Pelso V2

Anno nagy sikernek örvendett hazai körökben QZI mester Pelso kazánja. Ennek továbbgondolt változata járt most nálam. Hogy jobban sikerült-e, mint a V1, nos ez a bejegyzés végére kiderül! 😉

Aki a bekötéssel és a beüzemeléssel szeretne megismerkedni, KATTINTSON IDE!

Az előző verziótól annyiban tér el igazán, amennyivel kevesebb: ez a verzió nem bővíthető modulárisan tankkazánná, így a levegőcső oszlopának rögzítésére szolgáló drip adapter elhagyható volt. Itt viszont elindult a lavina, hisz ez rántotta magával a felső záróelemet, amely így méretben összement. Ez jót tett az ízeknek! Mindamellett aki a gőz hőmérsékletére kíváncsi: igen, ez egy picit melegebb gőzt produkál, mint a V1, de nem bántó, nem zavaró.

Jómagam úgy szerettem drippelni a V1-et, hogy letekertem a felső záróelemet, de itt szembesültem anno a menetek megmunkálási hiányosságával. Szerencsére ezen is javítottak, így már semmi kifogásolnivalóm nem volt az új széria meneteinek kidolgozásával.

A kazánrész érintetlen maradt. A belső kiképzés, az oszlopok mérete és pozíciója változatlan maradt. Jómagam el tudnék kisebb kazánteret is képzelni (hellóka Pelso V3 😉 ), de az természetesen a puffer mennyiségét befolyásolná. Én inkább cseppentenék többször, de így sem rossz!

Haladva a korral, és a felhőköpködők igényeivel, a levegőlyukak is átdolgozásra kerültek: 3 helyett immár 4 lyukkal találkozhatunk.

1.5 – 2 – 2.5 – 3mm. Mindez ugye duplán, a dual bekötés miatt. Szóval aki egyből tüdőre rántaná a gőzt, nem panaszkodhat, vannak opciói. 🙂

Apró, de üdvözlendő továbbá még a levegőállító gyűrűnél, hogy teljesen a kazánpalást síkjába olvad, nem nagyobb egy tized milliméterrel sem az átmérője a palástnál. Újabb pluszpont! A lyukak a gyűrűn szépen „le vannak törve”, így halkabb is valamelyest a V1-nél, bár arra senki ne számítson, hogy ezzel fog stealth vape-elni! 😉

Tovább haladva lefelé, már csak az 510 csatlakozónk van, mely szintén karcsúsodott, és így összességében a Pelso V2 5mm-el alacsonyabb a drip adapter nélkül, mint elődje!

Apróság, de talán valakinek számít: a készletben alapértelmezetten megtalálható a natív csatlakozáshoz az 510 helyett a réz középérintkező, mellyel akár QZI Next modunkra is rávarázsolhatjuk. Annyi szépséghibája lesz, hogy az új kazán immáron 22mm külső átmérővel rendelkezik, így 0.5mm-el nagyobb, mint elődje, tehát oldalanként 0.25mm „plusz” lesz a kazánon a modhoz képest. Apróság, de hátha valakit érdekel…

Ami itt hátrány, máshol előny. Tökéletesen fog mutatni bármely 22mm átmérőjű mod készülékünkön a kazán! Ha ráadásul a 22-es modunknak is 20*1 a menetemelkedése, akkor a natív csatlakozással is működni fog.

Más témával kapcsolatban előkerült, hogy nagyon TH-s a tekerés. Kiderült, hogy azért, mert nem a tekerésre néztek a levegőlyukak. Itt is elmondom, hogy erre figyeljen oda a felhasználó! 1 tekerésnél mindegy melyik lyuk, csak arra az egy darab tekerésre nézzen, 2 tekerés esetén pedig figyelni rá, hogy mindkét tekerés lyukra nézzen, ellenkező esetben az a tekerésünk, amelyik nem kap levegőt, meg fogja égetni a puffert, és borzasztó TH-s lesz a slukk.

Ez a kazán kisorsolásra fog kerülni azon gőzlérek között, akik részt vesznek/vettek a Debreceni Egyetem vizsgálatában. Erről bővebb info IDE KATTINTVA

PRO

  • méretcsökkenés az elődhöz képest
  • menetek minősége javítva
  • bőséges levegőállítási lehetőség
  • natív csatlakozáshoz átalakító a csomagban
  • Íz/Gőz/TH
KONTRA

  • ára
Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Kidolgozás
Szerelhetőség
Kiegészítők
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Csak előnyére változott!

MEGVESZEM
User Rating: 4.35 ( 4 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV4S 120W TC Box mod

Ismét egy hőmérséklet szabályzással ellátott dupla akkus mod készülék kerül ma terítékre a gearbest.com webshopjából, …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?