BREAKING NEWS

Milyen USB töltőt használhatok?

Az USB töltőkön találunk egy mérőszámot, ami megmutatja a terhelhetőségét. Ami minden esetben azonos, az a kimeneti feszültség, ami 5 V.  Az áramleadási képességét ez mellett szokás megadni, gyakori számok pl. az 500 mA, 800 mA, 1.5 A, 2 A. Ez mutatja meg, hogy maximum mennyivel terhelhető, de nem feltétlen fog ennyi áramot leadni, csak annyit, amennyit a töltőelektronika elkér.

usb-charger-ac-power-supply-travel-wall-adapter-adaptor-5v-1000ma-eu-plug-mp3-mp4

Egy minőségi Ego töltőt bedughatunk egy 2A- es fali adapterbe, az akkura akkor is csak az Ego töltőn feltüntetett 420 mA jut, ha a fene fenét eszik, mert a töltőelektronika leszabályozza a kívánt értékre.

Fordított esetben sem történhet baj, ha pl. egy 500 mA-es USB portról töltünk egy beépített akkus, microUSB aljzaton 1A-rel tölthető készüléket. Csupán annyi történik, hogy a töltési idő cirka a duplája lesz.

FONTOS! Nem szaküzletből, hanem Vaterán, Jófogáson, kínai piacon, aluljáróban, újságosnál vásárolt Ego készülékek esetén gyakori, hogy a töltője nincs ellátva megfelelő elektronikával, magyarán nincs, ami a 2A-es USB csati áramát lekorlátozza 420 mA-re és az akkumulátor fel is robbanhat! Csak megbízható helyről szerezzük be az ilyen jellegű készülékeinket!

chg

2015-02-22 1900
Total 2 Votes:
0

Mondd el hogyan tehetnénk jobbá ezt a bejegyzést!

+ = Verify Human or Spambot ?

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #374 – Herbál flash

Elindulunk a filmsztárok rögös útján, majd újra szenvedünk a reptéri biztonsági ellenőrzésekkel. Ezen túllendülve mesélünk …

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?