Euforia

Ebben a videóban a Penelope klónjával, az Euforiaval ismerkedünk meg, melyet a vape42 webáruháztól kaptam tesztelésre. Elöljáróban annyit, hogy nem volt eufórikus kapcsolatunk kezdete…

Egyendobozban érkezett, mely a következőket tartalmazta:

 • maga a kazán
 • pót O gyűrű készlet
 • pót kerámia betét
 • ellenállás huzal
 • üvegszál

A készülék mérete 17*70mm drip és menet nélkül súlya 56 gramm.

Első benyomásom róla szétszerelés nélkül az volt, hogy rendben van a történet. szépen megmunkált felület, pontosan illeszkednek egymáshoz, és megfelelően tömítenek, a teszt alatt egyszer sem könnyezett az o gyűrűk mentén.

Node! Haladjunk szépen, és szedjük szét! A középső érintkezőn o gyűrűk tömege fogadott, amit nem igazán tudtam mire vélni, de adtam neki egy esélyt. Semmit nem rontott, de nem is javított, hogy ottmaradt, így én inkább kivettem alulról… A kicsi kínaiakat megint nem tudtam mire vélni, 3mm-es üvegszál helyett beledobtak a készletbe 2+1mm-t. Na most akkor mit kezdjek veled szentem??? Az ellenálláshuzal detto: közelebbről megszemlélve egyből feltűnt, hogy egy nem hegesztett, tehát nem lesz jó, mivel a hosszú bekötési pont ezt nem engedi meg ebben a készülékben… Hegesztővel nem készültem, ezüsthuzal nincs, így eltettem másnapra, és beszereztem előre hegesztett huzalt a forgalmazótól.

És lőn reggel, második nap

Huzal a kézben, de készültem a gyári üvegszál cseréjével is, ami ebben a formájában semmire nem volt jó számomra, előkaptam hát egy darab 3mm átmérőjű darabot a tarsolyból.

Indulhat a rákenról! A megtekerésénél kevés egyszerűbb dolog van. Addig tekerjük, míg el nem érünk hegesztési ponttól hegesztési pontig. Ha ez megvan, beleejtjük a kerámia csészébe, és a két vájaton levezetjük a lábakat (ezek, révén hegesztve vannak, és az ellenállásuk alacsony, így nem fognak feleslegesen hőt termelni, és ott is izzani, ahol nem kell). A negatív lábat a csésze aljáig visszavágtam az üvegszállal egyetemben, a pozitívat pedig a középső oszlopra tekertem, és a menetes csavarral rögzítettem. Az üvegszálat itt kicsivel hosszabra hagytam, így az esetleges kondenzt, vagy beszivárgó likvidet fel tudja szívni. Az összeszerelés innentől fogva még egyszerűbb, mint eddig: a kazánteret az alsó menetes 510 csatlakozós részbe beletekerjük kézzel, figyelve a középérintkező kilógására, majd a kontragyűrűt is rátekerjük. Ezután én benedvesítettem kissé az üvegszálat, és izzítottam egyet tesztképp. Működött, így folytattam tovább. Palást ráteker, drip beteker. Teljesen.

Lehet tölteni a fini liquidet. Hoppá… A Penelope-al ellentétben itt a drip és kazán találkozásánál lévő felső palástelem nem 3, csak egy oldalon van lecsapva, így vigyázni kell milyen tempóban, és mennyi folyadékot csorgatunk be! A levegő csak ott tud távozni kifelé, ahol mi befelé töltjük a lötyit. Ha ez megvan (kb. 1.5ml), akkor a felső menetes záróelemet óvatosan rátekerjük.

Teszt

Megfolyik, szörcsög. Elzárom. Letekerem. Kifújom a felesleget az 510 csatin keresztül. Visszatekerem. Elzárva szívom kicsit. Aha. Kezd égetni. Megnyitom. Oké, most jó! Nem… 10 perc után megint szörcsög. Elzárom. Szívom vízszintesen. Na most talán. Oké. Mégsem. Megint éget.

Hagyom a francba, késő van.

Harmadik nap

Na fussunk neki újra. Megint megtöltöm. 50-50. Szörcsög. Elzár. Idegesít. Újrateker. Ellenőriz. Szareznekemnemkellilyen… Elzár.

Negyedik nap

Nem adom fel! 70/30, füstbajnok. Málna! Te engem még nem hagytál szarban, segíts! Na most talán… Oké. Nem oké. Jobban kinyitni. Sűrű. Oké, most jó! Füst patent. Íz egy kicsivel gyengébb, mint patent, de nem rossz. Durrantom! Megint szörcsög… Nem zártam el, de éget… Mivan? Üres. Ja, 1.5ml…

Namegint… Töltöm. Szívom. Mostjóóóóó.

Olyanok voltunk az elmúlt pár hét alatt, mint Moby Dick és a halász. Folyamatos küzdelem. Hol ő fogott ki rajtam, hol én jártam túl az eszén. Az első napokban azt hittem falhoz vágom, aztán mégiscsak összehaverkodtunk. Nem volt könnyű, de csak sikerült. 😀

Ami(k)re tehát érdemes figyelni:

 • relatíve kis tank, gyorsan ürült nálam
 • láncvape-eléskor átmelegszik a kazán, a liquid hígabbá válik, ezért hajlamos lehet ezt szörcsögéssel honorálni

PRO

 • egyszerű beüzemelés
 • strapabíró kivitel
 • pótdarabok a készletben

KONTRA

 • a készlet nem a megfelelő huzalt tartalmazza, arra külön készülni érdemes
 • folyamatos utánállítgatást kíván láncgőzöléskor

Ahogy a videóban mondottam volt: olyan, mint a zsiráf. Szép, szép, de otthonra nem kéne… Itt annyival módosítanám, hogy szép, szép, de csak otthonra kéne. Ott ugyanis van energiám figyelni a részletekre, utántöltögetni ha kifogy, szabályozni ha valamit meghallok. Kitartás szükséges hozzá, ha viszont megtaláljuk a megfelelő beállításokat, egyből adja azt, amit várunk tőle. Mint a jó asszony. 🙂

A tesztpéldányt köszönöm a vape42.hu webáruháznak!

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó? Vedd fel velem a kapcsolatot.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

KÜZDELMES

Megfelelő kitartással el lehet vele játszadozni

User Rating: 1.5 ( 1 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Taifun GS III (GSL klón)

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a klón (ahogy megtalálhatod: GS II 22mm, GS …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?