BREAKING NEWS

Itt az idő

A konzultáció, amit mindenkinek ki kell töltenie

Itt az idő a cselekvésre. Az Európai Bizottság elindította a dohányzás-ellenőrzési jogszabályi keret értékelésének második részét! Ez az egyik legfontosabb nyilvános konzultáció az elmúlt időszakban, és lehetőséget ad az érdekelt feleknek, hogy kifejtsék véleményüket a dohányzásellenőrzés jelenlegi jogszabályi keretéről.

Az értékelés célja annak felmérése, hogy elérték-e a jelenlegi dohányzás-ellenőrzési jogszabályok a céljaikat, és hogyan támogathatják a jövőbeli kötelezettségvállalásokat, nevezetesen a „Dohánymentes nemzedék” 2040-ig történő elérését.  

Az értékelés kiemelt figyelmet fordít az új termékek gyors növekedésére, mint például a nikotinmentes füstmentes termékek, a nikotinos tasakok és a hevített dohánytermékek, valamint az online értékesítésre és a közösségi médiára. Fontosnak tartják, hogy a jogszabályoknak lépést kell tartaniuk az új termékek megjelenésével, és a dohánytermékekkel kapcsolatos reklámok és promóciók szigorúan szabályozottak legyenek. 

Az értékelés a füstmentek termékek szigorú korlátozását javasolja, beleértve az ízesítés betiltását. Bár ez aggodalomra ad okot, főleg az e-cigaretta használóknak, fontos, hogy a biztonságosabb, nikotintartalmú termékek is elérhetőek maradjanak. A fent leírtak alapján állíthatom, hogy ez az eddigi egyik legfontosabb nyilvános konzultáció, ezért kritikus, hogy nagyszámú felhasználó és fogyasztói szervezet vegyen részt benne.   


patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

E-liquid használati szokások

Vészesen közeleg a határidő, vele együtt pedig az elektromos cigaretta folyadékok szabályozásának ideje.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?