iPipe – UPDATE

Nemrég járt már nálam egy pipamod, most is kaptam egyet tesztelésre. Annyit el tudok mondani elöljáróban, hogy ez sokkal exkluzívabb, „pipásabb” benyomást keltő darab volt. Ismerkedjünk meg vele!

Elsőként a doboz mérete az ami szembetűnik. Nem fukarkodott a hazai forgalmazó vape42 a tartalmával, lássuk mi van benne!

 • készülék csutorával
 • 1 db porlasztó (2Ω, szabvány 510 csatlakozóval)
 • 3 db tankpatron ( kb. 1.4ml kapacitás /db)
 • 1 db Xtar MC1 töltő
 • 2 db 850mAh Xtar 18350 akkumulátor
 • angol nyelvű használati útmutató

A készülék külső paraméterei:

 • 165 mm * 60 mm * 51 mm
 • 132 gramm csutorával, akkumulátor nélkül

A készülék megmunkálása

Rögtön szembetűnt, hogy a test rejteget meglepetést. Elsőre azt hittem műanyag, annyira homogén volt a kidolgozottsága, de tévedtem: rózsafából van kifaragva. Roppant kellemes fogása van, szó szerint kézbe termett darab!  A csutora sem egy vékony drip, de kell is a hely, hiszen a patront és a porlasztót ez a rész fogja elrejteni. Kívülről szinte semmi nem árulja el, hogy elektromos pipát szívunk, maximum az akkufedél.

Az elektronika

Merthogy bármennyire pipa, meg automata, elektronika azért van benne. Védi a fordított polaritással behelyezett akkumulátortól, illetve a túlmerülés ellen.

Beüzemelés

Töltsük fel a készletben található 3 db tankpatron egyikét a lecsapott palásttal rendelkező oldal felől.

Ügyeljünk arra, hogy ne töltsük teljesen tele, hagyjunk némi légrugót, ami biztosítja a megfelelő liquid áramlást.

A csutorát húzzuk le a pipa testről, ekkor láthatóvá válik a porlasztó. Az előzőleg feltöltött patront nyomjuk be a porlasztóba (azzal a végével befelé ahonnan töltöttük). Egy határozott pattanással a helyére kell ugrania. Ezután helyezzük fel a csutorát. Első használatba vétel előtt tanácsos várni pár percet míg a porlasztónk átitatódik liquiddel. Addig tekerjük le az akkufedelet és helyezzünk be egy cellát, majd tekerjük vissza az akkufedelet.

Karbantartás

A porlasztó tisztítása/cseréje átlagos használat mellett kb. 3-4 hét után válik esedékessé. Érezni fogjuk, amikor az íz/gőz lecsökken, akkor érdemes cserélni a porlasztót. Néhány naponta azért javasolt a porlasztót kitekerni a pipafejből és egy száraz – esetleg alkoholba mártott, de épp csak nedves –  fültisztítóval megpucolni a meneteket.

És hogy kinek ajánlanám? TH vadászoknak biztos nem, ellenben aki egy igényesen kidolgozott, szép, és egyszerűen kezelhető pipa formájú készüléket keres, annak jó választás lehet. A kazán otthon történő tisztítása nem mindenkinek lehet egyszerű, kell kozzá némi kézügyesség és kitartás. Ennek fényében érdemes utánanézni a kiegészítőknek, kazánnak, patronoknak, ne akkor kelljen futni utána, amikor kéne, mert Murphy törvénye szerint akkor nem lesz…

UPDATE: a videót frissítettem, a kazán lecserélésre került a pipában, így jelen pillanatban egy BDC-hez tudnám leginkább hasonlítani. Ezzel kilőtte a KONTRA listáról a nehézkes tisztítást.

Érdemes szét- illetve összeszereléskor az érintkezésre odafigyelni, ellenkező esetben azt fogjuk tapasztalni, hogy bár az akku parazsat imitáló fényforrása azt mutatja, hogy izzítunk, mégsem történik semmi ( az akku csak a vákuumot érzékeli, ez indítja be, ettől még lehet, hogy kontakthiba miatt nem izzít a kazán ). Semmi probléma, kazán szétszed, alsó érintkező megmozgat, visszatesz, és működik tovább.

PRO

 • rózsafa test
 • bőséges gőzképzés
 • a megszólalásig hasonlít az igazi pipára
KONTRA

 • TH hiánya
 • kazán otthoni tisztítása nehézkes a frissített verzióban ez javításra került
 • ára

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

TETSZETT

Nagyon igényes kidolgozású pipamod.

User Rating: 2.29 ( 4 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?