Újabb jövőbeli slágertermék került be a hazai piacra, mely igen jó alternatívája lehet a vattának. Tiszta cellulózból készült, melyet a sebészetben is alkalmaznak, gyógyszeres üvegcsékbe is ilyen kerül. A forgalmazó elmondása szerint ő megpróbálta kifőzni, de semmi melléktermék nem maradt vissza. Én meg sem próbáltam ezt a procedúrát, csak levágtam, betettem a tekerésbe, és használtam.
Előnyei:
- nincs mellékíze
- intenzívebb ízvisszaadás
- a megszokotthoz képest ugyanazzal a folyadékkal kissé erősebb TH
- tovább bírja, mint a vatta
- jobb folyadékszállítás
Egy próbát szerintem mindenképp megér, pláne, hogy 30cm csík, vagy 5db pamacs 140 Forint. Ez a 30 centiméter saccra fél évig biztos kiszolgálja az embert. 🙂
Játszottam vele dripkazánban, vatelines tankban, Taifun GT-ben, Kayfunban vele, nem tudtam meglepni… Mindegyikben tette a dolgát, szállította a levest. Nem tudom miért, hogyan, de elszíneződni nem akart… 😀
Arra érdemes készülni viszont, hogy erősebb színezékkel rendelkező folyadékoknál, vagy sweetener használatakor kokszolódni fog, körülbelül úgy, mint a lenti képen. Ez nem róható fel az anyagnak, minden apró kapilláris rántja magába a folyadékot. Ha pedig a folyadék elpárolog, akkor csak a segédanyagok ugyan, de ottmaradnak a szálak között, és eltömítik azt…
Az biztos, hogy a vattának anno nem örültem ennyire, ezt szívesebben használom, könnyebb kezelni is, és ami nekem fontos, az ízeket jobban adja vissza. Révén, hogy ez egy apró, filléres kiegészítő, és igazán összehasonlítani nem lehet mivel, így a PRO/KONTRA értékelő rész kimarad a mai bejegyzés alatt. 😉 A véleményedre/tapasztalatodra viszont kíváncsi vagyok, kérlek oszd meg hozzászólásban ha lehetőséged van rá.