A podcast mindenki számára elérhető, de ehhez szükség van minél több olvasónk támogatására. Legyél te is rendszeres támogatónk ide kattintva!


Prometey V2 klón

Lassan megszokhatjuk, hogy ha valaki kijön egy jól sikerült készülékkel/kazánnal, a kínaiak hamar lecsapnak rá. Így történt ebben az esetben is, amikor is az ukrán Prometey kazánt pécézték ki maguknak. Kevés alkatrész, titánium, egyszerű beüzemelés. Ideális donor a klónozásra.

Van kis hazánkban egy kereskedő, aki felismerte, hogy felesleges küzdeni a másolatok behozatala ellen, viszont Oszi logo nélküli báziselemmel kérte, így megvívva szegény becsületes kereskedőként szélmalomharcát a kínai klónok országlása ellen. 😉

A doboz tartalma:

  • 1 db Prometey v2 kazán
  • vatelin
  • pót O gyűrű készlet
  • pótcsavarok
  • csavarhúzó
  • imbuszkulcs

Méret: 22*45mm (510 menet nélkül)

Súly: 32g

Az eredetire 31 grammot írnak, de ezt tudjuk be mérési hibának. A forgalmazó bevizsgáltatta itthon, és ez is titániumból készült, tehát teljesen megegyezik az eredetivel az anyaga.

Két üzemmódban használható:

  • drip. Ekkor kb 1.7ml kapacitással lehet számolni
  • vatelin. Ekkor kb 3.5ml kapacitással lehet számolni

Beüzemelés

Alapos mosás ajánlott használat előtt! Forró vízben áztassuk, vagy főzzük ki, egyébként igen fura ízekkel fogunk találkozni első használatkor.

Az alsó középérintkező a videóban elmondottakkal ellentétben nem állítható. Ha tekergetni próbálnánk, a belső része szétesne a kazánunknak. A másik fontos észrevétel: az 510 csatlakozó középérintkezője alatt fém alátét helyezkedik el. Ezt ha módunkban áll mindenképp cseréljük ki egy o gyűrűre, ellenkező esetben könnyen zárlat lehet a vége!

A beüzemelés a videóban látható módon roppant egyszerű. Akinek valamelyik csavar nem akar megmozdulni, vagy a komplett tartóoszlop megindul kicsavaráskor, ne ijedjen meg. Egy fogóval fogja meg az oszlopot, és egy megfelelő méretű csavarhúzóval lazítsa meg a csavart. Ezek után már minden a megszokott módon történik. Tekerés a kazánba, üvegszál/vatta/cellucotton a tekerésbe. Drip üzemmódban jómagam nem cellucottonból építettem puffert, hisz felesleges. A levegőcső magassága miatt nem folyik ki alul a lötyi, meg sem szörcsen. Felül a levegőcső segít ugyanígy. Borzasztó egyszerű megoldás, mégis nagyon ötletes!

Vatelines üzemmódban szintén egy egyszerű, rövid cellucottont húztam be, de azt felfelé hajtottam a vatelin felé. A vatelint rátekertem a levegőcsőre, és így használtam, szintúgy mindenféle szörcsenést mellőzve.

Hosszú-hosszú heteken keresztül gyűrtem, használtam a készség minden egyes konfigját, és ennyi idő távlatából a dobogó legmagasabb fokára nálam a drip üzemmód került. Kijárósként is remek szolgálatot tesz, 20-25 cseppel a lakás ajtajától nyugodtan elszakadhatunk kicsit távolabb is. 😉

A levegőállító csavar nekem nem volt a kedvencem, ki is kaptam fél óra használat után. Volt némi spén benne, azt kikotortam, de végül maradtam a szűkítés nélküli verziónál.

A kazán roppant ízes gőzt ad az arcunkba. Nem, nem a cellucotton miatt, használtam vattával, azzal is ezt tapasztaltam. A csalóka kazánméret ellenére igen jól kavarog a légáram, ebben a levegőcsőnek is szerepe van. Igen direkt, mégsem bántó, és forró, ami meglepett.

A töltése minden üzemmódban roppant egyszerű. Dripként használva vagy letekerjük a felső záróelemet, vagy nem. Vatelines üzemmódban pedig mint egy Taifun GT, vagy bármely más alsó fűtőszálas tank mintájára letekerjük a palástot, fejjel lefelé állítjuk, megcsöpögtetjük a vatelint, és fejjel lefelé állított kazánunkat beletekerjük.

Aki most ismerkedik a drippelés világával, annak is bátran merem ajánlani! Roppant egyszerűen beüzemelhető, és nagyon jól használható kazánnal állunk szemben!

PRO

  • titánium kivitel
  • egyszerű beüzemelés
  • Intenzív ízek
KONTRA

  • alsó 510 csatlakozónál fém alátét, zárlatveszély
  • levegőállító furat
Tetszett az értékelés? Szeretnéd, ha lenne még sok-sok hasonló? Csatlakozz a YouTube csatornához, Facebook profilhoz, vagy iratkozz fel a Twitter csatornára, hogy első kézből értesülj az új videókról! Szeretnéd, ha a Te készülékedről is készülne hasonló videó?

Vedd fel velem a kapcsolatot

Értékelés

Kidolgozás
Szerelhetőség
Íz
Gőz
TH
Ár/érték arány

AJÁNLOTT

Egyszerű beüzemelés, még egyszerűbb használat

User Rating: 4.14 ( 11 votes)
patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

Taifun GS III (GSL klón)

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a klón (ahogy megtalálhatod: GS II 22mm, GS …

Egy megjegyzés

  1. Szia!

    Nagyon jó kazán, valóban! A videód miatt vettem meg ezt az Ukrán klónt. Viszont a vatelines módhoz kellene egy kis verbális segítség. Első vatelines kazánom, ezért mèg nem vagyok tisztában a vatelin vastagságát illetően, valamint van e szál iránya a vatelin lapoknak és ha igen, hogyan kell felcsavarni? Vizszintesen, vagy függőlegesen? Remélem nem kérdeztem túl nagy butaságot! Válaszodat előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?

Hűséges Hallgatók Figyelem!

Ha a kedvenc podcastunkat hallgatod, márpedig igen (hisz itt vagy), és úgy érzed, hogy “Végre egy podcast, ahol azzal foglalkoznak a srácok, ami engem érdekel!”, akkor itt az idő, hogy csatlakozz a Patreon különítményünkhöz! Segíts nekünk fedezni az előfizetésekre és a mikrofonokra költött pénzt, hogy életben tartsuk a show-t! 🎙️☕

Ne aggódj: ha nem tudsz támogatni bennünket, a podcast továbbra is ingyenes marad, mint egy baráti ölelés! 💚 Viszont ha támogatsz minket, exkluzív tartalmakkal háláljuk meg, mint például az élő podcast felvétel, ahol bepillantást nyerhetsz a furcsa podcast-készítői rituáléinkba, vagy adások után kötetlen beszélgetés keretében folytathatjuk egymás között! 🤫
Szóval, ha úgy érzed, hogy a világ boldogabb hely lenne egy kis extra podcast-tartalommal, akkor csatlakozz a Patreon-hoz és légy része a küldetésnek! 🌟
Köszönjük, hogy velünk vagy, még akkor is, ha csak a fülhallgatódon keresztül hallgatsz bennünket, és néha elmosolyodsz az adást hallgatva!

Subscribe NOW and get our interactive tutorial!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste atus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem

Thank you for sending!

We already sent you
link
to interactive tutorial

Please check your email!