QZI Next

QZI Mester mindig a tökéletesre törekszik. Előző szériájával is roppant elégedettek lehettünk, de Ő nem állt meg, és a roppant sikeres szériát továbbfejlesztette. Ebben a bejegyzésben az új modjával, a QZI Nexttel ismerkedünk meg közelebbről.

Az előzőhöz képest kívülről nem sok változást lehet elsőre felfedezni, de szerencsére pont azokon a pontokon változtatott Qzi, amelyek számomra kissé zavaróak voltak, és a KONTRA részben említettem meg ( a könnyen letekerődő megatron csatlakozásra már utána jött a megoldás, csavarhúzóval kell meghúzni, és akkor áll, mint Katiban a gyerek. ). Másik negatívumként említettem, hogy a polírozott, és tenyérben csúszkáló cső számomra kissé kényelmetlen volt használat közben. Ezt is sikeresen orvosolta, a Next olybá tűnik, hogy a finiselésnél kapott egy simítókést, ezáltal az ujjlenyomatot sem gyűjti, és a csúszkálás is megszűnt!

Az anyag változatlanul rozsdamentes acél, de belopakodott egy kis réz is, amely számomra tetszetős. Ez esetben az 510 csatlakozó, és a talpkapcsoló csatlakozása réz, a többi elem SS.

Aki fél a réz patinásodásától, immár rendelheti full SS, azaz rozsdamentes verzióban is a Nextet!

A gázelvezető furatokból van nem kevés, ami a cső aljáról felköltözött a tetejére, és 2-ről 6-ra bővült. Tesztemben a megatron típusú RBA kazánnal használtam, és találkoztam is sajnos egy kis hibával: a megatron RBA-t rátekerve a csőre a menetes rész olyan hosszú volt, hogy előbb a gázelvezető furatok apró spénjeiben akadt meg, majd miután ezeket pár ki-betekeréssel ledörgöltem, elzárta a gázelvezető furatokat.

A készítő elmondása szerint ez csak a régebbi RBA megatron csatlakozójával fordul elő, de ha valakit nagyon bánt, megfordíthatja a csövet, bár ekkor fejjel lefelé lesz látható a logó, és a sorszámozás. A Nexthez viszont készül a cső megmunkálásával, és átmérőjével tökéletes összhangban álló verzió, ahol a megatron csatlakozás menete is megfelelő lesz, és nem fogja a gázelvezető furatokat elzárni.

A régi RBA-QZI Next felállásban az anyagmegmunkálástól eltekintve kis átmérő különbséget is tapasztaltam, de ez nem számottevő ( az RBA átmérője nagyobb, kb fél mm-el ).

Minden cső lézergravírozott, egyedi sorszámmal ellátott.

A talpkapcsoló esett át a legnagyobb fejlesztésen, imáim meghallgatásra találtak! Az előző verzióhoz képest kapott egy zsebzár gyűrűt, mely fordított menettel rendelkezik, és recézve van. Számomra tökéletes, az előző verzióban ilyenre vágytam. Kívülről még annyi látszik, hogy maga a kapcsoló alsó éle finoman 45°-ban le lett „csapva”, a recézett zsebzár gyűrű oldalán pedig lekerekítette a mester. Nice! És itt még nem ért véget a meglepetések sora, nézzük meg belülről. Mondta Qzi, hogy mágneskapcsolós lett a történet, de hirtelen nem értettem hol a mágnes, hisz a rugó ugyanúgy helyet foglalt benne, mint az előző verzióban. Nos, ezt kétféleképp tudjuk használni! Rugóval, és rugó nélkül.

Rugóval: minden úgy történik, mint az egy talpkapcsolós modnál megszokott. A rugót eltávolíthatjuk, és a kapcsoló összenyomásával meglátunk az alsó érintkezőnél – ami szintén réz – egy kontraanyát. Ezt meglazítjuk, beállítjuk a megfelelő kapcsolási utat az akkunak megfelelően, majd a kontraanyát meghúzzuk, és használjuk legnagyobb megelégedésünkre. Ha elég figyelmesen nyomjuk a kapcsolót, hallhatjuk az apró kattanást, amikor a mágnes „behúzza” az akkunkat. 😉

Rugó nélkül: az akkuval érintkező rugót kivesszük. Ha ekkor odaérintjük az akksit a kapcsolónkhoz, megtaláljuk a magyarázatot hol a mágnes: az érintkezőbe préselve. Mást sem csinál, csak magához rántja az akkut, így bontva az áramkört. Ha a kapcsolót benyomjuk, akkor hozzányomjuk a felső csatlakozáshoz, így zárva az áramkört. És hogy mi az, ami szétnyomja mégis a kapcsolót? ehhez szedjük szét darabjaira az alsó talpkapcsolót! 😉 A kontraanyát meglazítjuk, kitekerjük a mágneses érintkezőt, és máris darabjaira szedtük az alsó részt. A kapcsoló alsó részében találunk egy második rugót, amely jelen esetben biztosítja az áramkör bontását.

Volt szerencsém összehasonlítani a régi verzióval, így bátran mondhatom ( és a régebbi videóban vissza is nézhető ), hogy amik hiányosságként szerepeltek számomra, azok mind-mind módosításra kerültek. A teljesítménye többek elmondása szerint ( jómagam is alátámasztom ) jobb, mint az előző verziónak. A vesztesége is kisebb, betudható ez a réz érintkezéseknek, valamint az érintkező felületek megnövelésének. Ugyanazzal az akkuval, ugyanazzal az RBA kazánnal egymás után tesztelve észrevehető a különbség az új mod javára.

PRO

  • minőségi anyaghasználat és kidolgozás
  • örökélet garancia
  • fejlesztett mágneses talpkapcsoló
  • szálcsiszolt cső
KONTRA

  • régi megatron csatlakozójú RBA kazánunkkal használva a gázelvezető furatot eltakarják a menetek belülről

Közvetlen a mestertől nem lehetséges a vásárlás, de viszonteladókon keresztül bárki hozzájuthat ezekhez a darabokhoz.

Jelen tesztben a 18650-es méretkódú akku befogadására alkalmas mod-ot teszteltem, de természetesen megvásárolható 18350 és 18500 méretben is.

A gyártó weboldala: qzimods.hu

Forgalmazó: vape42

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Tanulva az előző széria hiányosságaiból, egy közel tökéletes, full mechanikus, talpkapcsolós modot készített nekünk a mester!

User Rating: 4.33 ( 9 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?