E-cigi, mint hobbi

Sokan sokféle dolgokért rajongunk. Egyesek a videojátékok szerelmesei és nem telhet el úgy hónap, hogy ne vásároljon egy új játékprogramot a konzoljára vagy számítógépére. Mások veterán autókat pofoznak ki a hátsó kertben és minden hétvégén visít a sarokcsiszoló vagy berreg a kompresszor. Egy adott pont után az e-cigarettából is válhat hobbi. Amikor már nem csak arról szól a dolog, hogy miképp és mire váltsuk le a bizonyítottan káros szenvedélyünket, hanem folyamatosan keressük az újdonságokat, a különlegességeket, az már valami más…

mod_collection
Van, aki a modokat gyűjti…

 

A személyi inhalátor készülékeknek igen sok fajtája van, többféle megjelenéssel és funkcióval. Igen sokan – köztük magam is – roppant élvezem kipróbálni az érdekes formájú vagy különleges tulajdonságokkal bíró, az eddigiektől eltérő használatú új készségeket. Van, aki hozzám hasonlóan élvezi a tanulás, az új dizájnból levonható konzekvenciák és a látókör szélesedésének élményét, mások inkább a ritkaságokat élvezik és azt, ami a birtoklásukkal jár.

Alapvetően ha az e-cigi hobbivá válik, a legtöbb esetben az első lépést a kazánfelújítás rögös útjára térés jelenti. Itt már ugye nem arról van szó, hogy a kiégett porlasztóbetét helyett veszek egy másikat, teljesen a nulláról kell építkezni a legtöbb esetben (kevés kazán érkezik gyári demo fűtőszállal).
Ennek nyilván van előnye és hátránya egyaránt: ha minden jól megy, személyre és készülékre szabható gőzélmény a végeredmény. Ha nem, akkor pedig totális kudarc, mérgelődés, elpocsékolt e-liquid és idő. Olyan hobbi ez, ami sok olvasást és videózást, még több utánajárást, ennél is több türelmet igényel. Már feltéve, ha jól akarjuk csinálni.

rba_collection
…és van, aki a porlasztókat.

Ebben a légkörben azonban nem a kazán az egyetlen olyan dolog, ami személyre szabható, hiszen a mániákusok a készülékek terén is folyton újat és nekik tetszőt keresnek. Sokaknak egész gyűjteménye van és nem ritka, hogy azokban a gyűjteményekben mindenféle működési elvű készülék megtalálható. A mai e-cigi piacon mindenki megtalálhatja a neki tetsző készüléket, sőt, olyanok is akadnak, akik maguk készítik el azt  vagy egyéb tárgyakat átalakítanak át személyi inhalátorrá. Ezeket a készülékeket egész egyszerűen a „mod” gyűjtőszó írja le, ami az ősidőkből ered, amikor még szinte csak cigaretta formájú akkumulátorokat lehetett venni. Zseblámpákat és műszerdobozokat alakítottak át a kreatív hajlamú gőzlérek, így módosítva a termék eredeti funkcióját (angolul modification, innen a mod).

apvs
De a legtöbb esetben a kettőt együtt 🙂

Az elkövetkezőkben ezekkel fogunk foglalatoskodni. Megnézzük, milyen kazánok vannak a piacon, melyiknél mire kell figyelni és hogyan álljunk neki a felújításának. Vetünk pár pillantást a készülékekre is, meg fogjuk nézni, melyik hogyan működik és milyen kazánokkal lesz az ideális.  Felkészítünk minden hűséges olvasót a profi gőzlérré válásra az elkövetkezendő uszkve 10 cikkben.

Modra fel, Gőzlérek!

patreon_below_ad

Szerző: blackiex

Az atya, az Erő sötét oldalának őrzője. Mellékállásban megélhetési gőzler, modder, wanker és provokátor. Saját létfenntartó áramkörein és a Halálcsillagot barkácsolva kitanulta az elektronikát és igyekszik minden padawant jól kitanítani.

Ez is érdekelhet

Mod akkumulátorok

Ahogy Matyi már mesélte korábban, a lítium-ion akkumulátorra esett a választás, amikor az e-cigaretta ötlete …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?