A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Taifun Skarabäus

Jóféle mecha mod, FET-es kapcsolóval, a SmokerStore-tól. Nem igazán volt soha képben, hogy ilyen típusú modot birtokoljak, aztán kézbe vehettem a tesztalanyt, és végleg eldőlt, hogy ez kell nekem!

Technikai paraméterek

 

  • Működés 1 db védett Li-ion akkumulátorral
  • Max működési feszültség 4,5 V
  • Min. ellenállás 0,13 Ohm
  • Max áramfelvétel 30 A
  • Készenlét < 0,1 mA
  • Szabvány 510 csatlakozó
  • Használható 18350-18650 méretkód közötti cellákkal
  • Elektronikus védelem nélkül
  • Feszültségesés:
    • 10A: ~0.02V
    • 20A: ~0.04V
    • 30A: ~0.07V

A doboz tartalma

  • Leírás
  • Eredetiséget igazoló kártya
  • MOD készülék

Működés

A készülék tűzgombja egy FET-hez kapcsolódik, mely csak kapcsolási jelet továbbít, ellenállása kevesebb, mint 0,002 Ohm. Kapcsolás 30 A-ig lehetséges. A gyártó ajánlása szerint csak védett akkumulátor használata javasolt. Én ettől függetlenül nagy áramtűrésű, védelem nélküli EFEST cellákkal használtam.

Ha valaki bizonytalan magában, vagy a számolási pontosságában, használjon védett cellát a készülékben.

A készülék egyaránt működik button top, illetve flat top akkumulátorokkal. A cella behelyezésekor ügyeljünk arra, hogy a pozitív pólus kerüljön a készülék belseje felé. Amennyiben a LED piros fénnyel világít és rezeg a készülék, úgy fordított polaritással lett behelyezve az akku.

Azonnal tekerjük szét ilyen esetben a készüléket! Ezen FET jellemzője, hogy fordított polaritásra “nyitva marad”, ezáltal ha kazán is van a készülékünkön, az folyamatosan izzítani fog!

A kapcsoló gomb hosszanti tengely irányban egy rugó ellenében kissé kihúzható, és elfordítható, ezáltal aktiválva a zsebzár funkciót. Visszafordítása után a gomb lenyomásakor egy zöld LED ad visszajelzést az akku töltöttségéről (a merülés szerint folyamatosan halványodik a fénye, 3 V-nál kikapcsol a LED, és nem világít). A készülék tovább használható, nem kapcsol ki, csak a LED jelzi az akku merültségi állapotát.

Fontos megjegyezni, hogy a LED akkor sem világít, ha rövidzárat érzékel! Ha teljesen feltöltött akkunál ilyet tapasztalunk, inkább szedjük ki a készülékből, és ellenőrizzük a kazánunkat.

Használat

Remekül pirít a készülék! Akár 18350 módban is vállalható a teljesítménye ( persze nem fogja addig bírni, mint egy 18650-es cellával, viszont roppant kompakt lesz ). Számomra 18490 és 18650 akksik használatával adta a legkomfortosabb érzést használat közben. 650-es cellával, normális tekeréssel akár 1 napig is kihúzhatjuk vele. 18350-es akksival összeszerelve a teljes mérete egy 18650-es cella méretével vetekszik, pár milliméter csak az eltérés!

A teszt során leginkább a saját GT kazánokkal teszteltem, így roppant egyben van a készülékkel. A kiegészítőként vásárolható színes gyűrűk feldobják nagyon az összképet, és kicsit egyedibbé varázsolhatjuk készülékünket. Ami egyedül kicsit zavart, az az alsó záróelem és a cső közötti 0.2 mm, de lehet, hogy csak az én szemem bántja az Eye után…

PRO

  • Kicsi veszteség a kapcsolón
  • Kis feszültségesés
  • Rendkívül kompakt
KONTRA

  • Több felhasználó jelezte, hogy a zsebzár kiakadt, és körbefordult

 

Összegezve: Az árát nem érdemes kínai klón mechákhoz hasonlítani. Mérete borzasztó nagy előny, és igen jól variálható a teleszkópos csőnek köszönhetően! GT dripper alá ideális választás. A veszteségek nagyon alacsonyak, de itt is érdemes szem előtt tartani, hogy mérés utáni reklamáció előtt takarítsuk ki a meneteket, csatlakozót!

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Abszolút tetszetős mecha mod, nagyon alacsony veszteséggel.

User Rating: 3.11 ( 5 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!