BREAKING NEWS

Blog archívum

Indukciós hevítés

Az akkumulátor energiájával egy tekercs mágneses teret hoz létre, ami hőt gerjeszt a hevítőkamrában, amelybe a dohánytöltetet belehelyezzük. A hevító kamra hőmérsékletét az elektronika folyamatos kontroll alatt tartja, elkerülve ezzel a túlmelegedést. Ilyen technológiát használ a glo™ hyper+ készülék.

Tovább olvasom »

Hevítő penge

A hevítő penge az IQOS készülékeinek része, ez a szabadalmaztatott HeatControl™ technológiájának köszönhetően a dohányt legfeljebb 350 °C-ra hevíti fel anélkül, hogy égetné azt, így az IQOS rendszere pontosan szabályozza a hőmérsékletet.

Tovább olvasom »

NEO

A glo™ hyper+ dohánytöltete.

Tovább olvasom »

Heats, heatstick

Az IQOS dohánytöltete.

Tovább olvasom »

Mi az a hevített dohánytermék?

A speciális dohánytöltetet hevítjük, majd ennek gőzét szívjuk, mint a hagyományos cigarettát. Mivel nem történik elégtelen égés, így a káros anyagok nagy része elmarad. Ártalomcsökkenése a hagyományos cigarettákhoz képest 90-95%, tehát ennyivel kevesebb káros anyag jut a szervezetedbe. Ez sem veszélytelen, a legjobb a teljes leszokás.

Tovább olvasom »

MRTP (Modified Risk Tobacco Product)

Módosított Kockázatú Dohánytermékek. Ezt a „státuszt” eddig csak a PMI (Philip Morris International) IQOS termékei tudták elérni. Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatala (FDA) lehetővé tette az IQOS, valamint a hozzátartozó dohánytöltetek módosított kockázatú termékként (Modified Risk Tobacco Product – MRTP) történő forgalmazását az Egyesült Államokban, ezáltal az IQOS az első és eddig egyetlen dohány-hevítéses rendszer az Egyesült …

Tovább olvasom »

HTP (Heated Tobacco Product)

Fűtött dohánytermék. A köznyelvben a „hevített dohánytermék” az elterjedt kifejezés. Nem égetéssel, hanem hevítéssel jut a nikotin a dohánylevélből a szervezetbe.

Tovább olvasom »

H’n’B?

Heat not Burn, azaz égés nélküli hevítéses technológia. A dohányt égetés helyett alacsonyabb hőmérsékletre melegíti, mint a cigaretta meggyújtásával, így füst, hamu, tehát égéstermékek nélkül tud a felhasználó nikotint juttatni a szervezetébe, jóval kevesebb károsanyaggal. A technológia a ’80-as évek végén jelent meg a piacon, de az elmúlt években tovább fejlesztették az olyan fejlett technológiai rendszerek bevezetésével, mint az IQOS, …

Tovább olvasom »

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?