Fantastic 4 – E-cigi felhívás

A folyamatosan egyre nagyobb számban velünk szembejövő tájékozatlanság és nemtörődömség mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni. Ennek okán született az alábbi videó, melynek átiratát lentebb olvashatjátok. Terjesszétek bátran, osszátok meg minél több helyen, hogy más is elgondolkozzon azon, amire kitértünk vapertársaimmal a videóban! Ezúton is köszönöm a közreműködésüket!

Én, Charlie Én Blackie, Én Fifika, Én Loloke kiállok a saját, és videóban szereplő vapertársaim véleménye mellett, azokkal teljes mértékben egyetértek, és nemcsak magamra, de másokra nézve is követendőnek tartom. Célunk a videóval, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy amellett, hogy egy remek alternatív egészség megóvó eszköz került a kezünkbe, annak vannak korlátai, a használatának pedig veszélyei. Ezt érdemes mindenkinek szem előtt tartania, ha pedig nincs vele tisztában, akkor informálódnia.

Azt, hogy ki, honnan, mennyiért és mit szerez be, hogy eredeti-e vagy klón, nem tisztünk megítélni, vagy bírálni. Mindenki eldönti magában, neki mi fér bele morálisan, illetve mit visel el a pénztárcája. Ami viszont fontosabb ennél, az az, hogy legyen mindenki az alapvető tudás birtokában. Bármennyire is egyszerűnek tűnnek az eszközök, és veszélytelennek tűnik maga a gőzölés, nem az! Ha pedig megsértünk néhány szabályt, az meg fogja bosszulni magát. Lehet, hogy nem rögtön az első alkalommal, de a statisztika is a fizika oldalán áll, ők ketten pedig erősebbek, mint az emberi test.

Roppant könnyűnek tűnhet a Youtube-on közzétett videók alapján hatalmas gőzteljesítményű kazánt összehozni, azt azonban meg kell értenetek, hogy a videókat készítők többsége sem tud eleget a használt technológiák veszélyeiről. A vaperek társadalma erősen megosztott ebben a kérdésben, de jelzés értékű, hogy a régóta ezzel foglalkozó, a fórumokon és egyéb közösségi oldalakon évek óta jelen levő, rutinos kollégák és reviwerek rendre a biztonság oldalán állnak. Phil Busardo, Grimm Green, Dampferhimmel, Scott Bonner – hogy csak az ismertebbeket említsük a jelen levőkön kívül. Mi magunk is jól kitapasztalt és “bejáratott” eszközöket használunk a hétköznapjainkban. Senki nem akar egy időzített tüzijátékkal a zsebében elindulni. Azzal viszont tisztában kell lennie mindenkinek, hogy ha felelőtlenségéből és tájékozatlanságából adódóan bajt okoz, azzal nem csak a saját testi épségét veszélyezteti.

A magyarországi kiélezett helyzetben a média a legnagyobb örömmel veti rá magát bármi negatívra, ha az e-cigarettával a legkisebb mertekben is kapcsolatba hozható. Ezzel azt is kockáztatjuk, hogy a még meglévő hozzáférésünk megszűnik és rajtunk kívül dohányosok százezreitől vesszük el egy egészségesebb élet lehetőségét. A felelőtlenebbje pedig ezt követően egyszerűen csak megvonja a vállát és megy a nemzeti trafikba egy pakli cigarettáért. Mindenkinek ez a saját választása, mint ahogy a dohányzása is az volt. Ezzel az eszközzel egy új lehetőség nyílt meg előttünk, egy alternatíva, amivel tudni kell élni, és nem visszaélni. Felelősségünk abban van ahogyan ezt a külvilág felé közvetítjük. Lehet hogy nem érzékeled, de az adott környezetednek te leszel “A vaper”, az általad közvetített kép alapján alakítja ki a társadalom az ítéletét minden e-cigaretta felhasználóról. Példa legyél minden dohányzásról leszokni vágyó számára, de olyan amit érdemes követni.

 

A videóban szerepeltek (ABC rendben):

Blackie
Charlie
Fifika
Loloke

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

E-liquid használati szokások

Vészesen közeleg a határidő, vele együtt pedig az elektromos cigaretta folyadékok szabályozásának ideje.

4 hozzászólás

  1. Uraim!
    Maximális respect a videóért, nagyon betalált!
    Köszönöm nektek az eddigi és ez utáni segítséget. (Fifika, végre láttam, hogy nézel ki! 🙂 )
    Mindent el fogok követni, hogy ugyanezt a hozzáállást továbbvigyem.

  2. Srácok. Minden tiszteletem a tiétek. Egyúttal mély egyetértésem is.
    Nem tudom, hogy számít e valamit is, eddig, és ezután is igyekszek ezeknek megfelelően vape-lni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?