QZI Pelso dripper

Sokat gondolkoztam, végül arra az elhatározásra jutottam, hogy a Pelsonak egy mini sorozatot szentelek, felesleges volna 1 monstre videóba belesűríteni minden üzemmódot, így talán emészthetőbb lesz mindenki számára. Első részeként ennek a 3 részes sorozatnak ismerkedjünk meg a Pelso dripperével!

Ami a csomagban jön, nem nagy, cserébe kicsi. 🙂 Mindössze egy dripkazán, natív csatlakozási móddal a QZI Next mod készülékhez, és O gyűrűk. Ekkor még akár sokallhatnánk is az árát, ami a vape42 webáruházban majdnem 24.000 Jó Magyar Forint, de nem szabad elsőre ítélni, ki kell próbálni!

A bekötésnél kicsit megijedhet az egyszeri felhasználó a sok oszloptól, és szűk helytől, de egy kis kézügyesség és gyakorlat sokat segít. Jómagam dripperként csak dual üzemmódban használtam, az átlag 6-9-12-es erősségű levesek helyett 3-as erősségű 50-50-es levessel. A gőz magáért beszél, van pár elérhető játszós videó a youtube csatornámban, amiket meg lehet nézni ebben a témában. 😉

A tekerés elhelyezésekor sokkal könnyebb dolgozni, ha a palástot levesszük. Összeszerelés előtt egy csepp tiszta VG-vel nedvesítsük meg a tömítőgyűrűket, így könnyebb lesz a későbbiekben a szétszedése, és a szigetelés sem sérül!

A bekötés egyértelmű, 3 darab bekötési pont van a készségben, melyből az egyik alatt láthatunk egy szigetelőgyűrűt. Az lesz a pozitív pont, a másik kettő a negatív. Ha valaki single módban szeretné használni, azt is nyugodtan megteheti, ekkor csak az egyik negatív ponthoz kell bekötni 1 darab tekerést. A gőzre így sem lesz majd panasz.

Más témával kapcsolatban előkerült, hogy nagyon TH-s a tekerés. Kiderült, hogy azért, mert nem a tekerésre néztek a levegőlyukak. Itt is elmondom, hogy erre figyeljen oda a felhasználó! 1 tekerésnél mindegy melyik lyuk, csak arra az egy darab tekerésre nézzen, 2 tekerés esetén pedig figyelni rá, hogy mindkét tekerés lyukra nézzen, ellenkező esetben az a tekerésünk, amelyik nem kap levegőt, meg fogja égetni a puffert, és borzasztó TH-s lesz a slukk.

A készüléket bőségesen kitömtem középen is vattával. Nem szorosan, de kapott mindenhol. Így viszont minden zokszó, és megfolyás nélkül 25 kövér cseppet magába fogadott. Nálam – mint ahogy korábban említettem – dual coillal volt használatban. 0.45 Ω eredővel ( tiszta, karbantartott moddal! ). Annyit figyeltem meg, hogy a levegőállító gyűrű kicsit fütyült, de mivel ismerem a formám, simán el tudom képzelni, hogy megint csak az csinálta ezt, ami nálam volt… Mindenesetre ha nagyon közelről néztem, annyit láttam, hogy csak a legkisebb levegőállító éle van lecsapva ( 3 átmérőjű levegőállítóval rendelkezik, 1-1.5-2mm ), a másik kettőé nem. Lehet hogy ez okozta. Nem zavart, mivel amúgyis mindig a legnagyobb lyukat használtam, így 1 hét után a gyűrűtől megszabadítottam a kazánt, így minden problémám megszűnt a témában.

A sorozat többi darabja

QZI Pelso tank QZI Pelso vatelin

Hosszú-hosszú heteken keresztül gyűrtem, használtam a készség minden egyes konfigját, és ennyi idő távlatából a dobogó legmagasabb fokára nálam a drip üzemmód került. Kijárósként is remek szolgálatot tesz, 20-25 cseppel a lakás ajtajától nyugodtan elszakadhatunk kicsit távolabb is. 😉

Aki esetleg nem QZI Next tulaj, de szeretne egy ilyen dripkazánt, annak sem kell kétségbeesnie: elérhető számára a natív csatlakozó kiegészítőjeként egy 510 átalakító, melynek segítségével bármely szabvány 510 csatlakozóval rendelkező készülékre ráapplikálható. Ha pedig olyan mod készülékkel rendelkezik, melynek szintén 20*1-es a menete, minden további gond és nehézség nélkül ráapplikálhatja a Pelsot, így is tökéletesen fog üzemelni.

PRO

  • prémium kidolgozás
  • QZI Next mod natív csatlakozás
  • Íz/Gőz/TH
KONTRA

  • ára
  • enyhe könnyezés a levegőlyuknál
Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Hazai műhely remek dripkazánja!

User Rating: 3.65 ( 4 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Taifun GS III (GSL klón)

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a klón (ahogy megtalálhatod: GS II 22mm, GS …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?