BREAKING NEWS

Podcast #261 – Radírpók

Okosotthon tervezés után szintetizátorozunk, de kell is a boldogsághormon, ellentételezendő, hogy az Apple letiltotta a podcast alkalmazásunkat. A végén azért a Forbes cikk feldob bennünket.

Értékeld a podcastet iTunes-ban!
Jó szórakozást!
Adásmenet (megkattintható):

Régen az aroma is kevesebb volt
Okosotthon tervezés
Szintetizátor építés
Radírpók az Apple-nél
Forbes cikk

Olvasói levél

Először is hadd gratuláljak a podcastokhoz. Két hónapja hallgatlak benneteket. Visszamenőleg is. Nagyon színvonalas adásokat raktok össze.
A legutóbbi adásban elhangzottak (iqos, kukoricakeményítő) miatt írok neked, illetve lehet hogy maga a sztorim is érdekes lehet. 25 évig cigiztem. Természetesen tüdő problémáim is voltak, de sehogy sem tudtam letenni azt a rohadt cigit. Sok kollégám (IT) e-cigizik 5-8 éve, folyamatosan próbáltak átszoktatni.
Nem tudtam megbarátkozni a DL-el, MTL-es cuccai senkinek nem voltak a közelemben. Amikor mindenféle DL készüléket adtak nekem kölcsön, próbálgattam de majd belefulladtam..
A nyáron sok kolléga IQOS-ra váltott, gondoltam rápróbálok én is. Az első stick elszívásába majdnem belehaltam annyira köhögtetett. A második már kevésbé. Egy fél doboz után már élveztem is, másnap szlovákiában megvettem az első IQOS készülékemet.
Két hétre rá hogy duplázni is tudjak a másodikat is megvettem. Nagyon tetszett. Egy ismerősöm hozott ukrajnából lila iqos sticket (erdei gyümölcs+menta). Úgy szívtam mintha nem lenne holnap, de ugye sajnos azt legálisan nem lehet beszerezni magyarországon. Ritkán kaptam belőle. Az itthoni 2 dohány 2 menthol íz hamar unalmas lett, tudván hogy van lila is, meg zöldteás is külföldön. Mindent meg akartam tudni az IQOSról, ezért olvasgattam és rengeteg videót megnéztem a szereléséről + működéséről.
És itt kapcsolódik az adáshoz: kukoricakeményítő. Én úgy hallottam hogy a “füstszűrője” ezeknek a stickeknek kukoricakeményítő+még valami anyag felhasználásával készül. Érdemes amúgy egy használt és egy nem használt sticket szétvágni és megnézni a belsejét… A másik érdekes dolog a stickek kapcsán. Jó magyar szokás szerint próbálták a kollégák mégegyszer elszívni a sticket. Amit nyilván fillérbaszás, de ha belenézel egy elszívott stickbe, akár még működhetne is (elfordítva s ticket 90 fokkal újra bedugni.. Nem működik. Pedig a penge 75+ százaléka ránézésre friss “dohánylevélben” van ilyenkor is.
CloudTheorem videójában az állítja belsős forrásra hvatkozva hogy a stickek gyártásához dohányleveleket lepréselik papír vékonyra, és PG/VG-be áztatják….. Ez a kétszerelszívást is megmagyarázza hiszen az egész “dohánylap” kiszárad amikor egyszer elszívod.
Ennek hatására 2 hónap IQOS után úgy gondoltam hogy adok egy esélyt az eciginek, hiszen pára/pára alapon nem kellene fullasszon csak az első pár slukknál. Így is lett.
Megvettem az első MTL podomat + hozzá viszonylag magas nikotinos liquidet (12mg) szlovákiai utam során. Nagyon bejött. Azóta se cigi se iqos, csak ecigi.
Az egy podból gyorsan kettő lett, dl-es boxmod kit, dwarv mtl kazán, építős dl kazán, squonk mod, mesh dripper, mtl dripper, magamnak tekerés, vattázás, keverés. Azóta boldog vaper vagyok. Remélem érdekes volt a sztori illetve tudtam egy két plusz infót adni.

További sok érdekes adást kívánva,

Üdv: [pöff]

Film/sorozat

Párásító a Patreonon

E heti adásunk kiemelt támogatói, köszönjük!

Hencz Imre
Goór Szilárd
Ficsor Zoltán
Fricska Sándor
Hajnal György
Megó Tibor
Bartók Csaba
Harsányi Ferenc
Simon Zsolt
Dondó Péter
Buza Tibor
Bódizs Péter
Tóth Gyula
Nagy Gergely
Várkonyi Andor
Dvarw

A letöltési lehetőség módja megváltozott! Direkt letöltésre továbbra is van lehetőség, de a lejátszó jobb alsó sarkában található a funkció. Használjátok bátran!
Iratkozz fel iTunesban Iratkozz fel RSS-ben Podcast oldal – libsyn
Akik ezt az egészet elkövették (ABC rendben):
Bernárius Róbert
Ficsor Zoltán
Pifkó Krisztián
A podcast célja, illetve egy kis GyIK IDE KATTINTVA olvasható. Ha szeretnél a témához hozzászólni, itt van rá lehetőséged! Várjuk továbbá a kérdéseket, téma javaslatokat, amelyeket fel tudunk az elkövetkező adásokban dobni.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #339 – Ezt tiltsák be!

Pride menet a napsütésben, QZI Next a konyhaszekrény mögött, új adásötletek a láthatáron. Ha már a tilthatnék a napi téma, van ötletünk, és a szigetországban is mondanak jókat erről.

4 hozzászólás

  1. Uraim! Valaki tudna nekem válaszolni arra, h ha Mo-on is el lehetetlenítenek minden webshopot és kínából sem lehet majd rendelni, akkor honnan az édesanyám kínjából vegyünk majd kazánokat, modokat? Félelmetes, h mennyire “káros” lett az egészségesebb alternatívája a bagózásnak….

  2. Most nézem, h a nov 6.-ai podcastban említitek meg, h kínából nem lehet rendelni, pedig 1 hete rendeltem és már úton is van… Az index ennyire megbízható?

  3. Ha a kezemben lesz, írok…

  4. Ucsó hsz….nem akarok 5letet adni a dohányosoknak (meg ők nem járnak erre) de mikor leszoktam a kész cigiről és kézzel kezdtem el tekerni a dohányt, úgy oldottam meg hogy mentol hiányát, hogy a gyógyszertárban vettem mentol kristályt amit beraktam a dohány mellé. 1 hét állás után megvolt a mentolos dohány, de vigyázni kell, mert ahol közvetlenül érintkezik a mentol a dohánnyal, nagyon erős lesz és a túlzott mentol belélegzése tüdőtágulatot OKOZHAT, pont úgy ahogyan sok cikkben elolvashatjuk, hogy a vapelés “a világ végét” OKOZHATJA!!!!!
    Ha eszembe jutna még valami, úgyis leírom előzetes igéretemmel szemben

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?