BREAKING NEWS
A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Magma klón

Elkezdenek beszivárogni szépen lassan a duál tekerésekhez kitalált kazánok, tankok. Ennek egyik példánya kerül most terítékre, a Magma klónja. Sajnos itt is feleslegesen kérte a vape42, hogy ne tegyenek rá megtévesztő feliratokat, és logót, a kínai tömegtermelés, és a gyártó ügyfélszolgálatának hiányos angoltudása bedarálta a kérést…

Technikai paraméterek

  • 22*30mm ( menet és drip tip nélkül )
  • 57g

A doboz tartalma

  • RDA kazán
  • imbuszkulcs
  • előre tekert üvegszál

A dobozon, feliraton meg se lepődjünk, ez van. Zörgő zacsi, benne a kazán, amit kimosás-szárítás után már használatba is vehetünk.

Közelebbről szemügyre véve láthatjuk, hogy a kazán kívül a báziselem palástján keresztül levegőzik, és a kazántérben a tekerés alján támad friss levegővel. A belső rész megfelelően nagy vájattal rendelkezik, így jut elég hely a liquid puffernek. A bekötési pontok a hagyományos elvet követik, 1-1 pozitív és negatív oszloppal rendelkezik, mely átmenő furatokkal rendelkezik, így könnyebb dolgunk van az üzembe helyezésnél. A felső záróelem megfelelően rövid és tömör, a menetei nyikorgás- és sorjamentesek. A báziselem menet alatti részére viszont érdemes lehet egy általam is a videóban mutatott o gyűrű felhelyezése, meggátolandó a könnyezés kialakulását.

Kívülről egyébként a feliratokon kívül egyben van a történet. Masszív darab, könnyen állítható levegőzéssel. 3 lépésben tudjuk szabályozni, illetve ha takarásban szorítjuk meg, akkor még ezen is tudunk szűkíteni. amire viszont érdemes figyelni, hogy a levegőzést állító gyűrű a megfelelő pozícióban kerüljön a helyére. Ha fordítva tesszük fel, nem lesz szintben a báziselem furataival!

Beüzemelés

Alapos pucolás után úgy döntöttem, hogy duál micro coil tekerést használok a készülékben. A tekerések egyenkénti behelyezése után óvatosan meghúztam a hernyócsavarokat, majd beigazgattam a tekerést a megfelelő magasságra, és pozícióba.

Fontos, hogy a két tekerésünk ugyanúgy a saját levegőnyílása felett legyen pontosan, és a lábak is megközelítőleg ugyanolyan hosszúak legyenek ( hacsak nem NR-R-NR huzalt használunk ), mert ha valamelyik tekerés lába picit hosszabb, más lesz az ellenállása, ha pedig nem pont a levegőlyuk felett lesz, akkor jobban fog melegedni, később pedig égetni, mint a másik.

A tekerés elkészítése után még szárazon, vatta nélkül próbaizzítással meg tudunk győződni arról, mennyire egyszerre izzik a két különálló szál. Ha ez stimmel, húzhatjuk bele a vattát! Én személy szerint körülbelül 5 cm hosszúra vágtam mindkét oldalt, és ezeket tömködtem bele a báziselem vájataiba. Ezt lehet hosszabbra hagyni, illetve játszani, hogy az egyik oldalt a külső vájatba, a másikat pedig belülre igazítjuk el, igazából majdnem mindegy hogy helyezzük el, ízlés dolga. Ha elrendeztük a vattát, már csak annyi a dolgunk, hogy megcsepegtessük liquiddel, és miután megnedvesedett a tekerés alatt, végezzünk egy próbaizzítást.

A csepegtetésnél érdemes figyelni, hogy ne töltsük túl, különben a kazán megdöntésekor a folyadék a levegőcsövön keresztül a készülék külső falán át távozni fog.

Ízre, gőzre a készülék bőségesen teljesítette az elvárásaim. Egyedül a túltöltéssel akadt problémám egyszer kétszer, de hamar orvosolni tudtam. Én mondjuk a levegőcsőbe még elhelyeztem volna a gyártó helyében egy apró csövet, ami kiemeli a báziselem szintjéről, és így a kazántérben lecsapódó kondenz sem tudna ott összegyűlni.

Ha valaki nem szeretné duál módban használni, egyszerűen csak 1 tekerést helyezzen bele, és a levegőállító gyűrűt tekerje át 1 levegőzőlyukas üzemmódra.

PRO

  • dual coil, hatalmas gőzképzés
  • egyszerű beüzemelés
KONTRA

  • nem megfelelő pufferrel megfolyásra hajlamos

 

Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Ár/érték arány

TETSZETT

Könnyen beüzemelhető RDA kazán

User Rating: 4.26 ( 9 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Ruby’s Originals – Vera

A Ruby’s Originals liquidek forgalmazója volt olyan kedves, hogy küldött nekünk egy teljes e-liquid portfóliót. …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?