort, amelyiknek nem ízlik.

És honnan már ciki azt mondani, hogy igen, igen, én olyan vagyok. Reméljük. Vagy majd akkor utána azt mondom jó, akkor majd fifik a szívvel, dohányosat te nyomorult. Ennyi. Viszek 

Fifika: valami lábszagút. Jujj, 

baszd meg 

Charlie: Kérlek 

Fifika: ne, 

Charlie: kérlek 

Fifika: ne. Na de, mielőtt azt mondanám hogy Hello Nokia. 

Charlie: Te tudod-e, hogy mire gondoltam?

Mire gondolt a költő? Esküszöm Hello Nokia. Valamit megint gyártanak? Nem, épp az, hogy nem. Valamit megint nem gyártanak. 

Fifika: Vége van a Nokia-nak. Hát a Nokia-nak Évtizedek előződött vége volt. Igen, de hát azért lássuk be Csárli, hogy a világon a legtöbbet eladott telefon a Nokia. 3310. 3310. Na, tehát kivívták maguknak azt a hogy mondjam, a távol, meg a közel-keleten a mai napig a telep még az iPhone-odra is azt mondják hogy Nokia.

Mert hogy a telefonnak ez lett a szinonimája. És hogy ez a cég gyakorlatilag most fog a szemünk láttára, ugye a HMD birtokolta a Nokia jogait, és még birtokolja talán két évig, de a HMD már az összes telefont kilistázta a piacról ami Nokia néven jelent meg, és már saját brand alá tette ezeket a telefonokat.

És hogy itt van vége a Nokiának mint telefonnak, és ez engem egy kicsit elszomorít. Tehát hogy nyilván ez inkább ilyen nosztalgia részemről. Nem tudom, neked van-e egyébként Nokiás nosztalgiád, Csárli? 

Charlie: Megmondom nekem olyan nosztalgiám van, amit a kicsit a mai napig sajnálok, hogy nekem volt a Blackbird körülbelül, Két BlackBerry között volt egy ideig 9200-as kommunikátorom.

Ó, nagyon menci volt. Igen, és aztán én azt okosan használtam illetve nem használtam, és egyszer csak jött valami értesítés a vállalatirányítási rendszerbe, hogy hát nyilatkozzak majd meg akarom venni, vagy nem akarom megvenni, amonom nézzük meg, mennyibe kerül. Ezer forint. Ezer forint. Szóval mondtam, hogy nem, még egy lom nem kell a lakásba, és az egyik kollégámnak mondom, hogy figyelj már, kell egy ilyen kommunikáció.

Ú persze nem mondom nem ingyen ezer forint a mindenféleképpen üsd le. Úgyhogy azt neki odaadtam vagy megvettük. Hát én a 6310-est nagyon sajnálom, az egy kurva jó széria volt. Akkor még ez volt az üzleti telefon Én azt imádtam azt a kék kijelzőjét, azt azon ment a sznék nem akadt. Lehetett rajta vapozni, és bőven lefette az igényeimet ez.

Tehát a telefon, az SMS és a hírüzenetek olvasása ennyi volt a kommunikáció az ételrel. És azt talán tudott HSDPA-t, tehát össze lehetett fűzni a csomagokat és a központban általában összefűztük a csomagokat, és nem kilobitekkel rohangászott, hanem lehet hogy volt az 3-4-500 kilobit is, amivel le tudtunk tölteni Vigyázz!

Vigyázz! Ú, te! Azért ott voltak tempók, apám. Sok ugye nekünk mindig cserégették ezeket a szarokat, úgyhogy én sokat jártam be egyébként a Nokiába is. Még a Nádor utca, vagy nem is tudom, nem Nádor utca, valahol ott a 9-ben, ott a két körút között. Ott dolgozott a haverom, sokat jártam hozzájuk, úgyhogy ilyen szempontból kellemes emlékek jöttek föl, de tehát hogy az a cég ami nem akar meg nem tud, meg nem is szeretne haladni a korral, az lehet hogy így magára húzza a földet, és ők erőteljesen két kézzel húzták magukra a földet, mikor azt mondták hogy a telefon, meg a nyomógombok, és az…

Hát nem, hát nem. Sajnálom a mai napig egyébként, de a Blackberry-t jobban sajnálom náluk. 

Fifika: Igen, igen, a Blackberry az nekem is nagy kedvencem volt, meg van is, épp valamelyik nap töltöttem újra föl, mert tudod így föltöltöm, kikapcsolom, azt hagyom a cellát így magától Merülni. 

Charlie: Mindig Nokia-nál voltak ezek, mostanában láttam ezeket a mémeket tudod hogy kiérezheti fölöslegesebbnek magát, mint mit tudom is én, a úszóversenyen, a medence szélén az úszómester, és akkor erre valaki így szó és idézet nélkül bedobott egy Nokia 3310-es bőrtokot.

Tehát hogy arra a telefonra tok, hát a tok törik össze bazdmeg, nem a telefon. Óriási. Óriási. Úgyhogy hát ja, nekünk még ugye a Nokia után A BlackBerry, tehát nekünk az volt a korporét telefon, tehát a vezetői telefon, az mindenféleképpen a titkosítás és a kommunikáció miatt, meg a saját bash-szerver miatt nekünk azt kellett minden adott szint fölött dolgozónak használni, amikor az volt, hogy prompt e-mailezni kell, és sok se akarták elhinni emberek, hogy én arról iszonyat leveleket töltöttem le föl 8-10 mailboxon be volt rá szinkronizálva, hóvégi, számlaegyenleg, és ott volt, hogy 112 meg a forgalom.

E-mail, telefonon, és ennyi forgalmat mert ott iszonyatosan jól meg volt írva egyébként a tömörítés Az kimondottan 

Fifika: céges architektúrára volt, kitalálva, ott mindent bekapcsolod a telefont már ott volt a céges névjegyzék, te kit hívhatsz, téged kihívhat, stb. 

Charlie: Én amit nagyon szerettem benne, hogy annak real push értesítései voltak.

Így van. Tehát nem akkor esetben, hogy 5 percenként szinkronizálok, és bejön 40 levél, hanem amikor én azt megkaptam amikor az exchange szervertől a bash szerver elvitte, abban a pillanatban jelzett. Tehát itt nem volt ilyen mese, hogy nem olvastam mert nem jött még meg, áh most jött meg. Nem. Az abban a pillanatban megjött gyerekek.

Nem tudják a fiatalok iPhone meg Android. Mindegy, nagyon elmentünk az elcigi vonaltól. Visszakanyarodva 

Fifika: még a Nokia-ra, tehát hogy van egy-két ilyen nagyon mainstream Nokia, ami nekem hiányzik a gyűjteményemből is, volt. Tehát volt az a kerekaljú Nokia, amiben körbe voltak, mint a régi tárcsázónak gombok, és ilyen viszonylag nagy kijelzője volt, ilyen nagyon hülye kinézetű volt.

Volt Engage-em Charlie. Tehát az a világ legrosszabb telefonja, de az egyik legjobb ilyen Jávás játékgépe volt. És amit én nagyon sajnálok, hogy két rendszer uralja. Két bólusú lett. Igen, az Android. A Windows az ugye Nokia-hoz részben köthető, de hogy a Windows is így 

Charlie: kiszállta. Már a telefonban is lett már borzasztó.

Te emlékszel, mikor a Gary-nek a riasztós haverom ment, és hogy na telepítsük föl a riasztóközpontot a telefonodra. Ezt elővette a Windowsos telefonját. Azt mondja neki a haverom, ez mi a fasz? Ennek nincs a sztóriában ilyen hogy paradox, úgyhogy azóta van neki iPhone-ja vagy Android-je éppen mikor mi, de ilyen volt a Huawei-nek a sztória is, meg sorolhatnánk napestig, hogy milyen működésképtelen koncepciók láttak napvilágot.

Fifika: Egyébként nekem nem volt soha, nem, hazudok mert a Windows CS telefonom rengeteg volt, tudod, a régi Windows-os telefonok. A T-mobilnak is annak idején volt egy csomó főleg ez a kicsúsztatható billentyűs Kaiser, meg nem tudom én milyen én abban csak a pár években érzem. MDA-k, én azokat imádtam egyébként és És volt ismerősöm akinek Windows ez a csempés telefonja volt.

Három éves, soha nem lassult be. Mondjuk az is igaz hogy sok minden nem lehetett föltelepíteni rá. De végül is ez az egysugarú fölhasználónak tök jó volt. Ott volt a levelezés, böngészés az kész. Egy 

Charlie: időben tudod mit használtunk ilyenre? Egy egysugarú fölhasználó előtt ott eszembe. Mikor elkezdtünk asszonynal így jobbra-balra menni autóval, PDA, amin rajta volt a nem tudom milyen navigáció Ájgó, 

Fifika: ájgó ájgó, mohabá, ó Istenem tényleg az volt az egyik hang az ájgón, mohabá, meg lehetett cigánynavigáció, arra te emlékszel?

Nehézére emlékszem, 

Charlie: a 

Fifika: kanyarodj 

Charlie: be a sarkon kocsog, a, hogy hittek, pálkó. Kanyarodj elé moré. Ilyen, hála Istenem. Hát emlékszem rá, hogy volt, de nem használtam tartósan ezeket. 

Fifika: Nem is lehet egyébként, tehát nekem is fönn volt, aztán öt perc múlva visszaállítottam mohabát, vagy nem tudom mi volt a csaj. De a mai napig megvan a vétek héten Kétszolos navigáció, amit a gyula barátomtól kaptam és működik, és rajta van az ájgó, és még ma is tudna navigálni.

Úh na, vége van a nosztalgiának. Mi az, amit 

Charlie: láttál? 

Fifika: Hát 

Charlie: azért szomorú dolgokat is láttunk a héten. Tehát hogy én nem mennék el semmiképp amellett hogy egy fantasztikus koponya hagyott itt bennünket Karsai Dániel személyében. Sajnos vagy hál Istennek, tehát ezt nem tudom Én már azt mondtam neki hogy neki tényleg megváltás.

Úgyhogy el nem tudjuk képzelni, milyen az, mikor az agyad 110 százalékon van, a tested meg kettő. Tehát hogy ez borzasztó lehetés. Neki tényleg könnyebb a föld, de én, ha lenne elég vér a pucámban és érdekes Mondjuk én lennék Karácsony Gergely, akkor a Fidesz pártszékház utcáját szerintem átnevezném Karsai Dániel utcára.

Fifika: Ezt megtenném én is. Ma megnéztem a parlamenti hát nevezzük, kutyakomédiának. Én szégyennek hívom. Úgy is lehet. De hogy föláll egy képviselő, felszólítja a parlamentet hogy adózanak egy perc némacsönddel Karsai Dániel emlékének. És miután leült mindenki, a Kövér László gyakorlatilag… Én nem tudom minek hívni.

Értem én hogy csendőrködik, vagy én nem is tudom mit csinál, de hogy ez a jobban tetted volna ha hallgatsz. Tehát ez kurva rám kellett volna oda. Szerintem sem stílusában, sem… Én értem hogy a házszabályt be kell tartani, na de emberek, hát azért álljunk már meg egy pillanatra. Vannak szituációk amikor a…

Igen, azt írta itt az egyik Patreonunk, hogy faszkalap volt. Az volt valóban. Nincs rá szebb szó. 

Bedő Dávid: Kedves képviselőtársaim! Tisztelettel arra szeretném kérni önöket, hogy álljanak fel, és egy perc léma csenddel tisztelegjünk Karsai Dániel emléke előtt.

Köszönöm szépen!

Kövér László: Mielőtt a következő hozzászólónak megadnám a szót szeretném kommentálni azt, ami az előbb történt. Bedő képviselő úr pontosan tisztában van a házszabálynak azon részeivel is, amelyek arról szólnak, hogy mikor hogyan és ki szólíthatja fel a házat plénolt tiszteletadásra. Ezek közé sem a képviselő úr sem egyetlen képviselő sem tartozik.

Ami most történt az egy olyan ízléstelen provokáció volt, ami felhasznált egy tragikusan elhúnyt embert arra halálában. Hogy politikai propagandát fejtsen ki egyébként a halál kultúrája mellett. Úgyhogy ezt mindazon képviselő társadalom nevében visszautasítom, akik az élet kultúrájának az oldalán szeretnének maradni.

A többit meg majd a házbizottság ülősen megbeszéljük. 

Charlie: A 

Fifika: bajszas szar.

Charlie: Még egy. Egyébként ő mondott hogy pártpolitikai célra felhasználják, holott ahogy belekeverte ezt az élet kultúrája meg halál kultúrája, ott pazd meg, lefolyón lehúztam volna ezt a palit döbbenet. Na mindegy ne így emlékezzünk egyébként Dánielre, mert tényleg fantasztikus koponya volt, és reméljük hogy amit ő kigondolt, azt egyszer valaki más végigviszi, mert tényleg ez így nem élet.

Abszolút. Jó és hogy ne Jó Legyünk öngyilkosak a végére, valami vidámabb témát, esetleg ha néztél valamit vagy láttál valamit, akkor ne tartsd magadban, pufi. Fi? Én már 

Fifika: pufi, baszki. 84 kiló vagyok. Ilyen pufi. Mindegyik ezt mondja? Mindegyik ezt mondja. Aztán meg eszi a kocsonját. Ennyi? Én kérlek szépen megnéztem az Apple TV Plus-on a George Clooney ki a másik fickó?

A Magányos Farkasok? Vagy mi volt a címe? Az 

Charlie: egy film. Nem tudom de láttam az előzetesben valami közös képet velük, de nem jött be, hogy Hogy ki volt az, vagy mi volt az. 

Fifika: Két magányos farkas, az a címe. Hát ilyen egyszer nézhető a Brad Pitt, meg a George Clooney. Brad Pitt. Tudod ez a takarító emberek, akik csak maguk dolgoznak és ők takarítják el, hogyha valahol valami történik, és egy nagyon hülye szituációba keverednek.

Nem rossz abszolút nézhető, tehát ilyen tudod nem fog valószínű oszkárjelölést kapni, de egy ilyen eszméletlen, könnyű jó pofa film. Néztem tovább az utolsó befutókat, ugye ez a Slow Horses, illetve a Rossz Majom Badmanky, az is zseniális mind a két sorozat, én azt ajánlom mindenkinek. Mással nem is nagyon voltam.

Az az igazság, hogy Youtube-on érdekesebb tartalmak vannak most, hogy ugye volt egy-két szerencsétlen elszólás a múlt héten, és mindenhonnan ez jött az 56-os hősök emlékének a meggyalázása meg az egyéb dolgok, úgyhogy rengeteg Youtube videót néztem. De te láttál így valamit. 

Charlie: Képzeld, éppen tegnap került a látómezőn be, és meg is néztem A Rebel Ridge-et a Netflixen, ugye hogy mondtam hogy le kell róla iratkozni.

Egy gyenge 130 perces, ami egy helybe űz, de folyamatosan izzadsz tőle. Tehát ez egy olyan volt, a kisvárosba nem tévedő, de a kisvárosba kerülő ember és aki a rendőrökkel ott konfrontációba kerül. Az egyik főszereplő annyira ismerős volt az asszonynak és mikor annyit kérdeztem tőle, hogy figyelj már, gyerekkorodban nem néztél Miami Vice-ot?

Dehogy nem. És mondom Don Johnson esetleg? Baszd de tényleg a Don Johnson. Úgyhogy ő az egyik szereplő, a másik az Éron Pierre, aki a színes bőrű főszereplőt játsza. Csak annyit kell róla tudni, hogy egy kisváros rendőrök pénzt lefoglalgatnak innen-onnan, ami a törvényesség határain már egy picivel túl van, és beleszaladnak ebbe a srácba, aztán ő oda megy, tudod így karbafonval kezét így összefogta mint ahogy a hogy hívják a száguldó erődben a Steven Seagal ahogy megállt régen, tudod így a Melkasonnál a kezeit összefogta, és így láttuk hogy katona volt, de még Irakba se szolgált.

Hát akkor az ilyen himi-humi semmilyen. Valami van itt a neve mellett hogy ilyen NSBT-el, tököm tudjam, ilyen tisztként szolgált. Jó mi az? Újraindítom a rútert mert nincs Csendet. És a csávó kimegy a főnök hozzá, és aztán csak azt látni bent hogy mondjon csak, hogy visszajött a net. És rákeres erre a titulusra, hogy mi ez, és akkor Jiu-Jitsu, meg mindenféle harcmodoroknak az oktatója volt a névinél.

És azt mondja, te figyelj már, hát ezen a Wikipedia cikken ő szerepel ott, mint magyarázat. És akkor rohan ki a másik csávó, de akkor ott már elszabadul a pokol. Úgyhogy dráma, erős feszített tempójú film. Szerintem nincsen benne öt perc nyugi és pihenés, de nem az az agyon rédelünk, lövöldözünk mindenkit, hanem az a cselekményben van a feszültség, meg hogy nem emelem meg a hangom, abban van a feszültség.

Úgyhogy jó, jó, nekem nagyon tetszett a film egyébként. A másik amit még nem tudtam megnézni, de a címe felkeltette a fantáziámat, megmozgatta a fantáziámat, felkeltette az érdeklődésemet, szintén Netflix, és nem tudtam hogy hozzák össze ezt a kettőt hogy kokainber, tehát mint kokainmedve. 

Fifika: Jaj, azt szemesztem én is.

Charlie: És hogy aki nem láttam hogyha cselekvényével legyen képbe, úgy kezdődik a tréler, hogy a kisfiú fönn a fán, és gyere mále, gyere mále, hát nem bánt téged a mackó mert hát ismerik a medvét is. Csak azt nem tudják hogy véletlen pont a nemzeti park fölött valakik kábítószert csempészte kisrepülővel, aztán ott valami történt és kidobálták.

És ez a kis játékos medve, hát egy grizzly medve egyébként tehát ugye egy 500 pound az nem tudom mennyi hirtelen, de hogy egy grizzly medve nem kicsi. És az, hogy így megtalálja a kokaint és játszik vele, meg még a szájába is kerül, az álmoskönyv szerint ez nem jó. Úgyhogy így indult a cselekmény, lehet hogy ma megnézem, hogy mit tud kihozni az állatból a kokain.

Megképzeld, elkezdtem valamiért újra nézni a Designated Survivor-t. De csak azért, mert szeretem a színészgárdát benne és megint elszomorodtam, hogy az egyik főszereplő az idén meghalt. Annak nagyon vártam a következő évadát. Azért én mérhetetlenül szomorú vagyok hogy így félbehagynak sorozatokat, elkasszálnak lezáratlanul.

Büntetném őket az ilyenért. Rohadjatok meg elvettétek három évadomat az életemben pedig milyen jó volt. És olyan szar semmilyen mert ugye hát nem úgy gondolták hogy nem lesz folytatása úgyhogy azért pipa voltam. Úgyhogy körülbelül nekem ennyi volt, meg még egy párat beraktam sorozatban, amit mondjuk megnéznék, de más jelentőség teljes.

Nincs a tarsolyomban. Talán hogyha arról beszélünk, hogy hú, hogy hívták hogy hívták. A Liv Schreibernek az a sorozat a tudalom, amiben ő is ilyen mindent megoldó ember volt. Ray Donovan. Ray Donovan, azaz. Ray 

Fifika: Donovan, igen. 

Charlie: És most van neki egy új limited szírize, a The Perfect Couple. A Nicole Kidman-nel játszik, by the way.

Úgyhogy ez is lehet még érdekes. Tehát TV-dramaz TV-sóz based on books, és ahogy nézem, ez őrületes hat epizód, tehát… Megnéztem. 

Fifika: Most jutott szó hogy az… Igen. Na, nézhető. 

Charlie: Nézhető. Egy, kettő, három, négy öt, hat. Hát ilyen öt órány Jó, ki van fejtve akkor a cselekvény Akkor lehet hogy ma ráugrok. Én is. Jaj, Istenem.

Jó van, van még 

Fifika: valamid? Na, nincs Viszont azt azért mondjuk el, hogy a jövő héten nem leszünk. 

Charlie: Hát várjál, várjál várjál. Úgy nem leszünk hogy podcast, de… De figyeljétek a TikTokot, fogunk élőzni. Figyeljétek a Facebookot, ott kevesebbet, de szerintem TikTokra azért toljuk föl majd a kontenteket. Meg szeretném ugyanitt jegyezni, hogy valaki kommentben írta, hogy olyan lassan nem beszél ember mint ahogy te beszéltél az egyik videó alatt.

Úgyhogy utolagos engedelmeddel és szeretettel behívtam, hogy jöjjön be közénk és próbáljon akkor értelmes témákról tükörfordításban gyorsan beszélni értelmesen összeszedetten. Várom a reakcióját, sejtem a reakcióját, mindegy. Szóval ja, jövő héten a TikTokra szegezzétek a tekinteteteket és ott leszünk megtalálhatóak Ked Szerda csütörtök magasságában, és kíváncsian várjuk.

Magát az előadás sorozatot is, mert baromi sok előadás lesz azon az egy napon besűrítve, nagyon kevés kávészünettel, annál több érdekes előadás címmel, ami már a tarsolyunkban van, úgyhogy lesz mit feldolgozni utána, és azt nem is sűríteném egy adásba bele, amennyi érdekességet ott így előjáróban olvastunk.

Úgyhogy köszönjük a megértést, máshogy fogunk jönni. Pétriónoknak még lehet hogy kicsit jobban megerőltetjük magunkat, és hogyha le van töltve a telefonotokra a Pétrión app, akkor ott a lenszen keresztül tudunk majd kis helyzetjelentést adni nektek hogy éppen mi a helyzet. De természetesen… Mivel egy fejlesztői központban leszünk, ezért nem biztos hogy a telefonjainkat elő lehet majd venni.

Meg ott körbe kamerázgatni, hogy nézzétek itt a gyártósor és ez meg az történik, meg a következő tíz évnek a fejlesztései itt vannak az asztalon. Úgyhogy ezt csak óvatosan tesszük, hogy szeressenek bennünket. Egy részemről ennyi, köszönöm szépen a figyelmet. Ádás békesség, Málnás édesség, sziasztok! 

Fifika: Egy élmény volt, sziasztok!

Párásító a Patreonon

E heti adásunk kiemelt támogatói, köszönjük!

Hencz Imre
Hayas
Farkas Zoltán
Fricska Sándor
Dvarw
Bódizs Péter
Ladancsik Gábor
Simon Zsolt

A letöltési lehetőség módja megváltozott! Direkt letöltésre továbbra is van lehetőség, de a lejátszó jobb alsó sarkában található a funkció. Használjátok bátran!
Iratkozz fel iTunesban Iratkozz fel RSS-ben Podcast oldal – libsyn
Akik ezt az egészet elkövették (ABC rendben): Bernárius RóbertFicsor Zoltán
A podcast célja, illetve egy kis GyIK IDE KATTINTVA olvasható. Ha szeretnél a témához hozzászólni, itt van rá lehetőséged! Várjuk továbbá a kérdéseket, téma javaslatokat, amelyeket fel tudunk az elkövetkező adásokban dobni.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #468 – Jog, nők és füst

A magyar jogalkotás szépségein lamentálunk hölgyvendégünkkel, majd elmerülünk az e-cigi világában, ahol kiderül: a gőz …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!