BREAKING NEWS
A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Podcast #233 – Az eszünket is otthon hagyjuk

Agonizálunk hogyan és mivel lehet eljutni Stuttgartba, bár ez mind semmi Fifika sávszélességének hiányához képest. Egy dolog nyugtatja meg az öreget: a kis Dvarw, meg az üvegszál. Ő persze nem trafikos levest szív belőle…

Értékeld a podcastet iTunes-ban!
Jó szórakozást!
Adásmenet (megkattintható):

Stuttgart, vágányzár
E-cigi a sorozatban – e-cigi a filmekben
Dwarv 16 üvegszállal 🙂
Vivo barack a f.szerdő legményén
Ploom

Transcript

Charlie: BKV-dugó mentes estét kívánnék neked, ha fent lennél, de így csak annyit mondok hogy: bocsika, dugó volt.
Fifika: Medvekalandoktól mentes szép napot mindenkinek! Amíg beszéltél épp tüsszentettem kettőt, de hálistennek a gombom… a gombomnak hála ki bírtam kapcsolni.
Charlie: Ennyit hallottam, hogy … úgyhogy jól sikerült. Na…
Fifika: És közben még orrot is fújok…
Charlie: Csodálatos.
Fifika: mert… mert hogy beköszöntött a remek jó influenza szezon, ez a hasmenős, hányós, tüsszögős… nem tudom van-e olyan tünet, amit nem tudsz produkálni ebben a helyzetben.
Charlie: Hát én a… hát hála istennek szerintem hogy én ebből kimaradtam idáig, de fán alulról háromszor felfele lekopogom. Úgyhogy azzal nem volt drámám, viszont azért volt dráma bőven a héten.
Fifika: Milyen dráma volt?
Charlie: Bocsánat, csak közben ettem még egy kicsit, meg még ittam. Hát Fifika, a …otthon hagyott, mert közben telefonhívás bejött liquidtől elkezdve a nincsen közvetlen vonatjárat Stuttgartig és hasonló őrületek, de melyikkel kezdjem mondjad?
Fifika: Hát, szerintem a liquidet majd kibeszéljük mint egy külön blokkot, úgyhogy kezdjed a nincsen vonat Stuttgartba.
Charlie: Igen ez így lesz benne jó? Elkezdtem nézegetni a jegyeket és milyen jó hogy nem vettem meg anno, mert most valami vág.. Igen ez volt a kifejezés, vágányzár, jelentsen az bármit is. Tehát, ezt nem tudom felfogni, hogy a valami le van zárva, akkor miért lehet menni átszállással mégis. Az már úgy too much lenne hogy Bécsben át kell szállni és az indulás se olyan frutti, mert hogy ilyen ilyen ilyen délután mit tudom is én egy óra után indulna és közvetlen járattal lett volna 9 vagy 10 óra és erre még az átszállást tedd rá Bécsben én nem tudom amúgy is a vonatra szállástól mindig parázom, tudod hogy ez a: biztos jó vonatra szálltam? Biztos nem alszom el? Biztos jó fele megyek? és a többi és a többi és hogy át kéne szállni, úgyhogy és igen, tehát mehetnék repülővel is, csak, de, a fotós aparát az pont akkora, hogy Fifika, 2 centivel nagyobb. És ez a ez a fotós táska ez nem összenyomható, tehát hogyha azt mondaná valaki hogy “nyomd össze két centi majd jó lesz”, hát először őt majd saját magamat verném tarkón mert tényleg egy kemény táskát egyszer nyomsz össze és akkor utána az már nem kemény. Úgyhogy nem tudom máshogy szállítani vagy autó vagy repülő. És…
Fifika: Hát én zippeld vagy rar ez a kettő, talán még a 7zip is működhet érted
Charlie: Hát vagy tarral, ugye.
Fifika: Tömörítsd.
Charlie: Igen. Szóval ez nem járható út, én meg nem fogom feladni a poggyászba, mert ahhoz túl drága a cucc és tudod ez a olyan táska hogy nem nem a Balkánra van kalibrálva, tehát egy zárható része van viszont oldalról is nyitható az alja és ha az alját oldalról nyithatod, akkor megette a fene. Úgyhogy erősen gondolkozom most, adok magamnak 20% esélyt, nem mondok még le róla, de hát közben bejött egy másik meló is egyébként május 11. környékén München mellett, egy videós meló és hát oda meg menni kell, mert menni muszáj, viszont ugye kevesen vagyunk és ezért az nem tud működni hogy egy hónapban egy két hétvégét így kidobok az ablakon, úgyhogy csak a szenvedés megy, hogy melyik ujjamba harapjak bele. Hát körülbelül ennyit Stuttgartról. Pedig már képzeld szobatársam is lenne.
Fifika: Hát nem egyszerű kérdés, de de de de de de de de de majd még értekezünk, mert igazság szerint még én se tudom, hogy mivel megyünk, ha Csíkból autóval megyünk, akkor az easy, de én abban nem bízom, tehát valószínűleg az lesz, hogy hogy Bukarest repülő.
Charlie: Aha, hát persze.
Fifika: De ha esetleg mégis mégis úgy döntenénk, hogy autó, akkor esetleg fel tudunk venni.
Charlie: Keep me informed.
Fifika: Olyan hétvégén megyek ki, úgyhogy jövő héten már azért többet fogok tudni erről a, hogy is mondjam, projekt… projekt, ez a ez a jó ki… a Stuttgart projektről már többet fogok tudni.
Charlie: Hát jó lenne egyébként örülnék neki, mert ott ott lesz a Busardo, ott lesz a Giorgio, ott lesz a Fifika, ott lesz a… egyébként a szobatársam az egyik Patreonunk lenne, ugye aki ő szintén Erdélyből, de Németországban dolgozik, úgyhogy… jó lenne jó lenne, de hát tényleg így nehéz ezekkel a kiszámíthatatlan repülőtársaságokkal. Mert egyébként jó áron lenne a repülőjegy, csak ha a csomagtól megszabadítanak és aszondják hogy jó de ingyen berakjuk, hát akkor levésem az arcomról és utána remegsz két órán keresztül, hogy mi fog hiányozni a csomagból. Na hát mindegy. Úgyhogy ennyi volt a kevésbé érdekes része a dolognak, és el kell mondjam: a keverő szerinted megjött?
Fifika: Nem.
Charlie: Fifika.Hol a kamera? Hol a kamera?
Fifika: Ennyi. Műholdról mindent látok Charlie, tehát is.
Charlie: Most két kézzel kopogom le, hogy elvileg azt mondták ma, hogy holnap megérkezik a Yamaha-tól a kereskedőhöz, úgyhogy.. úgyhogy csuriba az ujjakat aztán majd meglátjuk, mert az én fejemben már már annyira benne van a mix minusz, hogy… Tehát az hiányzik most nagyon ugye, hogy a saját hangodat ne halljad vissza és úgy menjen a keverőből feléd egy csatorna. De hát majd kidolgozza ez is magát. Remélem már megérkezik, most már egy két napon belül mert megőrülök na.
Fifika: Na.
Charlie: Most már aztán csakugyan. Na de veled mi történt azon kívül, hogy szar a sávszélességed?
Fifila: Azon pedig… figyelj mielőtt Podcasteltünk lemértem: 15 fel 475 nem 15 le 475 fel. Egyébként annyira tragikus, hogy Romániában bármelyik panzióban az ötszörösét tudja.
Charlie: Ja mert ez most otthon van, igen.
Fifik: Itthon vagyok természetesen. És nézem az optikát, ahogy a ház előtt van, ott …hát nem fújja a szél, mert árokban húzták, de… Na szóval, nem tudom… tehát most ez a… Biztos hallottál róla, hogy ez Invitel és a Digi valami fúzió meg meg felvásárolta talán a Digi az Invitelt, de senki nem tud semmit, így megállt minden. Már azt az embert se tudom elérni, akivel eddig legalább ilyen belső infókat tudtam, hogy hol tartanak a… Dóc fejlesztésében, vagy mikorra várható bármi.
Charlie: Nálatok telefon van?
Fifika: Persze.
Charlie: Na akkor azt holnap én éjszaka jól megnézem, hogy hogy nálatok mikorra várható fejlesztés, mert most ugye az van, hogy nem toljuk azt a.. réz, de nem réz, mert ed3, nem az ed3-as területeket toljuk üveggel, hanem hanem a kisebb települések 5000, 1000, zsákfalu anyám kínja, ezeken megy az üvegszálas fejlesztés az optikai és ott meg aztán 2000/1000 meg 1000/1000 meg 1000/300 tehát ezek vannak és mondom tényleg olyan kis a falvakban is egyszerűbb ezzel eljutni mint minta a rezet meg még külön a fejállomást meg az anyám kínját lepakolgatni, úgyhogy majd megnézem, csak emlékeztess este holnap, hogy hogy vizsgáljam meg…
Fifika: Írok, írok rád egy… Inviteles területre is belátsz?
Charlie: Az úgy van hogy, belátok és hogyha úgy látom, hogy előrébb van a fejlesztés, akkor le tudok oda dobni atomot.
Fifika: Nagyon jó. Azt szeretném.
Charlie: Mielőtt valaki komolyan gondolja: nem tudok ilyet.
Fifika: Rántott… rántott gombafelhő… legjobb.. legjobb. Hát, amúgy… tudod, élem a nagypapák csendes életét tehát azt se tudom hol a fejem, merre kapkodják két gyerek után, de jó. Biciklizünk meg tudod kimegyünk a játszótérre, focizgatunk. De hát még picik, másfél éveseknek, de már tudják a Tatát, azt már ki tudják mondani.
Charlie: És azt, hogy kulák?
Fifika: Haladunk. Nem, azt még azt még nem, azt még nem. Haladunk, meg hát tudod minden napra.. te onnan tudom a két gyereket megkülönböztetni, hogy mind a kettőnek máshol vannak a púpok meg a horzsolások a fején. És akkor így lehet tudni, hogy melyikük melyik, de ez naponta változó. Tehát most hogyha kimegyek Csíkba és visszajövök, már nem fogom tudni, hogy melyik melyik, mert a plezúrok elhelyezkedése az teljesen meg fog változni addigra rajtuk.
Charlie: Hát Fifika, alkoss valami maradandót!
Fifika: Hogy?
Charlie: Alkoss valami maradandót. Körzővel húzd végig a karján vagy mit tudom én.
Fifika: Mondtam is az anyjuknak, hogy lehet, hogy már többször összekevertük őket és úgy hagytuk, tehát valószínűleg már nem azt hívjuk annak, akit legelőször tehát.. na ez ikreknél eléggé bonyek ez a helyzet, de mindegy az, csak ne a szomszéd gyerekével keverjük össze amúgy.
Charlie: A cimboráméknál is így volt egyébként, hogy mondtam nekik pont mikor ennyi idősek voltak kb., hogy honnan tudod hogy Gábor vagy Tamás? Azt mondja: hát honnan tudnánk, néz rá, a kék pólós. Hát jó mondom és ha bemennek és átöltöznek vagy valami? Szóval
Fifika: és amikor levetkőzteted és helyet cserélnek?
Charlie: Igen tehát így a pólók alapján megállapítani… úgyhogy, mennyivel egyszerűbb az, hogy egypetéjű de az egyik fiú, másik lány, akkor akkor viszonylag kevés a hibalehetőség. Ja.
Fifika: Igen, de hát itt két adatott hál istennek.
Charlie: Ez 18 év nyugalom Fifika.
Fifika: Hogy?
Charlie: 18 év nyugalom szerintem ez. Ennyi.
Fifika: Ennyi?
Charlie: Tehát én nem lennék lányos apa. Ha úgy adná az élet, persze. Csak… benne van a dráma. Tehát ott aztán 10 éves korától tényleg aggódsz, míg ki nem… hogy mondják ezt? Ki nem stafírungozod vagy vagy mi a túró milyen kifejez…
Fifika: Nem, Charlie ezt cáfolom. 3 lányom van, de én ezt nem nem értem így meg egyáltalán. Szerintem, szerintem egyébként baromi egyszerű a történet, mert te neveled őket. Hát nyilván te és az anyjuk és meg kell bíznod abban, hogy azt fogják csinálni, amit gondolsz meg amit neveltél beléjük és akkor… nálunk ez ilyen ilyen feltétlen bizalmon alapult minden és fiú ügyekben én soha meg nem szólaltam. Még ha nem tetszett egy macskajancsi, mert némelyik az volt, még ha nem tetszett a macskajancsi akkor se szóltam, mert tudtam, hogy akkor hamarabb vége van. Tudod?
Charlie: Igen.
Fifika: Úgyhogy… én nekem ez így kima… Majd ha idejön puskával lelövöm izé szétszabdalom, levágom… nem tudom én izé… nem, nem. Abszolút nem volt ilyen a helyzet és egyébként a lányok azok azért is jók többek között, mert sokkal apásabbak mint a fiúk. Amúgy.
Charlie: Úgy voltam én is igen, sokkal anyásabb voltam. Jaj…
Fifika: Na hát ennyit a genetikáról aztán csapjunk a levesbe.
Charlie: Ó, ezt ne mondtad volna.
Fifika: Mert?
Charlie: Eszembe jutott…
Fifika: Mesélj, milyen milyen levesbe csaptál bele Charlie?
Charlie: Eszembe jutott az a kép egyébként amit neked elküldtem, ez a jó napot egy felnőtt jegy lesz a fasz erdőbe. Retour? Nem köszönöm, csak oda. Indulás előtt 2 perccel telefonál a barátom, hogy hogy lehet a flickeringet kiszedni a videóból, mert egy analóg – értsd normál filmet, tehát szalagos mozifilmet ugye pont az a mozigépész srác digitalizálni és flickering van a képen, tehát villódzik. Hát mondom ez olyan egyszerű, milyen frekvenciával olvasod be vagy hány FPS-el dolgozol? Hát hogy is mondta, várjál… ja nem mert ugye 24. Hát mondom akkor egyszerű a dolog, keressük meg hogy hol van a nekünk megfelelő frekvencia az 50 Hz ugye, akkor 50 FPS-re állítsd vagy próbáld meg a 25-öt, ami meg azért nem jó mert ez olyan régi felvétel, hogy hogy itt azért még az 50 Hz is csodaszámba ment, úgyhogy maradtunk annyiban, hogy hagyd a francba, mert hogy ez neki tudod ilyen mankónak van csak az audio sávhoz, de ez arra jó volt ez a projekt, hogy a nagy beszédben meg figyeltem oda, magamhoz vettem a laptopot, kaját beraktam a kocsiba, mit hagytam itthon?
Fifika: A liquidet.
Charlie: A liquidet. És ha a palack tele van, akkor semmi gond, mert akkor csak úgy kevesebbet szív az ember és jó. De kikanyarodtam és ahogy az M2-re fölmegyek, ahonnan már azért nagyot kéne kerülni és tudod így pumpálsz egyet a flaskán is így hallod hogy… hogy a rohadt életbe és fejben már tudod: újratervezés… újratervezés. Beütöm a GPS be gyorsan, hogy a munkahely de köztes célpont haza és ami tudod látod hogy beérek 20 perccel még műszakváltás előtt és akkor ez hirtelen átalakul: késik 5 perc… ó mondom, jó, akkor kemények leszünk mint az orosz tél, nem megyek vissza. Majd kibírom ezt az éjszakát. Kibírom… te kibírtam volna, mert mint ahogy majd ki fog derülni azért nem lett sokkal jobb a helyzet és befele, ilyen se volt még, elkezdtem, mondom nem tudom hogy hol vannak ilyen trafikok meg mit tudom is én, nagy drámában vagyok. Trafikban nem voltam még életemben. Liquidet trafikba nem vettem. De emlékeztem rá, hogy van ennek valami appja. Úgyhogy gyorsan letöltöttem a dohánybolt nevezetű appot, ami mindenféle jogosultságot kér, meg 18 éves elmúltál meg az anyám kinja és hogy ő majd kiadja, de azt nem mutatja hogy te hol vagy tehát ilyen ilyen parasztba kellett így neked fordítgatni és úgy lesni hogy hol van. Ó mondom nagyon jó, ott a Hős utcánál van egy MOL meg Lidl meg Aldi és akkor ott van egy trafik. Bementem, térdre imára, mert semmit nem látsz csak öngyújtót meg cigit meg vágott dohányt meg sodródohányt meg az anyám kinja, előttem elmegy a csávó. És StandUp-olt még előttem hogy ez jó meg az jó meg ajj ráérünk …nem akartam mondani, hogy én nem érek rá baszki. Mondom a csávónak hogy figyelj már, elektromos cigaretta utántöltő folyadék. Igen, igen, van és akkor így lemutat az üveg pult alatt, látsz egy ilyen ötször tízes bliszterben vagy dobozban így így tudod így elborulva 4-5 liquid, de van még, van még – és kivesz egy még egy ugyanilyen dobozt amibe van négy darab. Ilyen fantasztikus ízek voltak hogy.. az volt a legjobb amit láttál, tehát azt tegyük a zárójelbe.. tehát volt epres, volt ez a barackos, volt valami himi-humi dohány és ez a SÍP a csodája volt. Megörültem, hogy egyáltalán van aztán utána megláttam a számokat. 12, 6, mondom meg ne őrjítsél, nincsen valami gyengébb? Nem, hatos a leggyengébb. Jó, akkor az lesz. És így nyúlok a pénztárcámba, na mondom tudod ilyen 1000-1200 mondom mennyi lesz?
Fifika: Aha.
Charlie: 1500. Mondom az a telibe SÍP SÍP úristenit neki, hogy 1500 Ft. 10 ml liquid. Hú, mondom évek óta nem adtam ennyit liquidért. Pláne ilyen szarért, tudod.
Fifika: Nem, nem…adni adtál, csak nem ennyiért.
Charlie: Igen. És ugye az volt a következő dráma, hogy hogy én tudtam hogy ez szar lesz és mondom nálam van a hellfire, ami meg bottom feeder és rajta van egy kazán amit nem mondok ki hogy milyen kazán és hát mondom ha ebbe belerakom, akkor még a szilikon palackot is dobom ki utána, mert tényleg olyan szar. Ls a kocsiba volt még ilyen ilyen hát az isteni szikra hogy nem raktam ki, mert egyszer küldött valami kínai egy Vaporesso-t vagy illetve kettő kazánt és úgy voltam vele hogy hát egyet kipróbálok, a másik az ott rohadt a kocsiba de bontatlanul. És akkor így felidegesít ettem magam itt nézem hol van, ú mondom ez üres doboz, ez nem az. Karfa fölnyit megtúrom, ó itt a bontatlan, nagyon jó gyerekek. De ez valamilyen ilyen seggből szájba kazán tudod, ez az egyből tüdőre.
Fifika: Ja ja…
Charlie: És valami kis porlasztó benne, amibe persze rá volt írva hogy 25-50 wattig, na mondom jó, akkor aksi töltő is remélem nálam van – az nálam volt – rohadjon el… beletöltöttem a kazánba a liquidet, vártam egy kicsit, szipákoltam üresen. Na, akkor indulás a melóba tovább. Nem késtem semmit és ahogy szívtam már menet közben éreztem, hogy a gyerekek ez nem az lesz. Jó jó értem én, barack meg minden, csak hát a hatos az nekem tényleg olyan volt, mint izének, vámpírnak a fokhagyma, hogy prüszköltem, minden bajom volt, tőled nem volt csuklás mint a…
Fifika: Ja ja
Chrlie: GFN-en.
Fifika: Lengyelország
Charlie: Lengyelországba, tehát csuklás nem volt, csak egyszerűen tudod, mikor lenne huzatja a kazánnak de és akkor lejjebb vettem a teljesítményt, ne legyen az 25 legyen csak 21 vagy 22 próbálom szívni, erős, erős, szívom kis slukkokat, na mondom jó mindegy legalább valami van. Úgyhogy elég érdekes kompozíció volt hogy egy egy egy BF modon rátekerve egy 20 filléres kazán és úgy szívom hogy.. meg volt olyan is, hogy kimentünk a kollégákkal cigizni és akkor én meg így megszokásból pumpálok rajta. Jaj mondom, hova pumpálsz te hülye, hova pumpálsz. Úgyhogy viszonylag kevéssel megúsztam szerintem egy ilyen három négy ml fogyott el egész éjszaka de…
Fifika: Na akkor mesélj légy szíves a ..mi milyen ízvilág, mit éreztél satöbbi satöbbi…tehát hogy picit bontsuk ki a valóság összes szeletét-
Charlie: Hát tömény megvetést éreztem magam felé, hogy épp én ilyen hülye még egyszer nem leszek hogy telefonálva indulok el. Aztán… aztán egy picit hasa… nem picit, nagyon hasonlított. Szerintem SÍP-t hígítottál és azt adtál el nekem, mikor nektarint küldtél úgyhogy. Hát hasonlított a tiédre, de ugye nem nagyon tudtam megmondani, mert te tényleg erős volt és nem tudtam olyan élvezettel szívni és arra koncentrálni hogy hogy milyen legyen. Az outfitje egy semmilyen szar, de tudod először kibontom nagy nehezen azt a papírdobozt, de közben mennem kéne dolgozni tehát letépem ugye a kazánnak a dobozáról a fóliát, kibontom azt, kibontom a kazánt, letekerem a tetejét, jön a dobozt, föltépem, kiveszem belőle ezt a tíz milis borzadályt, tekerni bazdmeg le van fóliázva zsugorral, akkor el próbálom tekerni hogy elroppanjon, de nem, mert függőlegesen van benne a perforáció… akkor körömmel lepiszkálni. És az megvan és leteker, bele a kazánba, szívok kettőt a liquidet azt így már idegességemben csak így lebasztam a hamutartó felé, hogy ott rohadjál meg, a kupakját azt nem tudom hol van.. biztos valahol megvan. Rá a kazánra és úgy pihentettem egy kicsit a játékost, tényleg arra volt jó hogy életben tartson. Azért volt dühítő a dolog mert, a kocsiban egyébként ott pihent a haveromnál volt hónapokig egy másfél deci vagy egy deci erdei gyümölcsöm, Mystic. Aztán úgy voltam vele, hogy jön a jó idő, ne hagyjuk a kocsiba és itthon kitettem.
Fifika: Zsír.
Charlie: Shame on me, shame on me. Hát ilyen hülye nem lehetek, úgyhogy azt a liquidet be fogom vinni a melóhelyre és berakom a a szekrénybe mert hát ugye az aksi töltőt azt mindig hordom magammal, van egy ilyen kis kétágyas egyszerű efest hogyha ilyen problematika van, akkor azért ott tudjam tölteni, de… de hogy ez hogy mindig megszopatom magam ezzel a liquiddel hallod, ezt nem hiszem el ha valaki meséli, hogy én ezt már nem tudom én hanyadszor játszom el és ugye volt volt egyszer ott a … már nem is tudom hogy ki hozott nekem kazánt liquiddel, aztán utána egyszer a Kocsis Tomi hozott nekem valamilyen liquidet, de az is erősebb volt, hatos volt. Aztán ugye ez…tehát én mindig beszopom ezzel a 6-ossal, mert senki nem szív olyan gyenge fost, mint amit én… az ismeretségi körömben, aki éppen mozdítható úgyhogy… És persze ez is éjszaka történt, tehát nappal még ott valakit meg tudtam volna állítani akit látok, mert viszonylag sokan e-cigiznek, amit mondtam is neked, de most senki nem volt tehát éjszaka ki… Ja még telefonáltam a kollégáknak az egyiket hogy jaj Dávid Dávid dolgozol ma? Nem mert? Ó, mondom nincsen benn a szekrényedben, mert ő heisenberget szív. Heisenberg nincs? Nincs. Az mondom zsír. Nappalos voltál? Nem. Éjszakás leszel? Nem. Beszoptam? Igen. Köszi, szia. Úgyhogy… tényleg, ezt elmondjuk milliószor Fifika és utána mindig jön a MÁV-nál a kérek egy nyitott szájas jegyet a faszerdőbe retúr nélkül, csak oda. Hát ezt mindig megjárom. Na, hát ez van. De utána milyen jó volt reggel, hazaértem hullafáradtan, egyből kazán leteker, régi vissza megtöltöm málnával, szívom ó, te kellettél apának. Jaj de jó volt. Úgyhogy ennyi volt a barackos 6 milis kalandom. Igazából.
Fifika: Na, hát nekem is volt kalandom, azt már régóta tartogattam a fejemben, hogy megtekerem én a dvarw 16-ot üvegszállal.
Charlie: Üvegszálasítod.
Fifika: Igen ez ilyen ilyen kihívás tudod és nem nagyon találtam itthon üvegszálat, aztán valami régi ilyen 4-5 éves kis műanyag szerszámos táskába tudod amiben még volt csipeszem meg volt vékony 16-os.. Charlie.. tehát… szerintem már nem is lehet kapni ilyet.
Charlie: Mi? Huzal?
Fifika: Ilyen huzal.
Charlie: 0.16 Fifika, 0.16
Fifika: 0.16-os huzal érted és akkor na mondom, itt van a itt van a kélyerdő… a faszerdő helyett és akkor megtekerem és egy milis üvegszál 3-at össze fogtam és mint a régi szép időkben, volt a dobozba tű, szépen ráfőztem a tűt, megtekertem. 1,8 tized ohm volt bakker.
Charlie: Keresztet mutogatok Fifika, keresztet mutogatok.
Fifika: Nagyon durva. Szépen elvágtam a végét, megborzoltam tudod egy kicsit visszafelé megtekergettem az üvegszálakat, hogy frankón szívják a cuccost föl beigazítottam a luk elé és így biztonságként alá csináltam egy ilyen nagyon nagyon laza kis vatta ágyat, hogy ha ott esetleg picit több liquid áramolna be, mint amit az üvegszál el tud szippantani, akkor legyen egy kis puffer neki, de nagyon vékony üvegszál. Ágy ágyat csináltam oda alá, és.. Hát bakker, egészen frenetikusan másként adja az ízeket. Tehát… hogy is mondjam… én nem nem gondolnám azt, hogy hogy hogy mit tudom is én nagyságrendekkel finomabb, mert ez így nem igaz, mert ugyanazt a… ha barackot szívsz akkor barackot érzel, ha szőlőt szívsz akkor szőlőt érzel. Csak olyan, mintha mintha… ha így… rétegeket is ki tudnál venni. Tehát olyan, mintha vatta egy kicsit összemosná ezeket az ízeket, mondjuk egy szőlőnél érzed már hogy hogy ú tényleg, ott lehet érezni hogy van benne egy kis egy kis ilyen karamelles muskotályosság a vörös szőlőben vagy vagy. Tehát sokkal jobban tudod megfejteni az ízeket. Inkább így fogalmaznék. Arról nem beszélve, hogy van egy pici aksim, amit használok alá, ez a Coolfire mini, ilyen színátmenetes feketébe fehérbe, asszem 1300mah és hát egy ilyen másfélszer tovább tart a az akkumulátor mint a 0.8-as tekeréssel. Baromi jó. Tehát én most ezt így hagyom… tudod… az az emlékeknek és a… úgy egyébként is… hogy mennyire elszoktunk ettől a kurva üvegszáltól, valamikor meg csak ez létezett és képzeld el, hogy ebbe a táskában még találtam…várjál mi… nem nem üvegszál, de ugyanolyan…
Charlie: A szilikára gondolsz. Silica Wick.
Fifika: Nem.
Charlie: Az a körszövet.
Fifika: Nem szilika, Mondom nem nem üveg alapú, hanem ez a ilyen gyapjúfonal vagy nem tudom én mi a túró volt az.
Charlie: Az ami a izének a lámpának a kanóc bélése, nem?
Fifika: Valami hasonló, tehát ilyen… nem nem gyapjú az…
Charlie: Igen, igen, tudom mire gondolsz. Az.
Fifika: Az. És hát azt már nem mertem… mert azzal kínlódni kéne, kifőzni meg fertőtleníteni meg satöbbi satöbbi azzal már nem kínlódtam.
Charlie: Nekem az ugrott be most hogy beszéltél erről, hogy, hogy azt sokkal élvezetesebb volt így tekergetni, mert hogy tudod ott a vezető tű, hogy hogy egy ilyen erő legyen a kezedben, hogy ne túl legyen ne túl szoros ne túl gyenge, meg hogy ha mégis, akkor volt az hogy hogy egy elemi szálat kihúztunk belőle, mert hogy ugye az üvegszál az nem olyan, mint a vatta, hogy összeesik, hanem az megdagad, ez bele dagad és akkor az úgy nem jó. Meg hogy hogy ott mennyire egyszerű volt ez a… össze fogdosta… Tehát nem kellett úgy fosni, mint a vattánál, hanem össze fogdostad az üvegszálat, akkor fogtad a gázégőt…
Fifika: Lángszórót és kiégetted.
Charlie: Kis lángszórót ezt a szakács fáklyát azt akkor így izzásig hevítetted és leégett róla zsír kosz piszok minden szir-szar. Meg hát tényleg az volt, hogy most a a BF-re hogy visszaálltam én is azt veszem észre, hogy ugye nem használom A TC-t a vattánál sem és sokkal gyorsabban elhasználódik, mint mondjuk egy tanknál, ahol mindig nyakra faszra folyik a liquid, itt meg azért néha… tudod, mikor nem figyelek, vezetek mással vagyok elfoglalva, azért beleszaladok megint az erdőbe hogy így .. szívok és már mikor megy le érzem, hogy ez nem kellett volna. És az üvegszálnál meg ugye mit csinálhatsz? Maximum az lesz, hogy rápumpálsz és aztán legközelebb kiégeted és megint jó, vagy kimosod. Tehát az üvegszál az tényleg.. elő tudnám venni megint olyan kis kazánkámat, amit évek óta nincs kicserélve benne az üvegszál. Mondjuk nem használom sokat, de… tehát hogy sokkal tovább bírja. Az jópofa volt szerintem.
Fifika: Én azt gondolom egyébként, hogy ilyen ínyenc volt annak idején egy ilyen… hát ugye a felejthetetlen orosz kazánom, a…
Charlie: Odüsszeia.
Fifika: Nem, Achilles. Az Achilles előtt volt még valami… valami kínai kazán volt, ilyen nagyon pici, majdnem úgy nézett ki mint az a 16-os dwarw csak tudod tiszta fém volt, letekerted és volt két hosszú oszlop a két oldalán, középen meg egy levegőcső alatta. És ez ilyen drip kazán jellegű sztori volt és baromi jó ízeket adott.
Charlie: Nem az Eternity-re gondolsz?
Fifika: De de de Eternity, az az… bakker azt nem is tudnád csak ilyen baromi vékony huzallal megtekerni tehát…
Charlie: Hát igen, meg ott ugye az volt, hogy az majdnem ilyen hidasként működött, mert hogy ott nem annyi volt, hogy kicserélted az üvegszálat, mert ott volt egy ilyen tüske ami ment felfele és a tüskébe föntről levezetni egy cérnát…
Fifika: Igazad van.
Charlie: …ott megfogni azzal az üvegszálat, azzal behúzni a tüskébe tehát azért az egy projekt volt ám azt kicserélni.
Fifika: De az egy az egy nagyon jó ízű kazán volt, tehát hihetetlen…
Charlie: Igen, azt azt ajánlom, hogy ha valaki ilyet talál, akkor azt próbálja ki vagy vegye meg, mert én is szeretem csak eladtam, de egyébként az enyém ilyen öt-tíz bajsága is volt úgyhogy én azt még forrasztgattam is mert az elengedte de, de az volt az a kazán, hogy azt tudtad tankosként tudtad …tankosként hát na… ez nem az a 6-8 milis tank volt, hanem ilyen másfél vagy egy nyolcas tank valahogy így a tetején. És ugye föntről ment lefele. Vagy ugye drip-ként lehetett… mindenhogy nagyon jó volt és tényleg olyan kínai exkluzív volt. Na tehát ilyen…
Fifika: Ego átmérő volt a kazán.
Charlie: Igen.
Fifika: Mert szerintem ha egy egy ego-ra feltekerted pont ugyanaz a…
Charlie: Hát nem is az, hát volt hozzá ego adapter tudod és akkor rá tudtad tekerni kívülről.
Fifika: Tekerni, így van, így van. Na az ha valaki tud eladó Eternity-t vagy annak klónját valahol még lehet kapni, az azért jelezzen, mert… mert én nagy nagy nosztalgiával gondolok erre a kazánra és tényleg finom volt és egyszerű mint a faék és nagyon klasszul működött.
Charlie: Várjál egy kicsit ezzel, mert én most megkattintottam és még mindig van Fifika free ship…nem…itt stock…az Sold Out, de… jó pont az árat nem látom a izétől, elmúltál-e 18-tól. De my vaper store-ban is megnézem neked mert ott is látom… yes.. legal age…15 dollár.
Fifika: Úristen dobd már át a linket, tuti hogy rendelek egyet.
Charlie: Jó.
Fifika: És valamelyik adásban beszélünk róla. Vagy rendelj kettőt!
Charlie: Ez a kazán ez nekem a azért lett, mert hogy nem tudtam venni stukát.
Fifika: Jaj tényleg, a stuka, a stuka.
Charlie: A hazai.
Fifika: Én meg.. a hazai.. igen igen és abból is volt várjál, ott is voltak valami fokozatok és a stukából volt olyan tankos, ami ilyen felülre ilyen tüskével kellett a tankból a levezető szálat lehozni…ó istenem de rég volt és milyen szép volt és mennyire összetartó és baráti közösség volt még akkor az a kis számú vaper, aki országunkban ezt az egész sztorit elkezdte és népszerűvé tette és aztán a nagy cégek malmára hajtotta a vizet, amikor egyre többen lettünk. Képzeld el Charlie, megjött a piacra az a készülék, amit tavaly varsóban asszem egy ilyen installációban már láttunk és már akkor is egy picit megmosolyogtuk. Így pol- asszem polkorrekt vagyok.
Charlie: Igen.
Fifika: Kitaláltad-e, hogy mire gondolok?
Charlie: Hát látom a linket megkattintottam, úgyhogy igen, sejtem hogy mire gondolsz. A kacagásból amúgy is leesett volna, mert két helyen kacagtunk, az egyiknél mikor csuklottam a snüssztől, a másik pedig ez volt.
Fifika: Nem értettük, egyébként most is egy picit értetlenül állok a technológia előtt. Nem tudtam még kipróbálni, tehát ez tényleg az ilyen teljesen új dolog Európában. Ez olyan mintha a HNB-t és az e-cigarettát így egy ágyba fektették volna és megnéztük volna egy kilenc hónap múlva mi jön ki valamelyikőjükből, nem tudom melyik a fiú, melyik a lány.. de de hogy hogy ja. Tehát ez egy olyan HNB termék, ahol az e-cigaretta forró gőze járja át a dohányt.
Charlie: Hagyjunk időt… hagyjunk időt…
Fifika: Igen, hogy így, hogy így gondolkozzatok ezen a technológián tehát… ugye azt tudni kell, hogy ez Japán származék, a Japan Tobacco-nak a Plum nevű készülékről beszélünk éppen és Japánban, mi azt megrökönyödve tudtuk meg Varsóban, mit tudtunk meg Japánról Charlie?
Charlie: Hogy Japánban az e-cigaretta nem engedélyezett és ott ezért szív mindenki IQOS-t.
Fifika: Ott baromi nagyot ment a HNB eszközök piaca és pontosan ez miatt egyébként. És ugye akkor csodálkoztunk a legjobban, amikor odajött két kis Japán oszt elkezdte kérdezni, hogy mi a szart szívogatunk. Ott az nagyon tetszett. És akkor vált nekünk legalábbis így kézzel foghatóan világossá, hogy hát Japánban nincsen e-cigaretta. És ha jól tudom azért nincs, mert hogy gyógyszer szabályozása alá tették ezt az egész történetet úgyhogy én ezt egy picit ennek is tudom be.
Charlie: Hát az az igazság én már nem emlékszem, hogy hogy ott mi miatt nincs, de tudod ott feladtam a automatából vehető női bugyiknál és a manga rajzoknál. Tehát én már nem próbáltam továbbra is megérteni a japánoknak a hozzáállását ehhez az egész történethez úgyhogy… jó, fogadjuk el hogy IQOS van meg meg ilyen ilyen dohányon át szívott elektromos cigaretta… és lehet hogy ott ilyen izék vannak ilyen pimpek vannak tudod, hogy megmoddoltam a Plum-omat és most már nem szívja át a dohányom csak az e-cigi gőzét szívom…úúúú de menő.
Fifika: Elképzelhető Charlie tehát én én ezt abszolút hihető sztorinak tartanám. Amúgy. De mindenesetre konkrétan most már el lehet mondani, hogy a három nagy, tehát a BAT, a Philip Morris és a Japan Tobacco, ugye ők a három legnagyobb dohánycég a piacon, mind a háromnak van valamilyen HNB készüléke és ha jól tudom egyébként mind a háromnak van valamilyen elektromos cigaretta készüléke és ahogy látom a zárt tankról hirtelen szinte mindegyik átlovagolt a zárt és nyitott rendszerre… tehát van zárt és van nyitott rendszere is úgyhogy a teljes piaci szegmenset gyakorlatilag így lefedték ezzel a dologgal. Nálunk még csak az British American Tobacco készülékek kaphatók, de szerintem előbb-utóbb meg fog jelenni a többi is a piacon.
Charlie: Annyit mondani Fifika, Rich vaper with improved satisfaction. A büdös francba.
Fifika: Igen és ha megnézed a leírt százalékokat ugye, mert mindig ezen rugóztunk, hogy azért mi még emlékszünk arra sajnos a ami emlékezetünket nem lehet felülírni egy újabb programmal, de mi még emlékszünk arra, amikor egyes dohánycégek oldaláról is kaptuk az ívet és ugye volt olyan is hogy ez rosszabb vagy hát károsabb, mint a a dohánytermék, aztán most megint már mit olvasok itt hogy 99%-kal kisebb a károkozás. Hát így múlik el a világ dicsősége szoktam mondani.
Charlie: Ami érdekes, hogy gondolom hogy nekik ez valami iszonyat nagy piackutatás volt, hogy milyen százalékban, milyen arányban képviselje az e-cigi vonalat, tehát hogy a maga a liquid vonalat benne a folyadék és ugye mindenki tudja van dohányos, van gyümölcsös, van ilyen mentolos meg ez a egzotikus, mit tudom is én én ilyen ilyen-olyan süti meg almás pite meg az anyám kínja ami nem kifejezetten gyümölcs tehát… ilyen kuriózum vagy étel vagy a tököm tudja…
Fifika: Nem tudom édes, édes ízek vagy..
Charlie: És hogy én azt hittem, hogy.. tehát nálunk mennyivel másabb a dolog, nekünk mindig az jött ki hogy ez se azt mutatja, hogy hogy fogyasztják, a fogyasztók arányát, hogy ki mit preferál, hanem hogy ők ilyen arányban állítják elő a dolgokat és náluk ez a sütis anyám kinjás íz után, ami 5% a dohány a legkisebb, mert az 20%, és utána jön a gyümölcsös 31-el és a mentol 34-gyel. Tehát ott a mentol az ami…
Fifika:Na most ehhez az tartozik egyébként, hogy ha hiszed ha nem, én ezen borzasztóan meglepődtem. Egyszer az egyik kollégánk hozott Japánból cigarettát és mondta hogy gyerekek, ti ilyet még nem szívtatok. És olyan mennyiségű mentolt tartalmazott a cigaretta, mondták is, hogy a világon sehol nem engednek ennyi mentolt érted cigarettába tenni, hogy konkrétan így lefagyott az arcod tőle érted, tehát úgy érezted, hogy százzal mész a Mount Everest tetején és szembesüvít a jeges szél. Ennyi. Ennyi. És azért ilyen baromi magas a mentolos íz arány náluk, mert mondom eszméletlen… olyan mentolt te nem tudsz keverni amit ezek el ne szívnának.. tehát valami brutálisan megy náluk ez a jég mentol, de mondom olyan, hogy lefagy az arcod tőle.
Charlie: Lehet, hogy ez olyan, hogy még a Heisenberget visszaredukálják… még átfőzik kotyogóson…
Fifika: Ott a heisenberg a futottak még kategória…
Charlie: Igen igen…tudod szívja és így jó, jó de nem lehetne valami ízt is hozzáadni hogy ne csak ezt a natúr alaplevet érezzem?
Fifika: Nincs valami mentolosotok?
Charlie: Igen. Jó ez, jó ez de gyümis helyet adjál már egy mentolost.
Fifika: Tehát szóval japán az minden szempontból egyébként ilyen… ilyen borzasztó, tehát ahol a rizst el lehet adni kuriózumként becsomagolva érted egy ilyen zöld algában. Ott én semmin nem csodálkozom érted.
Charlie: Jaj de hülye vagy.
Fifika: Ez a ez a borzasztó, borzasztó realitás náluk, mint ahogy az is realitás bakker, Charlie, hogy a kedvenc sorozatunkba bekerült az e-cigaretta.
Charlie: Hát azt az fuck yeah öcsém így, néztem, visszatekertem kétszer hogy jól láttam? Jól láttam? Biztos jól? Jól hallottam? Mi az isten van itt? Ugye ez a Billions című sorozat, ami hogy fut magyarul?
Fifika: Milliók vagy milliárdok nyomában.
Charlie: Milliárdok nyomában és a… ugye a Homeland-ből a Brodit játszó színész…
Fifika: Aki egy baromi jó színész tehát ú…imádom.
Charlie: Várjál várjál… hogy hívják a…. Istenem a nevét… a nevét… a nevét… Damien Louis, Damien Louis az az. Na és ott került szóba és most adás előtt kerestük is, hogy mi volt ennek a… ennek a…
Fifika: Valamilyen vape cég…
Charlie: Igen valami..ugye hogy New York
Fifika: Ne vessetek meg minket.
Charlie: New Yorkban játszódik a sztori és hogy ott gyerekeknek árulják gyerekekre tukmálják rá ezt és hogy mi miért akarunk ebbe egyébként beszállni hát ez így nem, mert ebben biznisz van és ki fog az még forrani szerintem, mert a a Damien Lewis féle Bobby Axelrod csak azért vásárol be mostanában mindenféle bizniszekbe, hogy keresztbe tegyen annak a csajnak, aki inkább fiúnak néz ki és…. a Taylor Mazen szerepében van és mindent felvásárol
Fifika: Jó figura az is egyébként.
Charlie: De az a durva, hogy ő írt, hát de nem azt mondom hogy ilyen a habitusa, de hogy ő, tehát hogy életben is ilyen a kinézete tehát ilyen ilyen… kopaszra, majdnem kopaszra borotvált fejű csaj, aki hát, deszkában nagyobb domborulatok vannak, mint a rajta szegénykém… mindegy, hát erről ő nem tehet.
Fifika: Na de figyelj, azért az se volt piskóta, amikor nőnek öltözött…
Charlie: Te… én nekem ott nem esett le, hogy miért nézte a… hogy hívják a…. mondjad már… bajban vagyok most a nevekkel.
Fifika: Nem baj, én is öregszem. Nem érdekes.
Charlie: Mindegy, az Axel Rod-nak a jobb keze és hogy… nézi nézi, mondom mit néz rajta, csaj is, aztán esett le, hogy mikor mondták neki hogy egy kicsit erőltesd meg magad hogy máshogy öltözöl fel és hogy paróka is mennyit dob azon a nőn… tényleg jól néz ki. Hajjal.
Fifika: Igen, igen.
Charlie: Mennyit dob az emberen a haj. Mondjuk nem rajtam, mert rajtam aztán semennyit, de hogy másokon. Ja.
Fifika: Na és nekem ez kapcsán egyébként az jutott eszembe, hogy….hogyha így visszaemlékszünk arra, hogy az e-cigaretta milyen megítélés alá esett eddig filmekben… tudod volt… nem is tudom egy két filmben, megjelent mint.. mellékesen eszköz, tehát valaki szívta.
Charlie: De várjál, bocsáss meg, hogy közbeszólok. Emlékezz vissza, hogy ők is szívták, mikor fent volt még az irodájuk, nem a belvárosban volt, hanem egy ilyen baszom nagy vidéki hacienda volt és ott a csaj, a Whendy Rodse, ugye a Meggie Siph, aki a… hú milyen szex sorozatban is volt a… HBO-s volt az is… mondjad már, tudod, mikor kutatták a dokival a..
Fifika: Ja, a…. ez ez az a csaj volt egyébként?
Charlie: Igen ez az a csaj, igen.
Fifika: Ó, imádtam azt is. Hogy hívták a… tudom tudom.. nőgyógyász volt a srác és ő volt az első Amerikában, aki az orgazmust kutatta.
Charlie: Igen, igen, igen, igen.
Fifika: Na mindegy. Az is egy jó sorozat volt mellesleg.
Charlie: Igen. Szóval hogy ők ők ott már a teraszon szívták, de szerintem az egy kicsit… valami CBD-s cucc volt vagy valami vicces, vagy nem tudom de hogy ebben a sorozatban már előkerült a vaporizátor…
Fifika: mint eszköz és ugye azt hiszem, hogy a legelső, amire fölfigyeltünk az a… ó édes istenem… Karib tenger kalózaiban ki játssza Jack Sparrow-t?
Charlie: Igen, tudom. Az.
Fifika: Abszolút, abszolút nem vagyunk jók ma a nevekkel. De hogy valamelyik filmjében neki volt legelőször meg ez a Cig-Like, ilyen eszköz, amit szívott, világító végű cigarettája.
Charlie: A vonaton szívta.
Fifika: Hogy? A vonaton szívta. Így van.
Charlie: És jött szembe a….jajj nem hiszem el… a Brad Pittnek a régi felesége, hogy hívják, nem tudom már. Egyébként Johnny Deppről beszélünk. Na, végre beugranak… egy két perces izé van. Gap van.
Fifika: Oké. Cavintonra adományokat elfogadunk egyébként.
Charlie: Várjál, mert… igen, igen, a csaj játszott a Sons of Anarchy-ban is. Ugye akit a… most megint bele akartam mondani, hogy kinek volt a, a Jacks-nek volt a… Jacks Teller-nek volt a barátnője, a felesége is, aztán ugye az anyja fejbe szúrta a húsvillával.
Fifika: Na szóval hogy oda akartam kilyukadni, hogy vagy semleges volt egy filmben az e-cigaretta megítélése, vagy pozitív, de én arra kaptam fel igazán a fejem, hogy egy ilyen WHO-s összeesküvés-elméletbe csöppentünk bele e-cigaretta ügyben, pont most a mi sorozatunk kapcsán, hogy ezt kifejezetten gyerekeknek fejlesztették és hogy ezzel kaszáltak és salalalala… és ugye egyből eszembe jutott az amerikai megítélése az egyik kedvenc podunknak… már most annak is elfelejtettem a nevét…
Charlie: A JUUL?
Fifika: A JUUL-nak, igen. Hogy valószínű hogy a JUUL generálta hullámok lettek átültetve a forgatókönyvíró agyában így a sorozatba beépítve és ez mondjuk annyira nem easy, tehát kíváncsi leszek azért, hogy mit hoznak ki a történetből és nehogy az legyen, hogy az utolsó évad végén filmünket támogatta a WHO vagy Köszönjük a WHO támogatását. De ez így nem, nem annyira frankó, hogy ilyen összefüggésben kerül be egy ilyen egyébként kurva jó és biztos hogy nagyon nézett sorozatba az e-cigaretta. Amúgy nem tudom ki a gyártója a sorozatnak, Charlie?
Charlie: Szerintem a Show Time.
Fifika: Show Time. Ő kinek dolgozik? Önálló produkció…
Charlie: Igen.
Fifika: …vagy valamelyik…
Charlie: Nem.
Fifika: streaming…
Charlie: Nem, nem, önálló.
Fifika: Önálló. Már épp streaming szolgáltatókról hallgattam egy aránylag tartalmas podcastet és hát bakker, a független streaming szolgáltatók közül a legnézettebbnek valami 110 milliós előfizetőt ábora van. Azért az, azért az nem gyenge.
Charlie: Na és mikor mondtam neked itt az Apple TV+t, akkor jött a szkepticizmus azért és beviszik a, beviszik a Show Time-ot is meg az anyám kínját is, Netflix-et nem, de az is egy külön sztori, hogy a Netflix meg most dupla fuck you-t intett és levette a platformjukról a Netflix appot, tehát azt nem lehet már direktben az Apple TV-ről, hanem máshogy kell streamelni az Apple TV-re és onnan tovább. De eszembe jutott…
Fifika: Egyébként pont a Netflix asszem a 110 milliós.
Charlie: Nem vagyok elájulva tőlük, de nagyon hajtják…
Fifika: Én sem.
Charlie: …mostanában a magyar tartalmakat, sokat jöttek fölfele. Emlékezzünk meg azért hogy, Tegridy Farms, becsület farm, South Park 291. része 22. évad 4. epizód, erről már beszéltünk, hogy ott is az e-cigiről volt téma ugye, hogy füvet termeszt a farmon, ide ne hozd azt a buzi cigit… és hogy a legnagyobb e-cigi cég a Big Vape Colorado keresi meg, és hogy Rendy visszautasítja az ajánlatot, mert nem akar asszociálni és ott is szóba került már pont ugye ez a gyümölcsös ízesítés meg gyerekeknek árulják és ja, hát kíváncsi leszek, hogy ez milyen story lesz vagy ez visszaköszön-e még egyébként a Billions-ben, de hát majd meglátjuk. Én le vagyok maradva egyébként most talán azt hiszem egy résszel, úgyhogy majd ha…
Fifika: Most, csak most jött ki..
Charlie: Ja, hát akkor mindjárt fejezzük is be az adást, várjál 59… még 32 másodpercet beszéljünk és akkor jók vagyunk.
Fifika: És akkor utána nézd meg a Billion Lives…Billion Lives
Charlie: Azt is egyszer megnézem, de a Billions-t.
Fifika: Azt is. A milliók nyomában..
Charlie: Milliárd.
Fifika: …legutolsó. Vagy milliárdok nyomában, bocsánat.
Charlie: Az úgy lesz, hogy elindítom a sorozatot és közben ugye beszéltünk, a Zionban hogy akciós az Adobe. Na képzeld el Fifika, ez egy ilyen érdekesség a végére hogy hát mondom nekem van ott két előfizetésem most, azért csak rákérdezek a Koothrappali-nál, mert hát tudjuk, hogy ha én most írok a chaten ,akkor tényleg Rajesh név van odaírva és hogy, hogy miért van az, hogy reggel hétkor, amikor még Amerikában éjszaka van, egyből visszaírnak nekem. Hát azért, mert a Koothrappali-hoz ki van téve ugye support Indiába és már megint élveztem az indiai supportot, úgyhogy hát, olyan 11:30-ra sikerült elstandupolnom, hogy mit szeretnék, mert kiírta, hogy kurva sokan várakoznak a chatre, na mondom jól van, lemegyek, vagy kimegyek kajálni, visszajöttem, de beírtam a kérdésem, visszajöttem, ott volt a lezárt chat ablak, hogy itt vagyok még? De a kérdésemre nem válaszolt pedig le volt írva. Itt vagyok még? Régóta nem válaszoltam lezárom a chatet. Puff. Na ezt eljátszottam még kétszer, aztán utána azt írta, hogy sokan vannak és türelem és anyám kínja… és akkor elmondtam neki mi a kotta, jó, váltsak, váltottam, nagyon jó, de nem tudok váltani, mert hogy ott van kiírja, hogy aktív nekem a Photography Plan. Oké, nyomok rá egy cancel-t. Megint azt írja ki. Mondom Koothrappai, azt mondja hogy nem lehet. Jó, mondjam az email címem, telefonszámom. Oké. És akkor jön az értesítés, hogy hogy 30… Ja, mert megkérdezte, hogy milyen összeget látok ilyen.. hát mondom 38 valamennyi. És akkor hirtelen jön az értesítés, hogy előfizettem rá, mert tudod bediktáltam az adataimat neki telefonon és akkor utána ráfrissítettem és már minden itt van, úgyhogy hazajöttem és minden itt van, install állapotban, de nem merem ugye az adás közben elindítani, nehogy itt megdögöljön a Skypeunk, úgyhogy megyek le és Premiere, After Affects, Portfolio, Spark, Indesign, anyám kínja. Van itt minden mint a búcsúban. De…
Fifika: Adobe Adobe pornó 30, harminc hány?
Charlie: 41. 41 alkalmazás.
Fifika: 41 alkalmazás.
Charlie: De hát ugye most fel tudnék sorolni hármat-négyet, amit használok, meg használnék tehát a karakter animátor az ami most engem nagyon érdekel, a Media Encoderje meg hát a szokásos, amiket eddig is használtam és most viszont nagyon jó, hogy tényleg csak akit érdekel, meg téged, hogy a Premier Pro-ba bekerült az a motion tracking technológia, amivel tudod a Photoshopnál van ez a kijelölsz valamit a fényképen mondjuk egy hajót a vízen, content aware, fill, azt mondod hogy törlés és akkor ő a mesterséges intelligenciával kitalálja. Na most a Premier Proban ugyanezt megcsinálták Fifika videóval. Kijelölöd a kis csónakot, content aware fill, kitörli és nem az hogy ott egy ilyen víz színével megegyező valami ott statikusan, hanem ott is hullámzik a víz, végig, gyönyörű. És tényleg ilyen nagyon egyszerű, ő egy picit számol és aztán bedobja a végeredményt és baromi kíváncsi vagyok rá. Hát ennyi, úgyhogy engedelmeddel asztalt bontok és Billions-t nézek és közben telepítek, jövő héten pedig kitaláljuk hogy hogy és mikor fogunk találkozni Addig is ha van adásötletetek, küldjétek el bátran, kommentben.
Fifika: Vagy ha van kérdés, azt is várjuk nagyon.
Charlie: Azt feltétlenül. Úgyhogy én köszönöm hogy itt voltatok, találkozunk jövőhéten. Sziasztok.
Fifika: Egy élmény volt, sziasztok.

Gyere velünk gyárat látogatni Romániába!

Aki a 25$ csomagban támogatja adásunkat 2019 májusáig minimum 6 hónapon keresztül, eljöhet velünk gyárlátogatásra a Blosscig gyárába. Amennyiben a támogatók többen lesznek, mint 7 fő, akkor a leghosszabb ideig támogatók élveznek elsőbbséget. Az utazás Budapestről megoldott (a visszaút is 😀 ), a szállást és a vacsorát szintén a Bloss állja!

Párásító a Patreonon

E heti adásunk kiemelt támogatói, köszönjük!

Hencz Imre
Hayas
Farkas Zoltán
Fricska Sándor
Dvarw
Bódizs Péter
Ladancsik Gábor
Simon Zsolt

A letöltési lehetőség módja megváltozott! Direkt letöltésre továbbra is van lehetőség, de a lejátszó jobb alsó sarkában található a funkció. Használjátok bátran!
Iratkozz fel iTunesban Iratkozz fel RSS-ben Podcast oldal – libsyn
Akik ezt az egészet elkövették (ABC rendben): Bernárius Róbert Ficsor Zoltán
A podcast célja, illetve egy kis GyIK IDE KATTINTVA olvasható. Ha szeretnél a témához hozzászólni, itt van rá lehetőséged! Várjuk továbbá a kérdéseket, téma javaslatokat, amelyeket fel tudunk az elkövetkező adásokban dobni.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Podcast #457 – CBD kálvária

Az örök vadászmezőkre távozott a kuláktöltő, vadásznunk kell újat... Feldob bennünket, hogy értelmes kutatás is jön szembe velünk, de nem tudja kompenzálni a világvége hangulatot, és a CBD árusok kálváriáját, innen is kitartást kívánunk nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?