Special Podcast #005 – A kevésbé káros dohányipari termékek ismertsége és megítélése hazánkban

Extra adásunkban a 2021. november 30-án a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. égisze alatt lebonyolított sajtónyilvános rendezvény hanganyagát osztjuk meg veletek.

Az előadás témája a potenciálisan kevésbé káros cigarettatermékek ismertsége és elfogadottságának felmérése A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. hiánypótló kutatást végzett a potenciálisan kevésbé káros (azaz a cigaretta helyett alternatívaként szolgáló) termékekkel összefüggésben, amelynek eredményeit egy workshop keretén belül mutatta be a nagyközönségnek. A reprezentatív kutatás elsődleges célja az volt, hogy felmérje a dohányhevítéses termékek, a nikotinpárna és az e-cigaretta ismertségét és megítélését a magyar lakosság, dohányzók és nem dohányzók körében egyaránt.  Az eredmények bemutatása után sokrétű és érdekes eszmecserére került sor neves szakemberek bevonásával. Ennek egyik fő konklúziója az volt, hogy a hiteles, független forrásból származó tájékoztatás és termékinformáció kiemelten fontos lenne annak érdekében, hogy a dohányosok megismerhessék ezeket, és az új, a saját, valamint környezetük egészségét potenciálisan kevésbé károsító alternatívákat válasszák. Az újkategóriás termékekkel foglalkozó dohányipari vállalatoktól származó információkat többnyire szkepszis övezi. A kutatásból jól látszik, hogy ezen termékek áttörése még várat magára, bár a fiatal felnőttek már jobban ismerik, és közülük többen is használják, mint az idősebbek.

Értékeld a podcastet iTunes-ban!
Jó szórakozást!

A prezentációval kiegészített hanganyag itt tekinthető meg

Adásmenet (megkattintható):

Párásító a Patreonon

E heti adásunk kiemelt támogatói, köszönjük!

Hencz Imre
Bartók Csaba
Dvarw
Nagy Gergely
Bódizs Péter
Simon Zsolt
Farkas Zoltán

A letöltési lehetőség módja megváltozott! Direkt letöltésre továbbra is van lehetőség, de a lejátszó jobb alsó sarkában található a funkció. Használjátok bátran!
Iratkozz fel iTunesban Iratkozz fel RSS-ben Podcast oldal – libsyn
Akik ezt az egészet elkövették (ABC rendben): Bernárius RóbertFicsor ZoltánPifkó KrisztiánSzékely Attila
A podcast célja, illetve egy kis GyIK IDE KATTINTVA olvasható. Ha szeretnél a témához hozzászólni, itt van rá lehetőséged! Várjuk továbbá a kérdéseket, téma javaslatokat, amelyeket fel tudunk az elkövetkező adásokban dobni.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #406 – Furcsa esetek

Athos bepillantást nyert a wanker bunkerba, Charlie pedig rájön, hogy ő a Mystic málna magyarországi …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?