A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Ha tenni akarsz

Kedves Gőzlérek!

Elkezdtünk valamit. Valamit ami reményeink szerint segíti majd a közösség, és a vele együtt élők véleményének formálását. Képzeletünkben egy tengeralattjáróban öltött testet mindaz, amit mi a tettre kész Vaperek univerzális járműveként valósítottunk meg. Ide várjuk mindazokat, akik megosztanák a saját személyes oldalunkon az általunk belinkelt cikkeket, akik valamilyen média tartalmat állítanak elő, akik szívesen fordítanának, esetleg csak beszélgetnének néha egy jót. Csatlakozzatok a tenni akarók csapatához a fedélzeten. Munkátok fontos és hasznos a számunkra, a közösség számára, hisz a következő években az EU a TPD harmadik verziójára készül. Ebben nem lesz köszönet, amit ma megtehetsz holnap már nem fogod. A terveik között szerepel az ízesítések teljes vagy részleges tiltása, a hozzáférés korlátozása, az aromák és alap összetevők szigorú szabályozása. Ha nem tudunk egy önös érdekek nélküli, céltudatos közösséggé válni, megszívjuk, és itt nem a készülékeinkre gondolok.

Ne feledjétek: az erőnk az összefogásban van, a tudatlanság és az érdektelenség a tespedés mocsarába visz, mint hajnali szellő az éjjeli ködöt.

Hogyan tudsz csatlakozni?

Irány a Discord!


A weboldalon kattints a “Nyisd meg a Discordot a böngésződben” gombra

A következő ablakban pedig add meg az általad választott felhasználónevet

Fontos: a név alatti jelölőnégyzetet be kell pipálni, majd katt a nyílra a folytatáshoz!

Ezután add meg a születési dátumod,

Majd a következő ablak alján található “Már van meghívód?” kezdetű részre kattints

és add meg az alábbi linket: http://discord.gg/AqhDftx

Ezután kattints a “Csatlakozás” gombra!

Már majdnem megérkeztél, a következő ablakban összegyűjtve megtalálod a legfontosabb tudnivalók helyét.

Ha a legalsó “Egyelőre csak körülnézek” gombra kattintasz, a rendszer meg fog kérni, hogy add meg az e-mail címed, és egy hozzá választott tetszőleges jelszót (amennyiben nem voltál ezidáig regisztrálva a Discord-ra).

Lépj át az e-mail fiókodba, és keresd meg a Discord üzenetét, ami így fog kinézni:

Amíg ezt nem teszed meg, nem tudsz hozzászólni a témákhoz a szerveren, csak ezt fogod látni:

Ha itt a “Teljesítem”-re kattintasz, jön a felugró ablak, ahol is látod, hogy mi az ami még hiányzik:

Ha visszaigazoltad az e-mail címed, ezt fogod látni:

Kész is vagyunk!

Ha mindezt inkább videós magyarázatban néznéd meg:

A felület bemutatása

Szerver lista

Nem csak mi rendelkezünk Discord szerverrel, és több szerveren is tag lehetsz egyszerre. Lépkedhetsz oda-vissza, ahogy kedved tartja, mint a Facebook csoportok között.

A legfelső ikonra kattintva a privát beszélgetésidhez tudsz elnavigálni.

Az alatta látható ikont a kis piros számmal akkor látod, ha valaki rádír (jelen esetben a rendszer által használt automata (ro)BOT üdvözöl téged egy privát üzenetben, így ír neked néhány – általunk – fontosabbnak vélt dolgot.

Alatta a szerverek listája látható. Ha rákattintasz, a mellette levő oszlop megmutatja az ott található szöveges- és hang csatornákat (mint egy fórumban).

Ebben az oszlopban látod a tagsági szintednek megfelelő topikokat. Első körben ez nem túl sok.

Az info rész alatt láthatóak a közérdekű infók a Patreon csomagokra vonatkozóan, az üdvözlő topik, és a szabályzat (ott pdf formátumban le is tudjátok tölteni a legújabbat).

Az alatta látható patreonok fül alatt csak a támogatók tudnak belépni. Itt zajlik minden héten az adás felvétele például, de számukra külön chat is rendelkezésre áll.

A szöveges csatorna topikjaiba bárki tud írni, az elnevezésük úgy gondoljuk egyszerű, de beszédes.

A hang csatornára bárki be tud lépni, és tud többedmagával beszélgetni akár csak hanggal, vagy kedve szerint akár képpel is. Itt akár a képernyő megosztást használva magyarázhattok is egymásnak. A podcast adások DVR nem más, mint egy 24 órás rádióadó, ahol az eddigi epizódok szólnak folyamatosan (ha a rendszer épp nem makacsolja meg magát)

Na de hogyan is tud mondjuk Troppauer Hümér csatlakozni a Das Lekvid Boot-hoz???

Mást sem kell tennie, csak beírnia bármelyik chat-be, hogy !megoszto

Nem kell megijedni, amint enter-t ütsz, a parancs el fog tűnni. Viszont! A rendszer megadja a jogosultságot Troppauer Hümérnek, és ahogy az az adatlapján látszik is, máris a Megosztók büszke csopoortjába tartozik!

És itt nincs vége a jóságnak, a bal oldali topik lista kibővül az alábbi résszel:

Ez azt jelenti, hogy ő már látja a megosztók topikot (ezt külön leírtuk itt, hogy mi a teendő a topikban), és rendelkezésére áll egy dedikáltan a DLB legénységének egy dedikált hangcsatorna is.

Természetesen több topikra is feliratkozhat/jelentkezhet bárki, nincs korlát, csak azt kérjük, hogy aktívan legyetek részesei az ottani tevékenykedésnek!

Kikre van szükség a fedélzeten?

Röviden? Mindenkire, aki érez magában tettvágyat!

  • Fordítók. Amennyiben jelzed, hogy részt kívánsz venni a jövőben a fordítási munkálatokban, ezzel a ranggal kell rendelkezned, hogy lásd a megfelelő szobát.
  • Megosztók. Egyszerű, de annál nagyszerűbb feladat társul ehhez a ranghoz. A jogosultság birtokában feltárul az a csoport, ahová mindenféle tartalmakat, linkeket, szöveget bedobálunk. Annyi csak a teendő ezekkel, hogy a saját közösségimédia felületeiteken (Facebook, saját blog, stb…) megosztjátok azokat változtatás nélkül.
  • Tartalomgyártók. Azok számára, akik saját tartalmat gyártanak (videó, blogposzt, stb…), amit rajtunk keresztül szeretnének megosztani másokkal.
  • Kutatók. Akik ezt a jogosultságot igénylik, a csoportba be tudnak dobni általuk talált, és mások számára is hasznosnak vélt linkeket, cikkeket, forrásokat. További feldolgozásuk szükséges részünkről, de több szem többet lát!

Parancsok

A szerveren parancsokkal tudod a megfelelő rangot kérni. Ehhez nincs más dolgod, mint az alábbi parancsokat bemásolni a szöveges beszélgetés mezőbe (bármelyik szobában): 

CSATLAKOZÁSI PARANCSOK

!kutato

!megoszto

!tartalomgyarto

!translator

KILÉPÉSI PARANCSOK

!kutato-del

!megoszto-del

!tartalomgyarto-del

!translator-del

Értelemszerűen ha véletlen írtad be az egyik parancsot (pl.: !kutato), akkor a parancs ellentettjével tudod törölni a tagságod (példánkban: !kutato-del).

FONTOS: Csak akkor tudtok csatlakozni a megfelelő csoportokhoz, ha a megfelelő posztban kattintotok a kérdésekre, miután a rendszer automatikusan kiosztja a megfelelő jogosultságokat. A MEGOSZTÓK csoportba általunk elhelyezett tartalmak továbbosztása nem önkéntes alapon működik, ezek továbbosztása elvárt. A Tartalomgyártók szekcióban elhelyezett bejegyzések továbbosztása önkéntes, azt mindenki saját belátása szerint megteheti.
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

E-liquid használati szokások

Vészesen közeleg a határidő, vele együtt pedig az elektromos cigaretta folyadékok szabályozásának ideje.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!