Nagy áramú lítium cellák – marketing helyett tények

Tele vannak a boltok off és online nagy áramú cellákkal. Még több infó kering róluk a neten, ami nem csak simán optimista, egyenesen naiv elképzeléseken alapul. Hét olyan akkut vettem elő, amiket széles körben elismerően emlegetnek és még szélesebb körben használnak. Mondhatjuk, hogy a legjobbak közül valók.

A video célja nem az, hogy rangsort állítson fel, hanem hogy megmutassa, mit szenved el az akkumulátorunk, ha azon a teljesítményen próbáljuk járatni, amit ráírnak a jobb eladhatóságért.

Legyen bármilyen jónevű a cella, ezen a teszten szinte mind egyformán viselkednek. A feszültségük a mélybe zuhan, a hőmérsékletük elkezd kúszni felfelé. Ne legyenek illúzióink, csodák nincsenek, egy hat és fél centis csövecskéből nem lehet 40-50A áramot kirántani büntetlenül. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, kevesebbet is csak nyögve.

Még akkor se, ha fordított baseball sapkával a fején üvölti a képünkbe valaki…

Egy dologgal maradtam adós: a videóból kimaradt a VTC5 kapacitás és belső ellenállás mérése. Alant a link.
http://chopperfield.uw.hu/VTC5.jpg

(a teljesség kedvéért: a tesztben „etalonként” szereplő VTC5 14 mOhm-ról és 2390 mAh-ről indult ez év július elején, amikor Simon megvásárolta. Napi használatban volt egyakkus Clone V1 típusú mechamodon 0.2 Ohm-os Maganus tankkal, gyakran napi két töltést kapott 2A-es Efest LUC4 töltővel – azért kaptam meg, mert a gazdája rutinos felhőköpő, aki két-háromhavonta cseréli az akkujait)

NE PRÓBÁLD KI OTTHON!
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Gőzlér eszközök – Mágneses keverő építés

Ebben a videóban egy fontos gőzlér eszközt, a mágneses keverőt fogjuk lépésről – lépésre megépíteni. …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?