Ha tenni akarsz

Kedves Gőzlérek!

Elkezdtünk valamit. Valamit ami reményeink szerint segíti majd a közösség, és a vele együtt élők véleményének formálását. Képzeletünkben egy tengeralattjáróban öltött testet mindaz, amit mi a tettre kész Vaperek univerzális járműveként valósítottunk meg. Ide várjuk mindazokat, akik megosztanák a saját személyes oldalunkon az általunk belinkelt cikkeket, akik valamilyen média tartalmat állítanak elő, akik szívesen fordítanának, esetleg csak beszélgetnének néha egy jót. Csatlakozzatok a tenni akarók csapatához a fedélzeten. Munkátok fontos és hasznos a számunkra, a közösség számára, hisz a következő években az EU a TPD harmadik verziójára készül. Ebben nem lesz köszönet, amit ma megtehetsz holnap már nem fogod. A terveik között szerepel az ízesítések teljes vagy részleges tiltása, a hozzáférés korlátozása, az aromák és alap összetevők szigorú szabályozása. Ha nem tudunk egy önös érdekek nélküli, céltudatos közösséggé válni, megszívjuk, és itt nem a készülékeinkre gondolok.

Ne feledjétek: az erőnk az összefogásban van, a tudatlanság és az érdektelenség a tespedés mocsarába visz, mint hajnali szellő az éjjeli ködöt.

Hogyan tudsz csatlakozni?

Irány a Discord!


A weboldalon kattints a “Nyisd meg a Discordot a böngésződben” gombra

A következő ablakban pedig add meg az általad választott felhasználónevet

Fontos: a név alatti jelölőnégyzetet be kell pipálni, majd katt a nyílra a folytatáshoz!

Ezután add meg a születési dátumod,

Majd a következő ablak alján található “Már van meghívód?” kezdetű részre kattints

és add meg az alábbi linket: http://discord.gg/AqhDftx

Ezután kattints a “Csatlakozás” gombra!

Már majdnem megérkeztél, a következő ablakban összegyűjtve megtalálod a legfontosabb tudnivalók helyét.

Ha a legalsó “Egyelőre csak körülnézek” gombra kattintasz, a rendszer meg fog kérni, hogy add meg az e-mail címed, és egy hozzá választott tetszőleges jelszót (amennyiben nem voltál ezidáig regisztrálva a Discord-ra).

Lépj át az e-mail fiókodba, és keresd meg a Discord üzenetét, ami így fog kinézni:

Amíg ezt nem teszed meg, nem tudsz hozzászólni a témákhoz a szerveren, csak ezt fogod látni:

Ha itt a “Teljesítem”-re kattintasz, jön a felugró ablak, ahol is látod, hogy mi az ami még hiányzik:

Ha visszaigazoltad az e-mail címed, ezt fogod látni:

Kész is vagyunk!

Ha mindezt inkább videós magyarázatban néznéd meg:

A felület bemutatása

Szerver lista

Nem csak mi rendelkezünk Discord szerverrel, és több szerveren is tag lehetsz egyszerre. Lépkedhetsz oda-vissza, ahogy kedved tartja, mint a Facebook csoportok között.

A legfelső ikonra kattintva a privát beszélgetésidhez tudsz elnavigálni.

Az alatta látható ikont a kis piros számmal akkor látod, ha valaki rádír (jelen esetben a rendszer által használt automata (ro)BOT üdvözöl téged egy privát üzenetben, így ír neked néhány – általunk – fontosabbnak vélt dolgot.

Alatta a szerverek listája látható. Ha rákattintasz, a mellette levő oszlop megmutatja az ott található szöveges- és hang csatornákat (mint egy fórumban).

Ebben az oszlopban látod a tagsági szintednek megfelelő topikokat. Első körben ez nem túl sok.

Az info rész alatt láthatóak a közérdekű infók a Patreon csomagokra vonatkozóan, az üdvözlő topik, és a szabályzat (ott pdf formátumban le is tudjátok tölteni a legújabbat).

Az alatta látható patreonok fül alatt csak a támogatók tudnak belépni. Itt zajlik minden héten az adás felvétele például, de számukra külön chat is rendelkezésre áll.

A szöveges csatorna topikjaiba bárki tud írni, az elnevezésük úgy gondoljuk egyszerű, de beszédes.

A hang csatornára bárki be tud lépni, és tud többedmagával beszélgetni akár csak hanggal, vagy kedve szerint akár képpel is. Itt akár a képernyő megosztást használva magyarázhattok is egymásnak. A podcast adások DVR nem más, mint egy 24 órás rádióadó, ahol az eddigi epizódok szólnak folyamatosan (ha a rendszer épp nem makacsolja meg magát)

Na de hogyan is tud mondjuk Troppauer Hümér csatlakozni a Das Lekvid Boot-hoz???

Mást sem kell tennie, csak beírnia bármelyik chat-be, hogy !megoszto

Nem kell megijedni, amint enter-t ütsz, a parancs el fog tűnni. Viszont! A rendszer megadja a jogosultságot Troppauer Hümérnek, és ahogy az az adatlapján látszik is, máris a Megosztók büszke csopoortjába tartozik!

És itt nincs vége a jóságnak, a bal oldali topik lista kibővül az alábbi résszel:

Ez azt jelenti, hogy ő már látja a megosztók topikot (ezt külön leírtuk itt, hogy mi a teendő a topikban), és rendelkezésére áll egy dedikáltan a DLB legénységének egy dedikált hangcsatorna is.

Természetesen több topikra is feliratkozhat/jelentkezhet bárki, nincs korlát, csak azt kérjük, hogy aktívan legyetek részesei az ottani tevékenykedésnek!

Kikre van szükség a fedélzeten?

Röviden? Mindenkire, aki érez magában tettvágyat!

  • Fordítók. Amennyiben jelzed, hogy részt kívánsz venni a jövőben a fordítási munkálatokban, ezzel a ranggal kell rendelkezned, hogy lásd a megfelelő szobát.
  • Megosztók. Egyszerű, de annál nagyszerűbb feladat társul ehhez a ranghoz. A jogosultság birtokában feltárul az a csoport, ahová mindenféle tartalmakat, linkeket, szöveget bedobálunk. Annyi csak a teendő ezekkel, hogy a saját közösségimédia felületeiteken (Facebook, saját blog, stb…) megosztjátok azokat változtatás nélkül.
  • Tartalomgyártók. Azok számára, akik saját tartalmat gyártanak (videó, blogposzt, stb…), amit rajtunk keresztül szeretnének megosztani másokkal.
  • Kutatók. Akik ezt a jogosultságot igénylik, a csoportba be tudnak dobni általuk talált, és mások számára is hasznosnak vélt linkeket, cikkeket, forrásokat. További feldolgozásuk szükséges részünkről, de több szem többet lát!

Parancsok

A szerveren parancsokkal tudod a megfelelő rangot kérni. Ehhez nincs más dolgod, mint az alábbi parancsokat bemásolni a szöveges beszélgetés mezőbe (bármelyik szobában): 

CSATLAKOZÁSI PARANCSOK

!kutato

!megoszto

!tartalomgyarto

!translator

KILÉPÉSI PARANCSOK

!kutato-del

!megoszto-del

!tartalomgyarto-del

!translator-del

Értelemszerűen ha véletlen írtad be az egyik parancsot (pl.: !kutato), akkor a parancs ellentettjével tudod törölni a tagságod (példánkban: !kutato-del).

FONTOS: Csak akkor tudtok csatlakozni a megfelelő csoportokhoz, ha a megfelelő posztban kattintotok a kérdésekre, miután a rendszer automatikusan kiosztja a megfelelő jogosultságokat. A MEGOSZTÓK csoportba általunk elhelyezett tartalmak továbbosztása nem önkéntes alapon működik, ezek továbbosztása elvárt. A Tartalomgyártók szekcióban elhelyezett bejegyzések továbbosztása önkéntes, azt mindenki saját belátása szerint megteheti.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

EU petíció kisokos

A bejegyzésben található videóban összeszedtük az aláírás lépéseit pontról pontra, így az is neki tud vágni, aki bizonytalan volt idáig.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?