Podcast #049 – Tortára várva

A jövő heti közönségtalálkozó lázában égünk, populáris témákat érintünk. És, hogy mindenki örüljön, egy szakavatott vendéggel a mikrofon végén beszélgetünk liquidekről.

Jó szórakozást!

Párásító podcast Facebook csoport Közönségtalálkozó

Összetartás: február 7. 16:00

csak akkor tudod részvételi szándékod jelezni, ha a Párásító csoport tagja vagy!

Olvasói kérdések

Kempf Tamás

Miért hiszik az emberek, hogy a higítás töményítés? Miért akarnak etilén-glikolt rakni, propilén glikol helyett a liquidbe(13-14 év körüli, magát 17 és fél évesnen( ) hazudó rolleres gyerek esete)?

Boór András

Technikai kérdés: Keverésnél hogyan érdemes PG-VG arányt számolni az aromával? Úgy értem, hogy az aroma alapvetően PG-nek vagy víz-nek vagy egyébnek tekintendő? Arra gondolok, hogy ha pl egy 70%VG, 30%PG arányú alapot keverek, majd ahhoz adok 5% aromát, akkor ugye ha az arome pl PG alapú, akkor a 70%VG-m máris csak 66,67%-os. Másik technikai jellegű: Az ecigitesztekes review-kban is és Bleki videóiban is állandóan azt látom, hogy megtekeritek a microcoilos vattás megoldásokat, majd utána már mondjátok is, hogy milyen az íze.. Nektek nem szokott ilyen „összefogdosott-vatta” íze lenni az első X slukknak? Ha nem, akkor hogy csináljátok, hogy nem? Én minden vattázás előtt is alaposan kezetmosok mégegyszer (meg persze a tekerés előtt is megmostam), de akkor is meglesz az elején az az kellemetlen „összefogdosostt íz”… Tudnátok tanácsot adni ebben? A vatta összefogdosott ízével kapcsolatban külön-külön is érdekelne a „Podcasterek” tapasztalata, ki- milyen technikát alkalmaz, hogy ezt elkerülje (ha van ilyen)?

Blackiex

Víz hozzáadása. Ördögtől való? Javítja az ízt? Sokan úgy gondolják, hogy ettől káros lesz az e-liquid. Tények és tévhitek 3 percben.

Buzási László

Az érlelési idő csak tapasztalat alapján belőhető ugye? Értem ez alatt, hogy sokan mondják a gyümölcsös lötyikre, hogy szinte azonnal szívhatóak, a dohányosokra meg néha 2-3 hetet írnak érlelésre… ki szobahőmérsékletet javasol, ki hűtőt. Ugyan ez a bekevert alap tárolására is vonatkozik, a napfényt mindenki kerülendőnek írja, de a hőmérsékletben már nem annyira nagy az egyetértés.

Csoknyi Attila

Kényes témák:

  • pg allergia, illetve érzékenység miben nyilvánul meg?
  • a fogíny vérzés, lehet-e PG-től, vagy semmi köze, az összetételnek ehhez, csak a nikotin hiánya és esetleg a nem megfelelő szájhigénia okozza?

Kempf Tamás

Koffeinrol erdekelne hogy problema e ha rakunk a liquidbe a tudo szempontjabol?

Zsellér Gergő

Ételfestékkel színezett folyadékokról is érdemes lenne szót ejteni. Igaz, hogy egyszer láttam ilyen marhaságot egy csoportban, de nem kellene divatot csinálni belőle. Találtam egy táblázatot színezőanyagokról és azok hatásairól.( http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=764 ) Ez mégtalán attól lesz érdekesebb, hogy gondolom nem azt vették alapul a vizsgálaokt során, hogy mit tesz belélegezve.

Varga Ákos

Gondolva a kezdőkre is akik kacérkodnak a gondolattal, tudnátok egy kis összefoglalást adni: hogy induljunk el, mire kell vigyázni, mik az előnyei a kész minőségi liquidhez képest, hol lehet informálódni…stb.

 

Heti videó

 

Kultúra rovat

http://www.imdb.com/title/tt0119781/

 

Iratkozz fel iTunesban Iratkozz fel RSS-ben

Akik ezt az egészet elkövették (ABC rendben):

Bernárius Róbert
Ficsor Zoltán
Pifkó Krisztián

meglepetés vendég 😉

 

A podcast célja, illetve egy kis GyIK IDE KATTINTVA olvasható.

Ha szeretnél a témához hozzászólni, mindössze egy egyszerű regisztráció után várjuk a véleményed! Várjuk továbbá a kérdéseket, téma javaslatokat, amelyeket fel tudunk az elkövetkező adásokban dobni.

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #406 – Furcsa esetek

Athos bepillantást nyert a wanker bunkerba, Charlie pedig rájön, hogy ő a Mystic málna magyarországi …

Egy megjegyzés

  1. Hallotam a mostani adásban hogy mistic peti azt mondta hogy 0,5-1% között szabad használni deszt vizet, akkor gyógyszertári Vg-t nem szabad használni? Mert az 85%-os és 15% deszt víz !!! Válaszotokat köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?