BREAKING NEWS

Élő podcast felvétel

A héten kipróbálunk egy új platformot, amely lehetőséget ad arra, hogy a podcast adás rögzítése kvázi online történjen, és a kíváncsiak még a publikálás előtt belehallgathassanak az élő felvételbe. Ezzel az élő kéldésfeltevésre is lehetőség fog nyílni chat formájában. További előny az is, hogy telefonra/tabletre is létezik letölthető kliens, így akár út közben is bele lehet hallgatni majd!

Akit érdekel, annyi a dolga, hogy feltelepíti a klienst a saját operációs rendszerének megfelelően, mivel itt egy alkalmazásból működik majd az egész történet:

Windows Mac OSX (32 bit) Mac OSX (64 bit) Linux iOS Android

 

Kérdések, problémák megoldása:

Mumble GyIK

 

Ha a telepítéssel végeztél, már csak az alábbiakat kell a kliensben beállítani:

Favourite servers -> Add (vagy telefonokon pluszjel a jobb felső sarokban) ->

Description: bármi, amivel azonosítod a szervert, például Párásító

Address: parasito.podzone.net

Port: 64738

Username: tetszőlegesen választott név

Password: nem kötelező kitölteni

 

Ezután megjelenik egy új sor a kedvenc szerverek listáján, arra kell kattintani. Csatlakozáskor fel fog dobni egy ablakot, hogy nem tudja a szerver identitását ellenőrizni, ott nyugodtan lehet a Trust certificate-re nyomni. Ha ezzel megvagyunk, máris bent vagyunk a szerveren, és a választott nevünk mellett egy kis száj jelzi, ha épp beszélünk. Alapból a Társalgó szobába dob mindenkit, mi pedig a Párásító szobában fogjuk a podcastet rögzíteni. Az átlépés egyszerűen a másik szoba nevére történő kattintással lehetséges.

Annyit kérünk, hogy mindenki aki csatlakozik, némítsa el a mikorofonját a menüben vagy a nevére kattintva, és kiválasztva a Self-Mute opciót! A kotyogókat sajnos ki kell, hogy tegyük majd az éles adásból.

A Push-to-talk (CB rádió mód, adáshoz gombot kell nyomni) beállítása számítógépen a következő módon működik:

A megfelelő adásrészhez érkezve lehetséges lesz majd a chatfalon történő kérdés feltevése is.

 

Terveink szerint tartunk szerda este 8 után egy publikus tesztet, amire mindenkit várunk szeretettel. A teszt idejére 20 30 főben korlátozzuk a maximális csatlakozások számát, ezt tartsátok majd szem előtt! A terhelés ismeretében dől majd el, csütörtökön több lesz-e vagy kevesebb a maximum slot.

patreon_below_ad

Ez is érdekelhet

EU petíció kisokos

A bejegyzésben található videóban összeszedtük az aláírás lépéseit pontról pontra, így az is neki tud vágni, aki bizonytalan volt idáig.

Egy megjegyzés

  1. Na ez az ötlet elég alacsony ellenállású nálam. Remek ötlet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nem találtál választ? Tedd fel a kérdésed!

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?