BREAKING NEWS
A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Potenciálisan káros vegyi anyagok találhatók az e-cigarettában!

Egy új kutatás azt találta, hogy sok e-cigaretta és e-folyadék több száz, – ha nem ezer – olyan vegyi anyagot tartalmaz, amelyek potenciálisan károsak a vaperekre (gy.k.: gőzlérekre)!

Itt egy rövid lista néhány ilyen vegyi anyagról, és, hogy hogyan tudnak potenciálisan veszélyt okozni:

  • A legtöbb e-liquid propilén-glikol vagy növényi glicerin bázissal készül (leggyakrabban a kettő kombinációjával), és ha az e-cigaretta felhasználó teljesen belemerül egy teli tartályba, amely ezeket a folyadékokat tartalmazza (már ha elég nagy a tartály), akkor minden bizonnyal megfullad.
  • Sok e-liquid (gy.k.: lEkvid) tartalmaz az élelmiszeriparban használatos aroma anyagokat is, amelyekben különböző vegyi anyagok is megtalálhatóak, melyeket felfűtve nagyon magas hőmérsékletre, és azt folyamatosan a felhasználó fejére öntve súlyos, esetleg életveszélyes égési sérüléseket okozhat.
  • Az e-cigaretta tartályok gyakran készülnek műanyag vagy üveg palásttal, melyek akár össze is törhetőek, és az éles szilánkok súlyos vágást okozhatnak a gőzléreknek.
  • Az e-cigaretták tartalmazhatnak nikotint is, amely potenciálisan káros lehet, ha a rekreációs dózis mennyiségénél 100-szor nagyobb mennyiséget fecskendezünk közvetlenül a felhasználó szemgolyójára.
  • Az e-cigaretta akkumulátorok gyakran tartalmaznak lítiumot, és annak izotópjait. A lítiumizotópot lehet használni mint szilárd fúziós üzemanyag hidrogén bombák előállításához, amelyek potenciálisan nagy kárt okozhatnak bármelyik ​​gőzlérben, ha a robbanás sugarában tartózkodik.
  • A használt e-cigaretta fém alkatrészeit beolvaszthatják, és kialakíthatnak belőle aerodinamikus köpenyt lőszerekre, melyek fegyverből történő kilövésekor akár a 800 m/s sebességet is elérhetik, ami azt eredményezheti, hogy bármely felhasználó, aki az útjába áll, súlyos sérülést szenved, neadj’ Isten meghal.
  • Az e-liquidek is tartalmaznak némi vizet, amelyet akár ricinus öntözésére is lehet használni, és ha az öntözési folyamatban használt víz tisztítása nem tökéletes, akár halálos is lehet belélegezve egy e-cigaretta felhasználó által.
  • A modern dripperek gyakran tartalmaznak rozsdamentes acélból készült alkatrészeket, amelyeket megolvasztva edények is készíthetőek. Azokba az edényekbe aztán összegyűjthetjük az összes  e-cigaretta felhasználó élelmiszerét, így súlyos alultápláltságtól fognak szenvedni, végső soron akár éhen is halhatnak.
  • Az e-cigaretta kazánokban gyakran használnak pamut kanócot. A gyapot felhasználható akár divatos kötelek készítésére is, amivel akár meg is fojthatja magát a gőzlér.
Ez csak néhány módja annak, hogy az e-cigarettában található vegyi anyagok potenciálisan károsak is lehetnek. A lehetőségek tárháza végtelen. Szerencsére azok számára, akik csökkenteni szeretnék a dohányfüst belélegzése által okozott kárt a vape-eléssel, ezek a lehetséges ártalmak valószínűleg nem valósak. Győződj meg róla, hogy meg tudod különböztetni az interneten fellelhető szemetet a valós és értékes tartalomtól! A média, és a tudatlanság a legtöbb esetben megpróbálja összemosni a kettőt.

 

A cikk eredetije: http://blog.thedripclub.com/potentially-harmful-chemicals-found-in-e-cigarettes

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Ártalomcsökkentés

Ezzel a videóval próbálja az egyesület eloszlatni a téves információk szájról szájra történő továbbadását, így azt javasoljuk ha olyan ismerőssel találkozol, aki bizonytalan, vagy határozottan állítja, hogy márpedi az e-cigaretta károsabb, mint a hagyományos, ne szállj vele harcba, hanem szorítkozz a tényekre, és mutasd meg neki ezt a videót!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?