A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Ex-dohányosból maratonfutó – elektromos cigarettával?

Jerry Iozzo heti 30-40 mérföldet fut és saját bevallása szerint ezt mind az e-cigarettának köszönheti. Iozzo 23 évig dohányzott és azt mesélte, három mérföldnél többet sosem sikerült lekocognia anélkül, hogy köhögőroham tört volna rá. Egy ideje gőzre váltott és teljes maratoni távokat fut. Futómezén a NOTblowingsmoke.org logója és címe díszeleg, kimutatva ezzel a gőzlértársadalom és a dohányzástól szabadulni vágyók felé a szimpátiáját. Így nyilatkozott:

Teljes maratoni távot akartam futni már csak azért is, mert a dohányzás ezt soha nem tette lehetővé. Ezzel ünneplem meg, hogy újra egészséges vagyok.

Jerry számtalan 5 és 10 ezer yardos futóversenyt tudhat maga mögött, két félmaratont és két teljes maratont. Legutóbbi célba érkezésekor megkérdeztük, hogy érzi magát.
“A lábaim fájnak, de egyébként remekül. Komolyan úgy gondolom, hogy mindez az e-cigarettának köszönhető. Szabályosan fáj azt látnom, hogy vannak olyan dohányosok, akik szerint legalább olyan káros, mint a cigaretta.”

Jerry-Iozzo-in-the-military-2-1024x1024Jerry még a seregben kezdett dohányozni, Kuwaitban állomásozott a Sivatagi Vihar alatt 1990-1991-ben. Az R.J. Reynolds dohányipari vállalat támogatása jeléül csomagokat küldött a hazájuktól távol harcoló fiaiknak, sok karton cigarettát. Ekkor szokott rá és lett rabja a dohányzásnak. “Már csak ezért is utálom a nagy dohánycégeket.”, nyilatkozta.
Akkor döntött úgy, hogy le akar szokni, amikor orvosa szembesítette a ténnyel, hogy COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) tüneteit mutatja. egy évig próbálkozott minden elérhető és támogatott módszerrel: tapaszokkal, rágógumikkal, cukorkákkal, akupunktúrával, hipnózissal, Zyban tablettával, akaraterővel, fokozatos csökkentéssel, Chantix tablettával, sőt, még tanácsadásra is járt.

A nikotinos rágókkal, cukorkákkal és a tapaszokkal nem sikerült a sóvárgást csökkentenem. Több, mint napi 60 mg nikotint vittem be a szervezetembe a három termékkel összesen, hatástalanul.

Amikor először próbálta az elektromos inhalátort egy szaküzletben, azt mondta az eladónak: pontosan ezt hiányoltam ezidáig!

Ekkor éreztem először azt, hogy ezzel sikerülni fog! Illene köszönetet mondanom az első elektromos cigaretta szaküzletnek, ahová betértem, ez pedig a Lake Effect Vapor Duluth-ban, Minnesota államban. 60 mérföldet kocsikáztam, hogy kipróbáljam az elektromos cigarettát náluk. Dohányosként léptem át a küszöböt és nem dohányzóként távoztam. Két héttel később már egyáltalán nem is kívántam a cigarettát, sokkal jobban ízlett az elektromos.

Finisherv2
“A minnesota-i Hibbingben, ahol élek, egyáltalán nem találtam semmilyen e-cigarettás érdekvédelmi csoportot. Nagyon sokáig nem is tudtam, hogy ilyen csoportok egyáltalán léteznek.”

Iozzo később elkezdett a gőzlér érdekvédelem iránt érdeklődni, miután felfedezte a CASAA, AVA és a Vaping Militia-t. Nagy hatással volt rá Alex Carlson és Greg Conley is. Nemrégiben a Stefan Didak által üzemeltetett NOTblowingsmoke.org üzenete érintette meg leginkább, így ennek az oldalnak a logóját készíttette el a futómezére.

Megkérdeztük Jerry-t, mit gondol az e-cigaretta ellenes kampányokról.

Nagyon álnoknak tartom őket és egyáltalán nem tetszik az, hogy a gyerekeket használják fel arra, hogy a közvéleményt befolyásolják. A tények 1%-át veszik csak tudomásul és ezt felfújják, harsogják mindenütt. Roppant frusztráló. A puding próbája az evés. Amit én csinálok a futóversenyeken, az bármilyen elfuserált patkánykísérletet megcáfol, ami azt állítja, hogy a gőz károsítja a tüdőt. Élő bizonyítéka vagyok annak, hogy nem csak ártalomcsökkentő, hanem vissza is fordítja a dohányzás okozta károkat. Ami a gőzlértársadalmat illeti, a srácok szuperek. Érzem, hogy összetartó csoport tagja vagyok. Mi mindannyian ex-dohányosok vagyunk és azok is akarunk maradni!

Jerry további teljes és félmaratonokon tervez részt venni a jövőben. Szívből gratulálunk a sikereidhez és köszönjük, hogy példáddal bátorítod a még dohányzókat arra, hogy váltsanak! Reméljük, hogy a példa ragadós lesz!

Forrás:

http://vapervision.com/editorial/former-smoker-turned-marathon-runner-thanks-to-vaping/

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Jó hírek a brit rákkutatóktól

A Cancer Research UK által finanszírozott hosszú távú kutatások egyike került 2017. február 6-án reggel …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!