Adások

Hőmérséklet korlátozós készülékek, avagy a TC

Az állítható teljesítményű készülékek után két évvel megjelent a hőmérséklet korlátozós mod készülék is, aminél immár nem csak azt határozhattuk meg, mennyire hamar fűtsön fel az a masina, hanem megszabhatjuk, mi legyen az a maximális hőmérséklet, amit a fűtőszálunk elérhet. Ehhez azonban minden pillanatban tudnunk kell, hány fokos is a fűtőszál. Ezzel a technológiával elkerülhető a vatta megégetése (215Co avagy 420F felett kezdődik) és a száraz slukk jelenség, azaz a dry hit, ezzel együtt pedig a formaldehid (260Cfelett) vagy az akrolein (245Cfelett) képződése is . De vajon hogyan tudjuk ezt gőzölés közben mérni?

obi_tcAz egyik módszer az lenne, hogy a kazánba beteszünk egy mérőszondát, ami folyamatosan közli a mod elektronikájával a pillanatnyi hőmérsékletet, így a mod tudja, hogy mikor kell beavatkoznia és hogyan. Sajnos ehhez az 510 csatlakozó nem elegendő, mert csak két pólusa van. A szenzornak is szüksége lenne még kettőre ehhez a mutatványhoz. Ehelyett a furfangos jenki fiúk az Evolv cégnél azt találták ki, hogy legyen maga a fűtőszál a szenzor!

A bejegyzés további tartalmához jelentkezz be!

Szerző: blackiex

Az atya, az Erő sötét oldalának őrzője. Mellékállásban megélhetési gőzler, modder, wanker és provokátor. Saját létfenntartó áramkörein és a Halálcsillagot barkácsolva kitanulta az elektronikát és igyekszik minden padawant jól kitanítani.

Ez is érdekelhet

Mi az a mod készülék?

Az elektromos cigaretta gyerekkorában, avagy jó 5-6 évvel ezelőtt szinte általános volt a cigaretta formára …

Vélemény, hozzászólás?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

E-mail értesítést küldünk, ha a tudásbázis megválaszolásra/frissítésre került!

+ = Ember vagy, vagy spambot?

Kövess!

Bezárás feliratkozás nélkül

Köszönjük!