Vaporshark DNA20

Evolv DNA20 elektronika, marokmod, cink-alumínium ház. Ezekkel IS lehet jellemezni ezt az apróságot, de ennél sokkal több szóban is körül lehet járni. Nézzük akkor!

Nagyon tetszetős plexi dobozban érkezik ez a VariWatt készülék, minden csicsától, és sallangtól mentesen. 1 db micro USB töltő képezi a készlet részét, és egy rövid leírás a plexi mögött. Nem tud sok funkciót, de amit tud, azt hozza.

Ami rögtön szembetűnik, az a mérete! 74.4 mm * 36.6 mm * 20.1mm

KICSI!

Súly: 117 gramm

TÉNYLEG KICSI!

A készülék többi jellemzője, hogy tudjuk pozicionálni:

 • 7 és 20 Watt között állítható teljesítmény, 0.1 Wattos lépésenként
 • 6A áramkorlát
 • eloxált cink-alumínium ház
 • 0.7 Ohm feletti ellenállású porlasztókkal működik
 • high drain 1200mAh LiPo beépített cella (15C áramtűrés)
 • USB kábel (kb. 80cm)

Bennem volt a bugi, egyből rátekertem kedvenc kazánom, és üzembe is helyeztem. Ehhez először oldani kellett a zsebzárat, amit a tűzgomb ötszöri gyors megnyomásával tudtam kikapcsolni. Lezárása ugyanígy történik. A kívánt teljesítményt beállítottam, és egyből elkezdtem az éles tesztet.

Kijelzőnk az alábbi adatokat jeleníti meg:

 • porlasztó ellenállás
 • feszültség
 • az általunk beállított teljesítmény ( ebből számolja a szükséges feszültséget )

Ha a kijelzés irányultsága számunkra nem megfelelő, ezt is könnyen tudjuk orvosolni. Bekapcsolt zsebzárnál tudjuk aktiválni a tűzgomb és a + gomb együttes, 10 másodpercig történő nyomva tartásával. Ekkor kiírja, hogy RIGHT MODE, vagy LEFT MODE.

Ami személy szerint engem zavart a kijelzőben, az a készenlét ideje. Az utolsó izzításunktól számítva még 5 percig aktív a kijelző sajnos. Ha ez zavar bennünket, ki is kapcsolhatjuk a kijelzőt, de ekkor semmiféle visszajelzésünk nincsen. Ezt szintén aktív zsebzárnál tudjuk elvégezni, a tűzgomb és a – gomb együttes, 10 másodpercig történő nyomvatartásával. Ugyanígy tudunk visszaállni NORMAL MODE-ba. A „lopakodó” beállítás csak a kijelzőt érinti, a tűzgomb LED-je ekkor is világít kék színnel minden izzításkor. Ami tetszett viszont, az a perem a kijelző körül. Így talpra állítva sem sérül MOD.

Több fórumon említették, hogy a + illetve – gombról nekik lekopott a krómozás. Valószínű egy előző széria lehetett, mivel a doboza sem ilyen volt. Említették még a Vaporshark felirat kopását, ezt én nem tapasztaltam, de erősen kémhatás függő lesz a dolog véleményem szerint. Akinek az izzadsága „agresszívabb”, annak kopni fog, míg másnak nem…

Amit használat közben megfigyeltem a töltöttségi szintről: teljes feltöltéssel 1 napot lazán kibírt, 9W körüli értéken használva, kb 6-8ml liquidet elgőzölögtetve. Az viszont biztos, hogy a töltöttség kijelzés 100%-50%-ra lassabb merülést mutatott, mint 50%-0%-ra. Tehát a végére „begyorsult” a merülés. Töltés közben a microUSB csatlakozó felett található led piros színnel világít, mely a teljes töltöttségnél zöld színűre vált.

A csatlakozója szabvány 510. Az megfigyelhető volt, hogy a csati be van süllyesztve, és a test tartalmaz 4 darab levegőzőt, viszont félek, hogy ez rendszeres használatnál megkopik… A másik, amivel küzdöttem párszor, a + illetve – gombok. Kisujjal, marokra fogva párszor sikerült elnyomni a beállított értéket. A beállítással egyébként nincs sok probléma. Nem körbe jár a számláló, így ha elértük a 20W maximumot, akkor nem folytatja 7W-tól, ilyenkor a – gombbal tudjuk visszavenni a teljesítményt. Ha folyamatosan nyomjuk egyébként felgyorsul a számláló, viszonylag hamar végig tudjuk pörgetni.

A készülék DC-DC konverterrel állítja elő a kívánt feszültséget, és azt stabilan tartja is.

Bár az akkumulátora fixen be van forrasztva, szerencsére a forgalmazó vape42-nél lehetséges hozzá csere akku beszerzése, amit egy elektronikai műszerész körülbelül 5 perc alatt ki tud cserélni, és újra régi kapacitásának fényében tudunk pöfékelni vele.

PRO

 • kompakt méret
 • egyszerű beállítási lehetőség
 • 1 Ω alatti tekerésekkel is üzemel
 • 20W teljesítménykorlát
KONTRA
 • ár…
 • kopásra hajlamos feliratozás
 • véletlen is könnyen megnyomható teljesítményszabályzó gombok
 • 1 Ω alatti tekerésekkel mindenképpen óvatosan bánjunk, akármennyire is bolondbiztos a készülék! Mindamellett az akkunk élettartamát is jelentősen lerövidíti a sub-ohm pöfékelés.
  Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

  Vedd fel velem a kapcsolatot

  Értékelés

  Kidolgozás
  Szerelhetőség
  Ár/érték arány

  TETSZETT

  Ultrakompakt DNA20 mod, csak az ára miatt nem kapott AJÁNLOTT plecsnit.

  User Rating: 4.25 ( 3 votes)
  patreon_below_ad

  Ez is érdekelhet

  Pioneer4You IPV D2 75W Box mod

  Az előző tesztben a nagy testvér volt terítéken, most egy kis kiruccanást teszünk a hordozhatóság és …

  Vélemény, hozzászólás?

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

  You will receive an email when your question will be answered.

  + = Verify Human or Spambot ?