Élő podcast felvétel

A héten kipróbálunk egy új platformot, amely lehetőséget ad arra, hogy a podcast adás rögzítése kvázi online történjen, és a kíváncsiak még a publikálás előtt belehallgathassanak az élő felvételbe. Ezzel az élő kéldésfeltevésre is lehetőség fog nyílni chat formájában. További előny az is, hogy telefonra/tabletre is létezik letölthető kliens, így akár út közben is bele lehet hallgatni majd!

Akit érdekel, annyi a dolga, hogy feltelepíti a klienst a saját operációs rendszerének megfelelően, mivel itt egy alkalmazásból működik majd az egész történet:

Windows Mac OSX (32 bit) Mac OSX (64 bit) Linux iOS Android

 

Kérdések, problémák megoldása:

Mumble GyIK

 

Ha a telepítéssel végeztél, már csak az alábbiakat kell a kliensben beállítani:

Favourite servers -> Add (vagy telefonokon pluszjel a jobb felső sarokban) ->

Description: bármi, amivel azonosítod a szervert, például Párásító

Address: parasito.podzone.net

Port: 64738

Username: tetszőlegesen választott név

Password: nem kötelező kitölteni

 

Ezután megjelenik egy új sor a kedvenc szerverek listáján, arra kell kattintani. Csatlakozáskor fel fog dobni egy ablakot, hogy nem tudja a szerver identitását ellenőrizni, ott nyugodtan lehet a Trust certificate-re nyomni. Ha ezzel megvagyunk, máris bent vagyunk a szerveren, és a választott nevünk mellett egy kis száj jelzi, ha épp beszélünk. Alapból a Társalgó szobába dob mindenkit, mi pedig a Párásító szobában fogjuk a podcastet rögzíteni. Az átlépés egyszerűen a másik szoba nevére történő kattintással lehetséges.

Annyit kérünk, hogy mindenki aki csatlakozik, némítsa el a mikorofonját a menüben vagy a nevére kattintva, és kiválasztva a Self-Mute opciót! A kotyogókat sajnos ki kell, hogy tegyük majd az éles adásból.

A Push-to-talk (CB rádió mód, adáshoz gombot kell nyomni) beállítása számítógépen a következő módon működik:

A megfelelő adásrészhez érkezve lehetséges lesz majd a chatfalon történő kérdés feltevése is.

 

Terveink szerint tartunk szerda este 8 után egy publikus tesztet, amire mindenkit várunk szeretettel. A teszt idejére 20 30 főben korlátozzuk a maximális csatlakozások számát, ezt tartsátok majd szem előtt! A terhelés ismeretében dől majd el, csütörtökön több lesz-e vagy kevesebb a maximum slot.

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

E-liquid használati szokások

Vészesen közeleg a határidő, vele együtt pedig az elektromos cigaretta folyadékok szabályozásának ideje.

Egy megjegyzés

  1. Na ez az ötlet elég alacsony ellenállású nálam. Remek ötlet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?