BREAKING NEWS
A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Az e-pára méreganyag-tartalma ~1%!

Egy nemrégiben megjelent új-zélandi kutatás szerint az elektromos cigarettából kimutatható káros anyagok szintje nagyjából egy százaléka csupán a hagyományos dohányfüstben mérhető mennyiségeknek.
423-murray2015. március 27-én jelent meg az a tanulmány a New Zealand Medical Journal oldalain, ami a hagyományos cigaretta és az elektromos cigaretta által a levegőbe kibocsájtott káros anyagokat, aldehideket és nikotint vizsgálta. A vizsgálat szerint az e-cigaretták esetén mérhető nikotintartalom a hagyományos cigarettáénak az 50-75%-a, ugyanakkor a mérgező és egészségkárostó anyagok terén századannyi mutatható ki a gőzből, mint a füstből.

14 típust vettek górcső alá, átlagosan 0.93%-nyi formaldehidet, 0.04% acetaldehidet és 0.43% akroleint találtak a gőzben – a hagyományos cigarettafüstöt 100%-nak véve (Marlboro king size, füstszűrős cigarettából).

A kutatás szerzője, Dr. Murray Laugesen szerint az a nikotinmennyiség, ami az e-cigarettában található elegendő ahhoz, hogy a függőséggel járó elvonási tüneteket kezelje.
“Ezen kutatás célja az volt, hogy csökkentse azon emberek számát, akik minden ok nélkül félnek e-cigarettát használni”, mondta Dr. Laugesen.

Sajnos az e-cigaretták és utántöltők, amelyek nikotint tartalmaznak, nem hozhatók forgalomba Új-Zélandon, habár az internetről beszerezhetőek lennének. Dr. Laugesen véleménye szerint itt volna az idő, hogy elgördítsék végre az akadályt azon dohányosok elől, akik ma még a cigaretta rabjai és lehetőségük legyen egy olyan, teljes életet élni, melynek nem képezi szerves részét a dohányfüst.

(cikkünk írásakor – egyéb sajtóértesülések szerint többek között ezen vizsgálat hatására – az eddigi új-zélandi “szabályozás” átalakítása folyamatban van!)

Forrás:

http://www.radionz.co.nz/news/national/269710/toxicity-levels-in-e-cigarettes-100-times-lower

http://vaperanks.com/e-cigarettes-200-times-less-toxic-than-analogs-new-study-shows/

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Jó hírek a brit rákkutatóktól

A Cancer Research UK által finanszírozott hosszú távú kutatások egyike került 2017. február 6-án reggel …

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?