QZI Pelso vatelin

Az előző 2 bejegyzésben megismerkedtünk a QZI Pelso dripper és QZI Pelso tank szettel, most a vatelines üzemmóddal barátkozunk meg.

Gyakorlatilag a legnagyobb különbség az, hogy a tank üzemmódhoz képest hiányzik a tank átalakító gyűrű, és le kell vennünk a levegőcsőről az alsó O gyűrűt.

Az O gyűrűt mindenképp távolítsuk el, ellenkező esetben láeshet a tekerésre, és megolvad!

Összeszerelés

A drip feltét záróelemét letekerjük, és a helyére betekerjük a palástot. A levegőcső ugyanúgy a felső lezáróelembe van betekerve, mint tank üzemmódban, ezen semmi nem változik. A levegőcső köré kell feltekernünk a vatelincsíkot, figyelve arra, hogy ne legyen túl szoros ( lassú lesz a léellátásunk, és kevesebb lesz a kapacitás is. ), vagy túl laza ( nem tartja meg a folyadékot, és elárasztja a kazánt ).

A töltése majdnem úgy történik, mint a tank üzemmódban, azzal az eltéréssel, hogy itt a vatelint fogjuk meglocsolni liquiddel. A kazánunkban eközben annyi módosítást kell végezni, hogy az üvegszál/vatta/cellucotton ne a kazántérben legyen csak elvezetve, hanem érintkezzenek a később kazánra helyezendő vatelinnel, ezáltal biztosítva a léellátást.

Ha ezzel megvagyunk, tekerjük a kazánra az előzőleg felitatott vatelines tankrészünket, ügyelve az előző bekezdésben leírt tekerés-vatelin kapcsolatra.

Ez a konfig is heteken keresztül üzemelt, mielőtt megírtam ezt az ismertetőt, illetve elkészítettem a videót. A nyári melegben számomra ideális volt, nem folyt meg, mégis mobilisabb voltam vele, mint a dripkazánnal. A másik két üzemmód ismeretében a képzeletbeli második helyen végzett a drip és tank üzemmód között. Vatelines feltéttel single illetve dual coillal használtam, 1.2 Ω ( single ), illetve 0.6 Ω ( dual ) tekeréssel, 1 illetve 2 mm levegőlyukkal.

Aki esetleg nem QZI Next tulaj, de szeretne egy ilyen dripkazánt, annak sem kell kétségbeesnie: elérhető számára a natív csatlakozó kiegészítőjeként egy 510 átalakító, melynek segítségével bármely szabvány 510 csatlakozóval rendelkező készülékre ráapplikálható. Ha pedig olyan mod készülékkel rendelkezik, melynek szintén 20*1-es a menete, minden további gond és nehézség nélkül ráapplikálhatja a Pelsot, így is tökéletesen fog üzemelni.

A sorozat többi darabja

QZI Pelso dripper QZI Pelso tank

A makrolon palást nem a készlet része, az külön vásárolandó meg, ugyanúgy, mint az 510 átalakító!

PRO

  • prémium kidolgozás
  • hatalmas tank űrméret, még vatelin üzemmódban is
  • Íz/Gőz/TH
KONTRA

  • beüzemelése nem kezdőknek való
  • menetek néha nem akarnak „egymásra találni”
Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Hazai műhely remek vatelines kazánja

User Rating: 2.67 ( 3 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Snow Wolf 200W TC Box mod

200 gramm feletti tömeg, Temp. Control, fém és üveg. Címszavakban ennyi is lehetne ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?