BREAKING NEWS
ios app

Mi az a mod készülék?

Az elektromos cigaretta gyerekkorában, avagy jó 5-6 évvel ezelőtt szinte általános volt a cigaretta formára való törekvés a gyártók részéről. Igaz, nem is voltak ilyen sokan, talán a Hangsenen, a Joyetech-en és a Kangeren kívül nem is nagyon létezett akkoriban a ma ismert márkák közül. Az első készülékek között azonban igen komoly eltérések voltak, nagyon sokféle csatlakozótípus létezett. Ezek közül egyedül a 808 és az 510 szabványú menet maradt fent, utóbbinak köszönhetően pedig napjainkban szinte bármelyik készüléket összecsavarhatjuk bármelyik porlasztóval.

A cigaretta formájú készülékek legfőbb hátránya a kis mérettel járó kis akkukapacitás volt, amit sokan igyekeztek házilagosan megoldani és egyéb használati tárgyakból, főként Li-ion akkuval működő, olcsó, alumínium házas zseblámpákból készítettek maguknak új készüléket. Mivel az elektromos cigaretta erőforrása csupán egy cella, egy kapcsoló és egy csatlakozó összessége, ezt a nagyon egyszerű szerkezetet igazán nem volt probléma házilagosan egy másik testben, cserélhető, szabványos Li-ion cellával megoldani. Az elemlámpák, szivartokok, üreges nyelű csavarhúzók és fa vagy fémdobozok módosításával készült masinák ihlették tehát az elnevezést: mod (az angol modify, modification szóból). A bejegyzés további tartalmához jelentkezz be!

Szerző: blackiex

Az atya, az Erő sötét oldalának őrzője. Mellékállásban megélhetési gőzler, modder, wanker és provokátor. Saját létfenntartó áramkörein és a Halálcsillagot barkácsolva kitanulta az elektronikát és igyekszik minden padawant jól kitanítani.

Ez is érdekelhet

Mod akkumulátorok

Ahogy Matyi már mesélte korábban, a lítium-ion akkumulátorra esett a választás, amikor az e-cigaretta ötlete …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?