QZI Pelso bétateszt

QZI mester nyitott a közösség felé, és útjára indított 2 darab komplett Pelso kazánt bétatesztelésre. Az egyik útvonala Gergőnél kezdődött, a másik nálam.

Pár ismerős rögtön első nap átjött, kipróbálták ők is a készüléket, mindegyikük el volt ájulva tőle. 🙂 De haladjunk szépen sorban.

A szett a következőt tartalmazza:

qziszett

Sorban haladva 3 részből állt a teszt.

Drip üzemmód

0.32 mm ellenálláshuzalból 2 darab MicroCoilt tekertem, 0.5Ω eredő ellenállással, és vattával kitömve, ezt hajtottam 1 darab 18650-es akksival. Az eredmény? Minden szó nélkül álljon itt egy videó. 😉

A levegőfuratok teljesen nyitott állapotban voltak, így produkálta ezt 50-50 levessel.

Vatelin üzemmód

Ezt szerettem talán leginkább. Itt, és a tank üzemmódban üvegszállal használtam vatta helyett. Nem kellett folyton csepegtetni, csak meg kellett találni a vatelin megfelelő tömörségét. Szeretem üzemmód. 🙂

Tank üzemmód

Ezzel volt a legtöbb „szenvedés”. Megtalálni a levegőlyukak megfelelő állását, hogy biztosítsam a vákuumot a léellátás végett.

 

Amik engem zavartak kissé:

  • drip üzemmódban megszokásból mindig a zárókupakot vettem le, ilyenkor állíthattam be újra a levegőellátás gyűrűjét. Egy idő után meguntam, és kivettem az egészet, úgyis koppra nyitva használtam. 😀
  • tank üzemmódban a fém palást miatt nem láttam a buborékok mozgását, így csak szívási érzetre tudtam beállítani a folyadékellátáshoz megfelelő levegőellátást.
  • tank adapter alsó része le volt kerekítve, de QZI mester elmondása szerint ez csak rossz beidegződés, a végleges teljesen egységes képet fog nyújtani.
  • a feliratok nem voltak vonalban, de ezzel nem lehet mit kezdeni, bonyolult és költséges lenne így előállítani. ( a feliratok elhelyezkedése amúgy is változik )

Nem írnék le mindent amit ezzel a kazánnal kapcsolatban információként begyűjtöttem, a végleges kazánról úgyis készül majd egy átfogó teszt ha eljön az ideje! Annyit elmondhatok azért, hogy hálás konfig, egyből jelez, ha valami nem jó, és lehet azonnal reagálni rá levegőállítással például.

És mielőtt elkezditek a mestert sorszámokkal bombázni, hogy nektek mi kell: még nem eldöntött, hol, és milyen felirat lesz, adjatok neki kis időt!

Addig is nézegessétek a képeket, videókat.

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Taifun GS II

Volt már tesztelésre a smokerstore.de által fejlesztett előző GS nálam, azt is szerettem, de a külcsínben …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?