BREAKING NEWS
ios app

Mod akkumulátorok

Ahogy Matyi már mesélte korábban, a lítium-ion akkumulátorra esett a választás, amikor az e-cigaretta ötlete megfogant. Könnyű, viszonylag jól terhelhető és a 3.7V-os névleges feszültsége is magasabb a többi cellatípushoz képest. A Li-ion akkuknak is van azonban jó néhány altípusa és nem mindegy, melyiket választjuk.

A Li-ion akkukat az iparban a “C” jelzőszámmal, illetve annak a többszörösével jellemzik. A “C” jelzőszám tulajdonképpen a kapacitás mA-ben, ezt alapul véve szokás kifejezni például a terhelhetőségét és töltőáramát. Ha például van egy 1000 mAh-s akkumulátorom, ami 2C terhelhetőségű és 0.5C-vel kell tölteni a gyári adatlap szerint, az azt jelenti, hogy 2 X 1000 mA-rel, azaz 2 A-rel terhelhető és 0.5 x 1000 mA az ideális töltőárama, ami 500 mA, vagyis fél Amper. A 2C-s terhelhetőségű akkumulátorok általános célú, közepes terhelhetőségűek, nagyon széles körű a felhasználásuk. LED-es elemlámpák, laptopok, mobiltelefonok és egyéb műszaki cikkek akkumulátorait készítik ilyenből. A bejegyzés további tartalmához jelentkezz be!

Szerző: blackiex

Az atya, az Erő sötét oldalának őrzője. Mellékállásban megélhetési gőzler, modder, wanker és provokátor. Saját létfenntartó áramkörein és a Halálcsillagot barkácsolva kitanulta az elektronikát és igyekszik minden padawant jól kitanítani.

Ez is érdekelhet

Mi az a mod készülék?

Az elektromos cigaretta gyerekkorában, avagy jó 5-6 évvel ezelőtt szinte általános volt a cigaretta formára …

14 hozzászólás

  1. Nincs jogosultságod a hozzáaszólások megtekintéséhez!

  2. szilagyibalazs

    Nincs jogosultságod a hozzáaszólások megtekintéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?