A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


eVic Supreme

Az előző eVic sok-sok gyerekbetegsége miatt anno elvetettem az ötletet, hogy beszerezzek egy ilyen készüléket. Most, hogy frissült a külalak, és a belső is, az oxygain küldött egy készüléket, hogy nézzem meg, hátha változik a véleményem.

Nézzük mi van a dobozban

  • 1 db eVic Supreme készülék
  • 1 db akku (18650 – 2100mAh SONY VTC4)
  • 1 db USB kábel
  • 1 db 220V/USB adapter

Leírással sajnos nem találkozunk, pláne nem magyar nyelven, ami tekintve a készülék menürendszerét, igen hasznos lenne.

A készülék hosszabb lett elődjénél, és az új elektronikának köszönhetően az 5V/11W-ból 6V/30W lett, és 0.5-5Ω közötti porlasztókkal tudjuk használni. Ez pozitív, ismerve a kor vape-elési szokásait ( a 11W már akkor kevés volt szerintem, amikor kijött a régi széria ).

Külső

A test rozsdamentes acélból készült. A felső 510-eGO csatlakozó cserélhető, ha bármi probléma adódna (megszakad vagy kikopik a menet pl.), a szépséggyűrűn a koronabemarások méretesek. A kijelző masszívabbnak tűnik, mint az előző verzió, viszont a plexi enyhe nyomásra is nyöszörög. A gomb és a töltő csatlakozója nincs egy vonalban, nem tudom mi ennek az oka… Az állítógyűrűn apró hosszanti bemarásokat láthatunk, mely vágás az akku zárósapkán is visszaköszön. A test szálcsiszolt, így nem gyűjti az ujjlenyomatot.

Elektronika

Körülbelül 2 héten keresztül használtam a készüléket, a menüt nem bírtam megszokni. Az elődjétől örökölte a funkciókat, de az állítógyűrű pont fordítva működött, mint ahogy az nekem kézre állt volna. Ettől függetlenül számtalan beállítási lehetőségünk van, némelyik hasznos, némelyik felesleges számomra. Hasznosnak bizonyult a kazán ellenállásához mérten szabályozható teljesítmény. Ha eléri az áramkorlátot, vagy feszültségkorlátot ( WAtt üzemmódban ), akkor hiába akarnánk feljebb venni, nem fogja továbbengedni a limitnél. Haszontalan volt számomra ugyanakkor a képernyővédő, és saját logó lehetősége.

Sokkal jobban járunk, ha a készülék gyártójának oldaláról letöltjük a MyVapors nevű szoftvert, melyen keresztül pillanatok alatt meg tudjuk ejteni a beállításokat. Vagyis majdnem mindet, mert vagy nem csinál néhány beállításnál semmit, vagy inaktív a kapcsoló. Nem tudom, hogy a Mac-es kliens volt-e az oka, de másoktól is hallottam ugyanezt, azzal a különbséggel, hogy ők át tudták kapcsolni, de a beállítás mégsem változott meg. Jellemzően ilyen volt a kijelző inverzre váltása, de a logok betöltése utáni kijelzés sem volt minden menüpontban hibátlan. A videó készítésekor még nem volt meg az új szoftver, azt csak később frissítettem, de a helyzet sajnos nem javult.

Szoftver frissítés után ne ijedjünk meg, ha a készülék kijelzője olvashatatlan. Vegyük ki az akkut, és helyezzük vissza. Újra bekapcsolás után nekem probléma nélkül elindult.

 

Használat

A supreme használat közben hiba nélkül teszi a dolgát, ha csak az elektronikát nézzük. Gond nélkül kiadja magából a beállított értéket, a 30W sem gond neki. Az viszont már nem olyan fényes, hogy maximum teljesítményen a kelleténél jobban eszi az akkumulátort. Ami viszont az elektronikához kapcsolható, és borzasztó zavaró volt: a kijelző napfényben egyáltalán nem látható…

Látod? Nem látod? Na látod...
Látod? Nem látod? Na látod…

Ha minden beállítással megvagyunk, jól használható a készülék. Nekem az állítógyűrű kissé zavaró volt. Ha nem akadt be az ujjam a bemarásokba, akkor hajlamos volt inkább csúszni, mint forogni. Értem én, hogy a régi eVic borzasztó volt, de itt mintha kicsit átestünk volna a ló túloldalára. Ugyanez a bemarás az akku kupaknál is zavaró. Éles, hegyes. Ráfért volna egy kis lecsapás az élekre.

Ennél viszont idegesítőbb volt, hogy folyamatosan az USB töltőt nyomkodtam, és csodálkoztam miért nem izzít. Aki teheti vegye ki a védősapkát, és használja nélküle. Próbáltam a gyári Delta kazánjával (erről később lesz bejegyzés). Nagyon egyben voltak, de sajnos még itt sem tudták megoldani, hogy a saját kazán saját készülékkel tökéletesen passzoljon egymáshoz. A készülékbe becsavarva maradt egy rés a kazán báziselem és a supreme között. Nem baj, ha nem állítható az 510 csatlakozó a készüléken, de akkor legyen állítható a kazánon, vagy legalább a saját kazánja legyen úgy méretezve, hogy patent módon álljon rajta!

Sajnálom az apró hibákat. Ha azok nem jöttek volna elő, gond nélkül rámondtam volna, hogy tetszett, de ennyi pénzért sajnos ez nem elfogadható.

PRO

  • az elődhöz képest megemelt feszültség- és teljesítménykorlát
  • számítógéppel összekötve minden beállítás könnyen elvégezhető
  • cserélhető 510-eGO csatlakozó
  • használható töltés közben is a mellékelt kábel segítségével
KONTRA

  • még a gyári Delta kazán sem ül rá a készülékre
  • a kijelzőt megnyomva recseg-ropog
  • a gomb zörög
  • állítógyűrűn és az akku kupakon éles-hegyes megmunkálás
  • körülményes beálltás a készüléken

 

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

Sok apró hiba, amit kiküszöbölve igazán jó lehetne...

User Rating: 2.82 ( 13 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

2 hozzászólás

  1. Én megszívtam vele. Megrendeltem, megérkezett, aztán hiába nyomkodom a gombot 5x, az istennek nem hajlandó bekapcsolni. Próbáltam a saját akkujával, másik akkuval semmi. Úgyhogy, azt hiszem vissza a feladónak cserére.

  2. Visszaküldtem, küldték a csere készüléket. Bekapcsolom, szépen indul. Kikapcsolom, aztán újra be akarom kapcsolni, nem indul be. Megint vissza postán a forgalmazónak, de többé az életben nem kell ilyen mod. Az üzlet korrekten felajánlotta, hogy visszaadja az árát, de én inkább levásárlom náluk.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!