Kayfun v3.1 klón

Rögtön azzal kezdeném, amit érdemesnek tartok szem előtt tartani egy klón ismertetőjénél: árban jóval az eredeti alá van pozicionálva, ami a cikk írásakor 15.942.- Forintot jelent az eredeti 47.442.- Forintos árához képest. Az pedig nem kevés, de mindig tudjuk: valamit valamiért.

kayHasonlítsuk össze a kettőt! Kinézetre a legszembetűnőbb, hogy míg az eredeti Kayfun  701-es csatlakozóval kapcsolódik a kazántesthez, addig a klón sima, ám nem szabványos drippel. Ha szeretnénk a saját drip tippünkkel használni, ahhoz a készletben található átalakítót kell segítségül hívnunk. Másik szembetűnő különbség, hogy a felső lezáró elem éle nincs „lecsapva”, de ez a funkcionalitását nem csorbítja, csupán esztétikailag másabb picivel. Tovább haladva lefelé az összeszerelt elemek illesztési pontjainál kézzel érezhető, hogy a megmunkálás nem olyan finom, mint az nagy testvéré, itt nincs annyira szépen finiselve a csatlakozás, továbbá ha a makrolon palást gyűrűt nézzük, az nem víztiszta, hanem homokfúvott plexi benyomását kelti. Ahol igazán különbséget véltem felfedezni, amely a használatot is befolyásolta, az a töltőnyílás volt. A klónnál nem golyós szeleppel került megvalósításra, csupán egy sima hernyócsavarral. A kollektor tartály az alsó, csavarhúzóval állítható 510-es csatlakozó középérintkezőjének kicsavarása után válik letekerhetővé ( ezt érdemes időnként lecsavarni, és kitisztítani ).

Pozitívumként említeném meg viszont, hogy nem tették rá galád mód az eredeti SvoëMesto logóját ( sajnos ilyet is láttam már más webáruházak virtuális polcán ). Ez a készülék nem akar megtéveszteni, tudhatjuk, hogy mit veszünk.

Belülről teljesen megegyezik az eredeti készülékkel, kipróbáltam az összes egymásba tekerhető alkatrészt, csereszabatosak egymással. így akár azt is megtehetjük, hogy veszünk egy másolatot, és annak az elemeit használjuk fel, mint cseredarabok. 🙂

Javaslom első beüzemelés előtt mindenki szedje szét mielőtt előszőr a szájához emelné. Ha ezzel megvagytok, dobjátok be egy pohár alkoholba, 20-25 percre ázni, vagy forró citrompótlós vízben áztassátok legalább ugyanennyi ideig.

A tisztítás után következhet a beüzemelés, ennek mikéntjét a videóban részletesen bemutatom.

Töltésnél fontos, hogy a levegőzőcső állítócsavarját tekerjük ki, hogy ne keletkezzen az eszközben túlnyomás, mert akkor egy idő után a bepumpált folyadék a levegőzőcsőnél fog távozni. Emellett természetesen fejjel lefelé töltsük! Ehhez a klónhoz, mivel nem golyós szeleppel zárja el a folyadék útját a töltőnyílás, így akár egy egyszerű fecskendővel, vagy tűs flaskával is meg tudjuk tölteni. Lényeg, hogy szépen lassan töltsük fel, nem hirtelen, mert akkor megfolyik. Alapból egyébként kb. 4.5 ml folyadékot tudunk beletölteni.

A készüléket tesztje során próbaképp egy eredeti SvoëMesto Kayfun 3.1 kazánt is bevetettem, ugyanolyan tekeréssel, ugyanolyan likviddel. Ez alapján elmondható, hogy lényeges különbséget nem tapasztaltam, az ízeket szépen hozza, elég intenzívek, még sima tekerés esetén is, mindenféle hókuszpókusz nélkül. A gőz meleg, ami nekem néha kicsit már-már zavaró volt, ahogy megtámadta a nyelvem helyét a vékony lyukból kiáramló gőz. A mennyiségét jól jellemzi, hogy ez a készülék is ki lett a lakásból tiltva. 😉

PRO

  • kidolgozása szép
  • kompatibilis az eredeti Kayfun 3.1-el
KONTRA

  • drip nem 701-es csatlakozással rendelkezik alapból
  • 510-es driphez átalakítót kell használni
  • makrolon palást gyakorlatilag csak korlátozottan áttetsző

Fontosnak tartom elmondani, hogy mivel ez is tömeggyártott kínai termék, ezért akár 2 készülék között is lehet olyan eltérés, amely azt eredményezi, hogy míg az egyik hibátlanul működik, a másikkal valami probléma van. Méginkább elmondható ez a távolkeletről direktben rendelt eszközökről.

Ahhoz, hogy megértsük miért van ez, kicsit mögé kell néznünk az olyan oldalak működésének:

Vállalja egy adott mennyiség legyártását x darab cég, mely beszállítója a ki nem mondott nevű oldalnak. Mivel más-más cégek, különböző technológiai renddel, és gyártósorral rendelkeznek, de a fő paramétereik megegyeznek. Ezeket a termékeket árulja a külföldi weboldal, és valóban megeshet, hogy míg Józsinak tökéletesen működik a készüléke, addig Pisti már ugyanezt nem mondhatja el sajnos…

Viszont míg egy külföldi céggel roppant időigényes egy garanciális ügyintézés, és ráadásul postaköltségét tekintve sem elhanyagolható, így a kevésbé vállalkozókedvűek inkább nézelődjenek a hazai eladók polcain!

Összegezve: Akit a fent felsorolt (kis) esztétikai hibák nem tántorítanak el, és szeretnének egy Kayfun-hoz nagyon hasonlító készséget birtokolni, az eredeti árának harmadáért, bátran javaslom megvételre a vape42 webáruház termékét! Az eredeti Kayfun-t köszönöm Felho fórumtársnak, hogy kölcsönadta a teszt erejéig!

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Beüzemelni egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk, a kidolgozással sincs semmi probléma.

User Rating: 3.91 ( 7 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pelso V2

Anno nagy sikernek örvendett hazai körökben QZI mester Pelso kazánja. Ennek továbbgondolt változata járt most …

Egy megjegyzés

  1. Csak halkan jegyzem meg, mert nem biztos, hogy igazam van.
    A Fastech-féle Rocket esetében panaszkodtak sípolásra a használóik. Nekem is van, szerencsére nem sípol. Azt viszont észrevettem, hogy ha a levegőfurat a legmagasabb ponton van használat közben, akkor az az elenyésző levegőáramlási zaj is megszűnik.
    Felépítésében hasonlóak, talán a sípolás is megszüntethető a megfelelő pozícióval.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?