A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Taifun GT klón

Kezdhetném úgy, hogy titánok harca, de ennek a bejegyzésnek is inkább a klónok támadása lehetne a munkacíme. Jelen esetben a méltán nagy népszerűségnek örvendő Taifun GT kínai másolata van a terítéken. Hogy milyen az eredetihez képest? Olvass tovább, és megtudod!

Kibontás után ami elsőre szembetűnő volt, hogy a dobozán ugyanúgy szerepel a Made in Germany felirat, holott az eszköznek Németországhoz annyi köze sincs, mint nekem a zongorázáshoz… Első mínuszpont letudva. A doboz belsejében minden a kínaiaktól megszokott zörgős fóliába van csomagolva, és mellékelnek hozzá egy szokásosan használhatatlan méretű csavarhúzót, fémszövetet.

Ami viszont szembetűnő, hogy az eredeti mellé téve a hasonlóság megtévesztő. A palást megmunkálása egy az egyben olyan, mint a nagy (mostoha)testvéré. A driptip kicsit könnyebben jár a helyén, mint az enyém, de ez alig észrevehető. Amit még szemmel lehet látni, az a bordázott rész megmunkálása: első ránézésre alig lehet megállapítani melyik a hamisítvány, de a német precizitás azért segítségünkre lesz itt is. 😉 Az eredetinél nem lehet megtalálni azt a pontot a bordázott résznél, ahol a megmunkáló szerszám körbeért. A másolatnál van egy kb 0.5 cm-es átfedés, ahol észrevehető, hogy a már megmunkált felületre újból rászaladtak ahogy körbeértek.

A levegőzőfurat mintha egy hangyányival nagyobb lenne, de ez lehet, hogy csak a szívási érzés miatt, továbbá a belső levegőcső átmérője is másabb, mint az én gyári GT-m 1.2 mm-es levegőzőcsöve.

Amit még a külső résznél tapasztaltam: az alsó 510-es csatlakozó középérintkező állítása hagy némi kívánnivalót maga után. A csavar alatt található o gyűrűt egyszerűen letolta magáról betekerés közben, nem pedig ráfeszült. Ez lehet, hogy csak a nálam járt készülék hibája.

Melyik az eredeti?
Melyik az eredeti?

Ti kitalálnátok melyik a hamisítvány? Kommentben lehet tippelni!

Szétszereléskor azért kibújik a szög a zsákból. A tankpalást letekerésekor már gyanús volt, hogy a kazánpalást körbe-körbe forgott. Szétszereléskor ez nem gond, de amikor precízen beállítunk egy kazánt, akkor okozhat bosszúságot…

Aprópó kazánpalást!

A Taifun GT felirat ugyanúgy megtalálható rajta. A különbség mindössze annyi, hogy nem Taifun™ GT, hanem Taifun® GT felirat olvasható. Aki még életében nem látott eredetit, nyilván ez is megtéveszti.

A palást másik oldalán – emelve az exkluzivitás érzését – a sorszámozás található. Ezzel a kettővel együtt nálam már 3 mínusz pontja van.

Miután kidühöngtem ezen magam, leszedtem a palástot. Feltűnően könnyen jár, ezért is forog el. Gondolom egy másik o gyűrű, vagy teflonszalag segít a problémán. És jön a következő mínusz ( figyelem, már 4-nél járunk ): a kazán belső része krómozott.

Mondjuk megértem a kis kínaiakat, valahol spórolni kell… A külsején nem tudnak, akkor spórolnak belül, ahol nem látjuk. Mindegy, lendüljünk túl ezen. A levegőcső magassága kis mértékben, de állítható. A bekötési pontok ugyanolyan jól hozzáférhetőek letolt tankpalástnál, mint az eredetiben, hál’ isten ezt jól lekopizták a sárgák!

Használat közben egy paraszthajszálnyival volt csak gyengébb számomra. Lehetne mondani, hogy csak azért, mert tudat alatt irtózom a klóntól, de nem. A levegőzés kicsit könnyebb volt a sajátomnál megszokotthoz képest, illetve minden egyes töltésnél dühöngtem egy sort az elforgó kazánpalást miatt. Lehetne mondani, hogy “miért nem patkoltad meg az o gyűrűt”, erre jönne az a válaszom, hogy úgy tesztelem, ahogy a dolgos kicsi kínai kezek összeszerelték. Punktum.

 

PRO

  • Használat közben alig észrevehető különbségek ( íz, gőz, TH )
  • ár
KONTRA

  • kazánpalást elforog
  • megtévesztő csomagolás, lézergravírozás
  • belül króm kazántalp

Nem török én pálcát azok feje felett, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy 30-40.000.- Forintért vegyenek kazánt, de ha megengedheti valaki magának, válassza az eredetit. A filozófiai részére külön nem térnék ki, többször elmondtam, hogy egy nyilvánvaló másolattal könnyebben megbarátkozom, mint egy ilyen megtévesztő hamisítvánnyal.

Köszönöm pontshow fórumtársnak, hogy a teszt idejére kölcsönkaptam tőle a tesztpéldányt!

Mielőtt az értékelési pontszámok valakit megtévesztenek: próbáltam objektív maradni, és nem a klón mivoltát, hanem magát a kazánt értékelni.

 

Szerk.:

A forgalmazó 2014. 02. 14-én pontosította a megkülönböztetésben segítséget nyújtó támpontokat:

Szeretném pontosítani a leírás egy részét. “Aprópó kazánpalást! A Taifun GT felirat ugyanúgy megtalálható rajta. A különbség mindössze annyi, hogy nem Taifun™ GT, hanem Taifun® GT felirat olvasható. Aki még életében nem látott eredetit, nyilván ez is megtéveszti.” Nekem sem jutott eddig eszembe, hogy ez azonosítási problémát jelenthet, ezért nem is került eddig szóba. A Taifun kazánok jelölése változott a gyártás során. Az első 300 db GT-n semmi nincs (az enyémen sem No. 112)! Mikor a gyártó (SmokerStore GmbH) beadta a kérelmet a védelemre, akkor tették rá ™ jelölést, majd amikor hivatalos lett a védelem, akkor kaphatta meg az ® betűt. Ez érthető is, hiszen a ™ (Trade Mark) megjelölést bárki használhatja a termékén, de az ® betűt (Registered Trade Mark) csak az engedély birtokában. Mire a kínaiak feleszméltek, hogy ez egy jó cucc, le kéne koppintani, addigra már megvolt a védelem, tehát ők is ráhamisították a sajátjukra. Ennek alapján a 7-800-as sorszám feletti termékek már csak apró, egyedi jelek alapján különböztethetők meg. Ilyenek: az eredetinél a levegőcső és a kazánkupak egy darabból van, a kínainál két darabból (szét is szokott esni). A kínai kazán külső levegő furata kicsit nagyobb az eredetinél. A lézergravírozott feliratok az eredetin tűélesek, a kínain elmosódott és kopik. Akinek kétsége van kazánja eredetiségét illetően, az kérjen segítséget. Ismerve Charlie-t, ő is szívesen segít az azonosításban, de fordulhattok bátran a SmokerStore hazai viszonteladójához is.

 

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

Megtévesztő másolat, nagyon ügyesen megközelíti az eredeti kazán tulajdonságait.

User Rating: 3.39 ( 10 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Ruby’s Originals – Vera

A Ruby’s Originals liquidek forgalmazója volt olyan kedves, hogy küldött nekünk egy teljes e-liquid portfóliót. …

4 hozzászólás

  1. Szeretném pontosítani a leírás egy részét.

    “Aprópó kazánpalást! A Taifun GT felirat ugyanúgy megtalálható rajta. A különbség mindössze annyi, hogy nem Taifun™ GT, hanem Taifun® GT felirat olvasható. Aki még életében nem látott eredetit, nyilván ez is megtéveszti.”

    Nekem sem jutott eddig eszembe, hogy ez azonosítási problémát jelenthet, ezért nem is került eddig szóba.

    A Taifun kazánok jelölése változott a gyártás során. Az első 300 db GT-n semmi nincs (az enyémen sem No. 112)! Mikor a gyártó (SmokerStore GmbH) beadta a kérelmet a védelemre, akkor tették rá ™ jelölést, majd amikor hivatalos lett a védelem, akkor kaphatta meg az ® betűt.
    Ez érthető is, hiszen a ™ (Trade Mark) megjelölést bárki használhatja a termékén, de az ® betűt (Registered Trade Mark) csak az engedély birtokában. Mire a kínaiak feleszméltek, hogy ez egy jó cucc, le kéne koppintani, addigra már megvolt a védelem, tehát ők is ráhamisították a sajátjukra. Ennek alapján a 7-800-as sorszám feletti termékek már csak apró, egyedi jelek alapján különböztethetők meg. Ilyenek: az eredetinél a levegőcső és a kazánkupak egy darabból van, a kínainál két darabból (szét is szokott esni). A kínai kazán külső levegő furata kicsit nagyobb az eredetinél. A lézergravírozott feliratok az eredetin tűélesek, a kínain elmosódott és kopik. Akinek kétsége van kazánja eredetiségét illetően, az kérjen segítséget. Ismerve Charlie-t, ő is szívesen segít az azonosításban, de fordulhattok bátran a SmokerStore hazai viszonteladójához is.

  2. Még van egy apróság ami azert alapos vizsgalat után szembe tűnik mégpedig a pálya szín es a kazanok levő recezes minősége es mérete az eredeti kazanon sokkal apróbb es szebb a kidolgozás mint a kinain. Legalábbis amit eddig lattam es össze tudtam hasonlítani a sajatommal.

    • Ezt le is írtam anno. 😉
      “Amit még szemmel lehet látni, az a bordázott rész megmunkálása: első ránézésre alig lehet megállapítani melyik a hamisítvány, de a német precizitás azért segítségünkre lesz itt is. 😉 Az eredetinél nem lehet megtalálni azt a pontot a bordázott résznél, ahol a megmunkáló szerszám körbeért. A másolatnál van egy kb 0.5 cm-es átfedés, ahol észrevehető, hogy a már megmunkált felületre újból rászaladtak ahogy körbeértek.”

      BTW: pálya szín? Az meg mi? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!