Prometey V2 klón

Lassan megszokhatjuk, hogy ha valaki kijön egy jól sikerült készülékkel/kazánnal, a kínaiak hamar lecsapnak rá. Így történt ebben az esetben is, amikor is az ukrán Prometey kazánt pécézték ki maguknak. Kevés alkatrész, titánium, egyszerű beüzemelés. Ideális donor a klónozásra.

Van kis hazánkban egy kereskedő, aki felismerte, hogy felesleges küzdeni a másolatok behozatala ellen, viszont Oszi logo nélküli báziselemmel kérte, így megvívva szegény becsületes kereskedőként szélmalomharcát a kínai klónok országlása ellen. 😉

A doboz tartalma:

 • 1 db Prometey v2 kazán
 • vatelin
 • pót O gyűrű készlet
 • pótcsavarok
 • csavarhúzó
 • imbuszkulcs

Méret: 22*45mm (510 menet nélkül)

Súly: 32g

Az eredetire 31 grammot írnak, de ezt tudjuk be mérési hibának. A forgalmazó bevizsgáltatta itthon, és ez is titániumból készült, tehát teljesen megegyezik az eredetivel az anyaga.

Két üzemmódban használható:

 • drip. Ekkor kb 1.7ml kapacitással lehet számolni
 • vatelin. Ekkor kb 3.5ml kapacitással lehet számolni

Beüzemelés

Alapos mosás ajánlott használat előtt! Forró vízben áztassuk, vagy főzzük ki, egyébként igen fura ízekkel fogunk találkozni első használatkor.

Az alsó középérintkező a videóban elmondottakkal ellentétben nem állítható. Ha tekergetni próbálnánk, a belső része szétesne a kazánunknak. A másik fontos észrevétel: az 510 csatlakozó középérintkezője alatt fém alátét helyezkedik el. Ezt ha módunkban áll mindenképp cseréljük ki egy o gyűrűre, ellenkező esetben könnyen zárlat lehet a vége!

A beüzemelés a videóban látható módon roppant egyszerű. Akinek valamelyik csavar nem akar megmozdulni, vagy a komplett tartóoszlop megindul kicsavaráskor, ne ijedjen meg. Egy fogóval fogja meg az oszlopot, és egy megfelelő méretű csavarhúzóval lazítsa meg a csavart. Ezek után már minden a megszokott módon történik. Tekerés a kazánba, üvegszál/vatta/cellucotton a tekerésbe. Drip üzemmódban jómagam nem cellucottonból építettem puffert, hisz felesleges. A levegőcső magassága miatt nem folyik ki alul a lötyi, meg sem szörcsen. Felül a levegőcső segít ugyanígy. Borzasztó egyszerű megoldás, mégis nagyon ötletes!

Vatelines üzemmódban szintén egy egyszerű, rövid cellucottont húztam be, de azt felfelé hajtottam a vatelin felé. A vatelint rátekertem a levegőcsőre, és így használtam, szintúgy mindenféle szörcsenést mellőzve.

Hosszú-hosszú heteken keresztül gyűrtem, használtam a készség minden egyes konfigját, és ennyi idő távlatából a dobogó legmagasabb fokára nálam a drip üzemmód került. Kijárósként is remek szolgálatot tesz, 20-25 cseppel a lakás ajtajától nyugodtan elszakadhatunk kicsit távolabb is. 😉

A levegőállító csavar nekem nem volt a kedvencem, ki is kaptam fél óra használat után. Volt némi spén benne, azt kikotortam, de végül maradtam a szűkítés nélküli verziónál.

A kazán roppant ízes gőzt ad az arcunkba. Nem, nem a cellucotton miatt, használtam vattával, azzal is ezt tapasztaltam. A csalóka kazánméret ellenére igen jól kavarog a légáram, ebben a levegőcsőnek is szerepe van. Igen direkt, mégsem bántó, és forró, ami meglepett.

A töltése minden üzemmódban roppant egyszerű. Dripként használva vagy letekerjük a felső záróelemet, vagy nem. Vatelines üzemmódban pedig mint egy Taifun GT, vagy bármely más alsó fűtőszálas tank mintájára letekerjük a palástot, fejjel lefelé állítjuk, megcsöpögtetjük a vatelint, és fejjel lefelé állított kazánunkat beletekerjük.

Aki most ismerkedik a drippelés világával, annak is bátran merem ajánlani! Roppant egyszerűen beüzemelhető, és nagyon jól használható kazánnal állunk szemben!

PRO

 • titánium kivitel
 • egyszerű beüzemelés
 • Intenzív ízek
KONTRA

 • alsó 510 csatlakozónál fém alátét, zárlatveszély
 • levegőállító furat
Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Egyszerű beüzemelés, még egyszerűbb használat

User Rating: 4.14 ( 11 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Taifun GS III (GSL klón)

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a klón (ahogy megtalálhatod: GS II 22mm, GS …

Egy megjegyzés

 1. Szia!

  Nagyon jó kazán, valóban! A videód miatt vettem meg ezt az Ukrán klónt. Viszont a vatelines módhoz kellene egy kis verbális segítség. Első vatelines kazánom, ezért mèg nem vagyok tisztában a vatelin vastagságát illetően, valamint van e szál iránya a vatelin lapoknak és ha igen, hogyan kell felcsavarni? Vizszintesen, vagy függőlegesen? Remélem nem kérdeztem túl nagy butaságot! Válaszodat előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?