BREAKING NEWS

Innokin iTaste VTR

Ismét egy egykaros súlyzó az Innokin gyárból, melyet az ecigimester.hu webáruháztól kaptam tesztelésre. Ez sem könnyebb, mint az előzőleg tesztelt iTaste134. Ha nincs nálunk kalapács, ezzel is simán be tudunk verni egy szöget a falba. 🙂

A készlet a következőket tartalmazza:

 • díszdoboz
 • iTaste VTR készülék
 • iClear30s DualCoil patron
 • használati útmutató

A készülék fizikai felépítése

 • Fizikai méretei: 22.2 mm * 54.4 mm * 106 mm
 • Áramkorlát: 5A
 • Feszültség állítás tartománya: 3.0V-6.0V
 • Teljesítményállítás tartománya: 3.0W-15.0W
 • Ajánlott akkumulátor: 1 darab 18650 védelem nélküli IMR akku

A dobozt kinyitva rögtön láthatjuk, hogy elődjéhez hasonlóan itt is kapunk mellé egy iClear kazánt. Annyival másabb, hogy itt a középső rész egy perforált fémcsőben lett elhelyezve, így nem tapad a palást falára 8 darab üvegszál. Apróság, de nekem így jobban tetszik. Maga a MOD nem tudom elégszer leírni milyen vaskos darab kézbe véve. A beüzemelés első pontja az akku behelyezése. Ehhez talppal lefelé kell állítani, az ajtót nem veti ki rugó. Ha behelyeztük az 1 darab 18650 méretkódú akkumulátorunkat, megpróbálhatjuk bekapcsolni, mely az elsütőgomb 3-szor történő megnyomásával lehetséges. Ekkor a gomb felett található kis kémlelőablak mögött felvillan  gyors egymásutánban 1-1 LED. Piros, sárga, zöld. Ha ez megtörtént, a kijelzőn megjelenik az On felirat. Ezután az elsütőgombot lenyomva izzítani fog a kazánunk ( ha rá van épp tekerve persze ). Kikapcsolása ( gyakorlatilag a zsebzár ) ugyanezen metódus mentén haladva, szintén 3-szori megnyomással történik. Ekkor a kijelzőn megjelenik az Off felirat.

Visszatérve az elsütőgomb feletti 3 LED-re, ezek remek visszajelzéssel szolgálnak az akkumulátorunk töltöttségi szintjéről.

Piros: az akku feszültség alacsonyabb, mint 3.61V

Sárga: az akku feszültség 3.61V és 3.75V között van

Zöld: az akku feszültség magasabb, mint 3.75V

A piros LED villogással is tud jelezni számunkra. Ha 8 másodpercen keresztül villog, akkor az akku feszültségünk alacsonyabb, mint 3.3V. Ekkor a digitális kijelzőn a LOV feliratot láthatjuk, ezután a készülék kikapcsol.

Ha 5 másodpercen keresztül folyamatosan világít ( szintén a piros LED ), akkor ezzel kívánja jelezni számunkra az elektronika, hogy rövidzárat érzékel. Ha ilyenkor megnyomjuk a funkciógombot, a kijelzőn az R0.0 értéket olvashatjuk le.

További hasznos védelmi funkciója a készüléknek, hogy 10 másodperc folyamatos izzítás után a védelem bekapcsol, és megszakítja az áramkört. Nincs más dolgunk, csak elengedni és újból megnyomni a tűzgombot.

Az üzemmódok között váltogatva az alábbi lehetőségeink vannak:

 • VV módban 0.1V lépésenkénti állítási lehetőség
 • VW módban 0.5W lépésenkénti állítási lehetőség

Az elektronika jellemzői

 • Rövidzár védelem
 • RMS matek szerint számított teljesítmény
 • Fordított akku behelyezés elleni védelem
 • Ellenállás mérés
 • Alacsony feszültség figyelmeztetés
 • Memória, mely megjegyzi a beállított teljesítmény, vagy feszültség értéket, és akkucsere után ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk

Mind a feszültség, mind a teljesítmény a forgatható kerékkel állítható be ( a funkciógomb körül található ).

Alul az akkufedélen gázelvezető furatokat láthatunk, illetve az elsütőgomb alatt szintén függőleges vonalban, egymás alatt. Mivel a fizikai határai adottak a tank átmérőjét illetően, így ezt egy toldó darabbal oldották meg. Ez az elődjéhez hasonlóan EGO menettel rendelkező készülék fogadására is képes.

PRO

 • VV illetve VW üzemmód
 • egyszerű kezelőszervek
 • kiegészítővel bármilyen kazánnal használható

KONTRA

 • ujjlenyomat gyűjtő, fényes felület
 • súly
 • akkufedél üresen nem pattan ki
 • borsos ár ( a cikk írásakor 27.500.- Forint)

Mindent egybevetve a VW mód miatt tetszett, de a súlya riasztó lehet.

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

Aki a fizikai paramétereivel meg tud barátkozni, egy tartós darabot tudhat magáénak.

User Rating: 3.49 ( 7 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

9 hozzászólás

 1. Helló! A készülék testének anyagáról nem lehet tudni valamit? Engem érdekelne, hogy krómozott, vagy polírozott a felület? Ha polírozott, akkor mi? Rozsdamentes acél? Nekem egyébként kimondottan tetszik a kicsike…bár ha krómozott darab, akkor biztos, hogy kihagyom…túl kényes és sérülékeny…

 2. Üdvözletem!

  Pár napja kaptam meg a VTR-t, néhány gondolatot megosztanék azokkal, akik ilyen készülék vásárlásán törik a fejüket. Elöljáróban annyit, hogy kb. 2 éve használok e-cigarettát, napi 30-40 szálról szoktam át, ám teljesen amatőr felhasználóként nem igazán akartam kínlódni barkácsolással, azokat az összeállításokat kedvelem, amelyek nem igényelnek felújítgatást ill. különösebb odafigyelést. Ennek megfelelően eddig: eGO,xCUBE, majd ismét eGO, az utóbbi időben iClear16-al, egyensúlyi (50% VG-50% PG) liquid, gyümölcs aroma. Az iClear16 egészen tetszik, ám időnként csöpög, plusz eGo-val zsebre rakva elhajlik, tehát sérül, továbbá az eGO kapacitások végesek, emiatt 2db-ot kellett hordanom, meguntam, szétnéztem, egy munkatársam segítségével VTR-rendelés külföldről. Ár: 70 USD, cserébe 4-5 hét várakozás, majd a reptérről levél, plusz 6000HUF ÁFA és vám (tehát érdemesebb itthon megvenni, pár ezressel drágább csupán). 2 napja végre kézhez kaptam. Lássuk sorban:

  1. Csomagolás: igényes, szép a kis bőrönd, de miután kivettem belőle a készüléket, semmire nem tudom használni, gyakorlatilag jobban jártam volna, ha egy sima kartondobozban küldik, és a koffer helyett mellékelnek egy akksit, bőven futotta volna az árából.

  2. Külsőségek: “army green”, azaz “katonai zöld” kivitel. Szép zöld, ujjlenyomatot így nyilván nem is szedi, nekem jobban bejön, mint a fullra krómozott kivitel. Nagy a súlya, de az én tenyerembe nagyon jól fekszik, kényelmesen fogható és kezelhető. Kisebb kezűeknél vagy hölgyeknél emiatt problémás lehet használni. Minőségi anyagokból áll, ez irányban semmi negatívat nem tudok írni, egy apróságot leszámítva. A kijelzőre nem tettek védőfóliát (biztos nem futotta ennyi pénzért), így 1-1 apró karcolás fellelhető rajta, ez fóliával kivédhető lenne (vszeg a gyártás vagy csomagolás alatt keletkezhetett). A kezelőgombok nagyon igényesek, könnyű használni, nincs lötyögés, kattogás, teljesen korrekt. A szabályozó tárcsa forgatáskor talán kattanhatna egyet-egyet, ám ez csak az én hülyeségem, nem ront a masina értékén. A LED-ek és a kijelző jól látható, még erős napsütésben is. Alul az akksi fedél nem rugós ugyan, ám könnyen nyílik és záródik, a cella nem lötyög a mod-ban. A patront rögzítő tárcsa viszont nekem nem forog, pedig kellene (én enélkül is elvagyok, lehet, csak meg kell lazítani, nem bajlódtam vele), egy fekete pont. Összegezve: szép, kicsit nehéz, de masszív, igényes kivitelezésű eszköz.

  2. Akkumulátor: mint írtam, nem jár hozzá. A gyártó ajánása szerint 1db, 18650-es, védetlen, IMR-cella kell bele. Na jó, gondoltam, de mégis milyen. Hirtelen felindulásból vettem Panasonic CGR18650CH IMR-ből 2db-ot(made in Japan!), hozzá UltraFire Rapid Charger nevű töltőt, jól működik vele a készülék. Amiről sehol nem írnak, de fontos, milyen méretű és kialakítású akksit tudunk használni (a 18650-es kategórián belül). A védett cellák nem férnek bele a modba. Az én celláim “flat top”, azaz lapos tetejűek. Véleményem szerint a “button top”, tehát gomb tetejű cellák is használhatóak, mert a masina belső (felső) akksi-érintkezője rugózik, nem fix (szerencsére belefért a kisujjam, így tudtam csak megnézni). Nem vagyok szakértő, de az általam használt cellákról jó véleményeket olvastam fórumokon, biztonságosak is, nem robbanak töltéskor, akinek van rá keret, töltőből érdemesebb drágábbat venni, nekem ennyire futotta. Az akksin tuti nem szabad spórolni (a készülék maga mindenféle védelemmel rendelkezik, de azért mégiscsak jó minőségi cellával szeretném hajtani-további éehetőségek reklám nélkül:Efest,Samsung,AW).

  3. Kezelhetőség: nagyon egyszerű, nincs bonyolult menürendszer vagy billentyűkombináció-halmaz, nagy piros pont.

  4. Teljesítmény: eGO után “Huhh”, sok gőz, nem fojtogat, jó ízek stb. Tényleg szépen dolgozik, én 9.5W-on hajtom (mert ugye vagy Watt vagy Feszültség üzemmódban lehet használni, a másik értéket magának állítja értelemszerűen, a porlasztó ellenállását meg méri). Akksi cseréjénél megjegyzi a beállításokat, újabb piros pont. Ha jól éreztem, izzításkor nincs meg az az 1sec fáziskésés, mint a 134-es modnál (azt mondták, ott azért van, mert minden izzításnál először megméri az ellenállást, csak utánna adja le az áramot), de ha van is valamennyi, én tényleg nem veszem észre. Összeségében szépen teljesít, mint ahogyan ez egy ilyen árkategóriás cucctól el is várható. Az akksit viszont rendesen zabálja, bár új cellákról lévén szó ez még nem túl releváns megjegyzés. A tűz gomb feletti LED-indikátor jelzi, mikor kell cellát cserélni, mindenképp pozitívum.

  5. iClear 30S: ezzel a “patronnal” érkezik a masina. Igazából erre lett tervezve, már ami a méreteket illeti, így néz ki jól. A csomagban mellékelt adapter segítségével bármilyen porlasztóval használható, ezzel nincs gond, kivéve, hogy úgy elég érdekesen néz ki, meg túl nagynak találtam, egyszóval nem tetszene. Maga az iClear30S igényesen összerakott patron, nagy tartállyal(3ml), dupla fűtőszál, jól illeszkedő menetek, 2.1Ohm ellenállás, nem csöpög, nem szörcsög, dönthető-forgatható szipka, sok gőz, jó ízek, kissé gyenge torokhatás jellemzik az általam használt liquiddel. Nem egy ökör ára venni bele kazánt, könnyen szétszedhető, cserélhető bármelyik alkatrésze. Ami nem tetszik: töltéskor érdemes kitekerni a modból, hogy biztonságosan lehessen tölteni. Egyszer-egyszer tapasztaltam még némi fémes mellékízt (érdemes lett volna használat előtt átmosni? 🙂 ), de nem vészes a dolog.

  Értékelés (5-ből 4 és fél):
  Apróságokat tudtam leírni negatívumként, aki meg tud barátkozni az árával és a gyári patron használatával, annak nagyon jó lehet mindennapos használatra, a kiegészítő adapterrel inkább csak házon belül praktikus. Hölgyekben a súly és méret kelthet némi ellenszenvet. Én eddig elégedett vagyok a készülékkel. Remélem tudtam segíteni azoknak, akik a VTR megvásárlásán gondolkodnak.

 3. Nincs mit, remélem, hasznára válik az érdeklődőknek, még annyi kiegészítés, hogy ma megpróbáltam beletenni egy gombfejű akksit, igaz belemegy, de elég erőlködősen, szval “flat top”-ra lett kitalálva.

 4. Üdv
  Ahogyan már előttem is tették többen én is a súlyát kifogásolnam elsősorban. Mellékesen nekem a gyári tank is rossz élmény volt, de egy Kangertech aerotankal tökéletes masina. Több készülék, és tank tesztelése után azt kell mondjam hogy megtaláltam a legjobb összeállítást. Annyira jól működik ez az összeállítás, hogy fel is adtam a további próbálkozást, ezt szívom éjjel-nappal! Remek design, egyszerű kezelés és tökéletes teljesítmény.

 5. Pár kiegészítés több, mint 2 hét használat után. A kijelzőn megtaláltam a védőfóliát, csak annyira precízen impregnálták, hogy nem is látszódott, így végeredményben nincs karcolás a felületen. Az iClear30S viszont időnként szörcsög, minimális szivárgást is észleltem. Daniel hozzászólása nyomán feltehetőleg én is váltok egy Kanger Aerotankra.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?